Advert
Advert
Advert

BU PROJE DEVREK’E CANLILIK GETİRECEK

BAKKA’nın desteklediği Zonguldak İl Özel İdaresi tarafından yürütülen “Devrek Baston Satış Merkezi, Müzesi ve Doğa Kültür Parkı” çalışmaları başladı.

BU PROJE DEVREK’E CANLILIK GETİRECEK
Bu içerik 5321 kez okundu.
Advert

    BAKKA’nın desteklediği Zonguldak İl Özel İdaresi tarafından yürütülen “Devrek Baston Satış Merkezi, Müzesi ve Doğa Kültür Parkı” çalışmaları başladı. Yüzde 70,18 destek oranıyla toplam bütçesi 5 milyon 700 bin TL olan ve bu bütçenin 4 milyon TL’sinin BAKKA tarafından karşılanacağı proje için BAKKA İzleme Değerlendirme ve Raporlama Birimi tarafından ilk izleme ziyareti gerçekleştirildi.

    Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı’nın (BAKKA) “2016 Yılı Güdümlü Proje Desteği” kapsamında desteklenen ve Zonguldak İl Özel İdaresi tarafından yürütülen “Devrek Baston Satış Merkezi, Müzesi ve Doğa Kültür Parkı” isimli proje, 24 Ocak 2017 tarihinde imzalanarak yürürlüğe girdi. Yüzde 70,18 destek oranıyla toplam bütçesi 5 milyon 700 bin TL olan ve bu bütçenin 4 milyon TL’sinin BAKKA tarafından karşılanacağı proje için BAKKA İzleme Değerlendirme ve Raporlama Birimi tarafından ilk izleme ziyareti gerçekleştirildi. Ziyarette, proje uygulama bölgesinde tespit çalışması yapılarak, risk değerlendirmesinde bulunuldu.

   Proje kapsamında Devrek’te 104 ada ve 43 parsel numaralı 59 bin 913,82 metrekare alanda içerisinde kır lokantasının da yer aldığı “Devrek Baston Satış Merkezi, Müzesi ve Doğa Kültür Parkı” oluşturulacak. Satış alanları, yöresel pazarlar, otopark, güvenlik alanları, tuvaletler, serenderler, baston atölyesi, içerisinde Devrek ekmeği için ekmek fırını bulunduran Devrek evi ve daha pek çok gezi ünitesini barındıran proje ile Devrek’te kırsal kalkınmaya ön ayak olunması, turizmin artırılması ve yerel-kültürel değerlerin tanıtımı amaçlanıyor. Ayrıca oluşturulan yapılar, özel müteşebbislere kiralanarak işletilecek ve idari kontrolleri de Zonguldak İl Özel İdaresi üstlenecek.

    BAKKA tarafından uygulama alanında yapılan incelemelerde, belirtilen alanın proje yatırımı için müsait olduğu ve faaliyet planı için yeterli sürenin mevcut olduğu tespit edildi. Proje uygulaması hakkında yararlanıcıya detaylı bilgi verilerek, yaşanacak aksaklıklar konusunda uyarılarda bulunuldu. Bu aşamadan sonra Zonguldak İl Özel İdaresi tarafından yapım işi ihalesine çıkılacak ve ihaleyi kazanan yükleniciye yer teslimi yapılacak. 24 ay uygulama süreli proje, 25 Ocak 2019 tarihinde sona erecek.

  BAKKA’dan yapılan açıklamada, “Devrek’in çehresini değiştirecek bu projenin uzun ve yenilikçi evrelerinde biz de destek yararlanıcısı olan Zonguldak İl Özel İdaresi’ne başarılar diliyor, başarılı işbirliğimiz sonucunda sosyokültürel ve ekonomik olarak kalkınmış bir Devrek ilçesi kazandırabilmeyi temenni ediyoruz” denildi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
ERGİN ÖZKUL VE GÖKSU KEKLİK HAKKINDA SUÇ DUYURUSU
ERGİN ÖZKUL VE GÖKSU KEKLİK HAKKINDA SUÇ DUYURUSU
BAŞKAN BOZKURT: İNSAN ODAKLI PROJELERLE GELİYORUZ
BAŞKAN BOZKURT: İNSAN ODAKLI PROJELERLE GELİYORUZ