Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, depremlerin ardından eğitim öğretimin uzatılmayacağını açıklayarak 2022-2023 eğitim öğretim yılı 16 Haziran'da sona erdiğini duyurdu.
Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından 50 gün geçti. Yaşayanan depremlerin ardından kentlerde yaralar sarılmaya başlanıldı.
Asrın felaketinden etkilenen kentlerde yaşam mücadelesi başladı. Bu kapsamda kalıcı konutların temelleri atıldı.
DEPREM BÖLGELERİNDE EĞİTİME ARA VERİLDİ
Devletin tüm kurumlarıyla ortak bir çalışma yürütülerek, depremden en çok etkilenen çocuklar için harekete geçti. Bölgelerde, çadırlar okullara çevrildi ve çocuklara eğitimverilmeye başlandı.
DEPREM BÖLGESİNDE 83 OKUL YIKILDI
Depremin vurduğu kentlerde Milli Eğitim Bakanlığının toplam 20 bin 868 binasından 24'ü depremde yıkıldı, 83'ü ise ağır hasar aldı. Yapılan onarımların ardından kentlerde kademeli olarak okullar açılmaya başlandı. Bunun ardından gözler okulların uzatılıp uzatılmayacağına çevrildi.
"EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 16 HAZİRAN'DA SONA ERİYOR"
Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, okulların uzatılmayacağını açıklayarak şöyle dedi: "2022-2023 eğitim öğretim yılı 16 Haziran'da sona eriyor. Herhangi bir uzatma yapmayacağız."