Advert
Advert
Advert

BAŞKAN BOZKURT 27 MART DÜNYA TİYATROLAR GÜNÜNÜ KUTLADI

Devrek Belediye Başkanı Çetin Bozkurt, 27 Mart Dünya Tiyatrolar Günü vesilesiyle bir kutlama mesajı yayınladı.

BAŞKAN BOZKURT 27 MART DÜNYA TİYATROLAR GÜNÜNÜ KUTLADI
Bu içerik 350 kez okundu.
Advert

Devrek Belediye Başkanı Çetin Bozkurt, 27 Mart Dünya Tiyatrolar Günü vesilesiyle bir kutlama mesajı yayınladı. Başkan Bozkurt mesajında,

 "Büyük usta Muhsin Ertuğrul, 'Tiyatro bir şehrin ocak başıdır. Orada en güzel masallar söylenir, en gerçek sözler duyulur.' diyerek tiyatronun insan yaşamındaki önemine değinmiştir. İnsanlık tarihinin en eski sanatlarından olan tiyatro, eğiten, geliştiren, düşündüren ve sorgulatan mizacıyla içinde ciddi toplumsal sorumluluklar barındırır.

     Unutulmamalıdır ki, eğiten, geliştiren, düşündüren ve sorgulatan mizacıyla içinde ciddi toplumsal sorumluluklar barındıran tiyatro; yüklü bilgi birikimi, eşsiz disiplini ve ince zekâsı ile toplumsal paylaşımın en nadide noktalarından birini oluşturmakta; din, dil, ırk, etnik olguları bütünleştirici bir işlev görmekte, insanlar arasında anlayışı ve hoşgörüyü yaygınlaştırmaktadır. İnsanlar arasında köprüler kuran tiyatro, insanlık tarihinin en eski sanat dallarından birisidir.

     Bu vesileyle, tiyatro sanatının tüm emekçilerinin 27 Mart Dünya Tiyatro Günü’nü en içten duygularımla kutluyor, ebediyete göçen tiyatro ustalarını saygı ve rahmetle anıyor, yaşayanlara da selam ve sevgilerimi iletiyorum."dedi.

 

 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
 BAŞKAN ULUPINAR İLK MECLİS TOPLANTISINI YAPTI
BAŞKAN ULUPINAR İLK MECLİS TOPLANTISINI YAPTI
DEVREKLİ ÖĞRENCİ İL BİRİNCİSİ OLDU
DEVREKLİ ÖĞRENCİ İL BİRİNCİSİ OLDU