Advert
Advert
Advert

MADENCİLER DAHA ÖNCE SEVK EDİLMELİYDİ

CHP Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş, CHP Merkez Yönetim Kurulu görevlendirmesi ile depremin merkez üssü Kahramanmaraş’a gitti.

MADENCİLER DAHA ÖNCE SEVK EDİLMELİYDİ
Bu içerik 591 kez okundu.
Advert

CHP Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş, CHP Merkez Yönetim Kurulu görevlendirmesi ile depremin merkez üssü Kahramanmaraş’a gitti. İki gündür Kahramanmaraş’ta görev yapan CHP’li Demirtaş; “Çok büyük bir afet yaşıyoruz. Bu zorlu günlerde her zamankinden çok daha fazla birliğe, beraberliğe ve dayanışmaya ihtiyacımız var. Depremin yaralarını 85 milyon tek yürek olarak saracağız” dedi.

ZONGULDAKLI MADENCİLER CAN KURTARIYOR

Kahramanmaraş’taki çalışmaları ile ilgili olarak bir açıklama yapan Ünal Demirtaş, arama kurtarma çalışmalarının eksik ilerlediğine dikkat çekti. CHP’li Demirtaş; “Deprem bölgesinde maalesef arama kurtarma çalışmaları personel, ekipman ve iş makinası eksikliği ve koordinasyon hataları nedeniyle son derece eksik ilerliyor” dedi.

MADENCİLER DAHA ÖNCE SEVK EDİLMELİYDİ

CHP Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş, her dakikanın çok önemli olduğunu vurgulayarak; “Kahramanmaraş’ta Türkiye Taşkömürü Kurumu Kozlu Müessesi’nden gelen madencilerimiz çalışıyor. Ancak, özellikle askerlerin ve madencilerimizin depremin ilk anlarından itibaren görevlendirilmemesi çok büyük bir hatadır. Bu gün biraz ekip sayısı askerlerle ve madencilerle birlikte artmış. Ama hala hiç arama kurtarma veya arama kurtarmaya bugün başlanan o kadar çok yer varki. Ama umutlarımız da giderek azalıyor. Bütün dualarımız enkazda kalan ve kurtarılmayı bekleyen vatandaşlarımız için” dedi. İlk andan itibaren Zonguldak’taki madencilerin deprem bölgesine sevk edilmesi gerektiğini de vurgulayan CHP’li vekil;  “Madencilerimiz dünden itibaren bir çok hayat kurtardılar. Kozlu’dan gelen madencilerimiz ile konuştum. Hepsi büyük bir umutla ve fedakarlıkla arama kurtarma çalışmalarında görev aldılar. Zonguldak’taki 6 bin madencimiz ilk anda deprem bölgesine  sevk edilseydi çok  insanımızı kurtarabilirlerdi” dedi.

17 AĞUSTOS’TAN DERS ÇIKARILMADI

Depremden kurtulan vatandaşların da pek çok sorunu olduğuna dikkat çeken Ünal Demirtaş, “Öte yandan sağ kalan vatandaşlarımızın da bir çok sorunu var. Özellikle çadır, battaniye, ısıtıcı, yiyecek, su, akaryakıt eksikliği var. Bazı mahallelere hiç yardım gitmemiş. 17 Ağustos depreminden yeterince ders çıkarsaydı, bilim adamlarının ve bizlerin uyarılarını dikkate alsaydı ülkeyi yöneten iktidar, belki bu gün yaşadığımız felaketin etkileri çok daha az olacak, can kayıplarımız bu kadar olmayacaktı. Üzüntümüz büyük, milletimizin başı sağ olsun” dedi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
BAŞKAN BOZKURT: VATANDAŞIN DERDİ GEÇİM
BAŞKAN BOZKURT: VATANDAŞIN DERDİ GEÇİM
CHP İLÇE BAŞKANI DİKENLİ: ULUPINAR ARTIK KENDİNE GEL
CHP İLÇE BAŞKANI DİKENLİ: ULUPINAR ARTIK KENDİNE GEL