Advert
Advert
Advert

1801 MADENCİ DEPREM BÖLGELERİNDE

Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) çalışan 1801 tahlisiye ve gönül maden işçisi deprem bölgelerinde arama ve kurtarma çalışmalarına devam ediyor

1801 MADENCİ DEPREM BÖLGELERİNDE
Bu içerik 403 kez okundu.
Advert

Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) çalışan 1801 tahlisiye ve gönül maden işçisi deprem bölgelerinde arama ve kurtarma çalışmalarına devam ediyor. Şu ana kadar yüzlerce depremzede, enkaz altından maden işçilerimiz tarafından yaralı kurtarıldı. GMİS Genel Başkanı Hakan Yeşil, madencilerin büyük bir dayanışma içinde çalışmalarına devam ettiğini ifade ederek, “Şu anda 625 maden işçisi deprem bölgesine doğru yola çıktı, 800 işçi de hazırlıklarını sürdürüyor. Toplam 3226 madencinin deprem bölgesinde olması planlanıyor. Allah madencilerimize güç kuvvet versin.” dedi.

Kahramanmaraş’ta meydana gelen iki ayrı depremin ardından bölgeye sevk edilen maden işçileri büyük bir özveriyle arama ve kurtarma çalışmalarına devam ediyor. Vatandaşlar tarafından büyük bir sevgiyle karşılanan maden işçileri, şu ana kadar yüzlerce yaralıyı enkazdan kurtardı. Yeraltında edindikleri tecrübeleri enkazlarda kullanan maden işçileri, birlik ve dayanışma içerisinde çalışmalarını sürdürüyor.

TTK Genel Müdürlüğü de maden işçilerinin bölgeye sevki ve teknik personel ile ekipman ihtiyaçlarını karşılamak için büyük özveride bulunuyor. Şu ana kadar 1801 maden işçisi deprem bölgelerinde ki arama ve kurtarma çalışmalarını sürdürüyor.

Genel Maden İşçileri Sendikası Genel Başkanı Hakan Yeşil, madencilerin büyük bir dayanışma içinde çalışmalarına devam ettiğini ifade ederek, “Şu anda 625 maden işçisi deprem bölgesine doğru yola çıktı, 800 işçi de hazırlıklarını sürdürüyor. Toplam 3226 madencinin deprem bölgesinde olması planlanıyor. Allah madencilerimize güç kuvvet versin. Bizler sendika olarak işçilerimizle koordine halindeyiz. Sevk ve koordinasyon konusunda kurumumuzla istişare halinde çalışıyoruz. Madencilerimiz yeraltında edindikleri tecrübelerle arama ve kurtarma çalışmalarını sürdürüyor. Gece gündüz demeden büyük bir özveri içinde mücadele ediyorlar. Tüm Türkiye’den teşekkür ve dualar alıyoruz. Allah yardımcıları olsun. Temennimiz kurtarabildikleri kadar canı kurtarmalarıdır.” dedi.

 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
BAŞKAN BOZKURT: İNSAN ODAKLI PROJELERLE GELİYORUZ
BAŞKAN BOZKURT: İNSAN ODAKLI PROJELERLE GELİYORUZ
BAŞKAN BOZKURT: ALLAH ÖZCAN’IN YALAN VE İFTİRALARINDAN KORUSUN
BAŞKAN BOZKURT: ALLAH ÖZCAN’IN YALAN VE İFTİRALARINDAN KORUSUN