Advert
Advert
Advert

BAŞKAN BOZKURT: SANATÇILARIMIZA SAHİP ÇIKMALIYIZ

Ahlat ve Akman okurlarıyla buluştu

BAŞKAN BOZKURT: SANATÇILARIMIZA SAHİP ÇIKMALIYIZ
Bu içerik 520 kez okundu.
Advert

-Yasemin ALTUN-

   Rüştü Onur Sanat Ve Kültür Derneği (ROSAK)’nin kültür etkinlikleri çerçevesinde yazar ve şairler Nihat Ahlat ile Muharrem Akman okurlarıyla bir araya geldi.

     Devrek Belediyesi Nikah Salonu’nda yapılan imza ve söyleşi etkinliğinde bir konuşma yapan Devrek Belediye Başkanı Çetin Bozkurt, “Sanat ve sanatçının yadsındığı bir ortamda, üreten insanlığa ışık tutan eserler ortaya koyan sanatçılarımıza sahip çıkmalıyız” dedi.

     Nihat Ahlat ve Muharrem Akman’ın Devrek’in birer değeri olduğunu belirten Başkan Bozkurt, “Devrek’imizin bu güzel insanlarını ortaya koydukları güzel eserleri nedeniyle kutluyorum. Bugün dünyada kültür ve sanatta en ileri gitmiş ülkelerin; en kalkınmış, en zengin ve demokrasisi en gelişmiş ülkeler olması tesadüf değildir. Yaratıcı sınıfların en başında gelen kültür ve sanat insanlarının emekleri ve ürünleri, bir toplumu millet yapan, o milleti bir ve bütün yapan en temel unsurlardır” ifadelerini kullandı.

     Söyleşinin sunumunu yapan gazeteci, şair ve yazar İbrahim Tığ da, Devrek’in kültürel ve sanatsal anlamda çok iyi bir yerde olduğunu belirterek, Ülkemizin Kurucusu Büyük Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk ‘Türkiye Cumhuriyeti’nin temeli kültürdür’ sözünü hatırlattı. Tığ, “Büyük Önderimiz ‘sanatsız kalan bir milletin hayat damarlarından biri kopmuş demektir’ diyerek sanatın toplumların yaşamlarında hayati bir önem taşıdığına vurgu yapmıştır, bu nedenle üreten, ortaya eserler koyan tüm sanatçılarımızın başımızın üstünde yeri vardır. Devrek’ten de Rüştü Onur, Müfide Güzin Anadol, Zihni Anadol, Mithat Yaban, Hamit kalyoncu gibi önemli değerler yetişmiştir, hepsini sevgi ve minnetle anıyorum” dedi.

     Yazar Nihat Ahlat da konuşmasında, 51 yıllık öğretmenlik yaşamında iyi gözlemler yaptığını ve hep notlar aldığını ifade etti. Ahlat şöyle konuştu: “Anı-öykü türünde yazdığım ‘Oluk’ da, öğretmen-öğrenci, öğretmen-vatandaş, özellikle kırsal kesim insanını konu edindim. Oyucuları güldürürken düşünmeye itmeye çalıştım, anlattığım aslında yaşamımdır, yaşamın bir parçasıdır. Yine oluk da, kırsal kesim insanının yaşamla mücadelesini iyi bir gözlemle ortaya koyduğumu söyleyebilirim.”

     Şair Muharrem Akman da eserlerinde Zonguldak insanını, kırsal kesim insanını belirterek, “Kendim de maden işçiliği yaptım. Madenci kardeşlerimi anlattığım bu eserlerimde onların sorunlarına değindim. Maden ocaklarında yaşamını yitiren 5 binin üzerindeki işçimizin analarının canlı kalmasını amaçladım. Köy yaşamımdan da izler vardır kitaplarımda, yoksulluğun, yoksunluğun yaşandığı köy yaşamım aslında herkesin, bölge insanının da yaşadıklarıdır. Bir anlamda şiirlerimde geçmiş ile gelecek arasında bir köprü bağı kurmak istedim. Okuyucuyu sıkmayan, yormayan şiirler oluşturdum. Beğeneceğinizi umuyorum” dedi.

     Daha sonra Nihat Ahlat “Oluk”, Muharrem Akman da “Dağlarım Dağlarıma Benzer” ve “Bir Madenci Öyküsü” adlı kitaplarını okuyuculara imzaladı.

 

Advert
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
2. TUR İÇİN GECE MASAİSİ DEVAM EDİYOR
2. TUR İÇİN GECE MASAİSİ DEVAM EDİYOR
GÜZELLİĞİN ADRESİ AÇILDI
GÜZELLİĞİN ADRESİ AÇILDI