Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün tahminlere göre hafta sonu Zonguldak ve çevresine kuvvetli yağış uyarısı yapıldı.
Meteorolojiden alınan son verilere göre Zonguldak, Düzce, Bartın, Kastamonu, Sakarya çevrelerine önümüzdeki Cumartesi ve Pazar 80 günlük yağış 1 günde düşecek. Bölgede çok kuvvetli yağış beklenirken, çevrede buluna dere yatakları çevrelerinde sel riski mevcut.
Cumartesi sabah saatlerinden itibaren Pazartesi akşamına kadar (yaklaşık 2.5 gün) sel tehlikesi devam edecek ve özellikle Zonguldak-Düzce-Karasu arasında kalan alanda aşırı yağacak görünüyor.
Sel ve taşkın tehlikesine karşı Belediyeler, DSİ, İl Özel İdare ekipleri teyakkuza geçti. Batı Karadeniz Bölgesinin kuvvetli yağışlara karşı tedbirli olunması istendi.