Advert
Advert
Advert

TURPCU: ÜLKEMİZ ADETA YAS EVİNE DÖNDÜ

CHP Zonguldak Milletvekili Şerafettin Turpcu, Hakkari Dağlıca`da PKK terör örgütü tarafından şehit edilen Uzman Çavuş Tunahan Kartal için bir taziye mesajı yayınladı.

TURPCU: ÜLKEMİZ ADETA YAS EVİNE DÖNDÜ
Bu içerik 2797 kez okundu.
Advert

Turpcu mesajında “7 Haziran seçimlerinden bu yana gazetelerde şu başlığı ne yazık ki sık sık görüyoruz; `Şehit ateşi Zonguldak'a düştü`. 23 Temmuz 2015’de  polis memuru Tansu Aydın Diyarbakır’da, 8 Eylül 2015’de  polis memuru Yusuf Yelkenci Iğdır’da, 15 Eylül 2015’te  polis memuru Çağdaş Arslan Mardin-Nusaybin’de, 22 Aralık 2015’de Jandarma Uzman Çavuş İslam Çakar Bitlis’te, 3 Şubat 2016’da  Uzman Çavuş Göksal Cin Diyarbakır-Sur’da, 1 Mayıs 2016’da Uzman Çavuş Burak Saraçlı Şırnak’ta  şehit oldu. Bu acılara en son Hakkari Dağlıca`da şehit edilen Piyade Uzman Çavuş Tunahan Kartal eklendi” dedi.

   CHP Milletvekili Turpcu açıklamasında, Zonguldak çok acı yaşadı, bu son olsun dedikçe ne yazık ki yeni şehitler verdik” diyerek şunları söyledi:

   “Gencecik evlatlarımızı toprağa vermenin derin üzüntüsünü yaşıyoruz. Terör örgütüne verilen tavizler, şehirlerin silah ve bomba deposuna dönüşmesine göz yummanın yol açtığı ateş, Zonguldak`ın ve bütün ülkenin yüreğini dağladı. Ülkemiz adeta yas evine döndü.

   Şehit askerlerimiz, polislerimiz bu gencecik evlatlarımızın her biri baba, eş, oğul, kardeş. Hepsinin arkasında bir anne, bir baba, bir eş, bir çocuk, bir kardeş, arkadaş var.`PKK`ya operasyonları biz engelledik` `PKK silah stoklarken göz yumduk` diyenler bu acıların sorumlularıdır.

   İnsanları ellerinde havuz medyasının gücünü kullanarak adeta narkozladılar. Bu koşulların nasıl oluştuğunu sorgulayan vatandaşlarımızı ve şehit yakınlarını sindirmeye çalıştılar. Ne zamana kadar bu devam edecek? Biz Zonguldak olarak acıya doyduk. Evlatlarımızı toprağa vermek istemiyoruz.

   Bu olay siyasetin ötesindedir, bu nedenle biz bu hain saldırılar karşısında tek vücut olmamız gerektiğini söylüyoruz, ancak bu ilgili makamdakilerin  sorumluluktan kaçabilecekleri anlamına gelmez.Piyade Uzman Çavuş Tunahan Kartal evladımızı 24 yaşında hayattan koparan, kandan beslenen PKK terörünü ve terörü destekleyenleri, teröre göz yumanları lanetliyorum. Şehidimize Allah`tan rahmet, başta şehidimizin ailesi olmak üzere, tüm Zonguldaklılara ve milletimize başsağlığı ve sabır diliyorum”

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
ERGİN ÖZKUL VE GÖKSU KEKLİK HAKKINDA SUÇ DUYURUSU
ERGİN ÖZKUL VE GÖKSU KEKLİK HAKKINDA SUÇ DUYURUSU
BAŞKAN BOZKURT: İNSAN ODAKLI PROJELERLE GELİYORUZ
BAŞKAN BOZKURT: İNSAN ODAKLI PROJELERLE GELİYORUZ