Advert
Advert
Advert

AKYOL: REFERANDUM SONUCUNU HALK DEĞİL, YSK VERMİŞTİR

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Çaycuma İlçe Başkanı Tuncay Akyol, referandum süresi boyunca çalışmalara katkı verem tüm partililere teşekkür etti.

AKYOL: REFERANDUM SONUCUNU HALK DEĞİL, YSK VERMİŞTİR
Bu içerik 1624 kez okundu.
Advert

   Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Çaycuma İlçe Başkanı Tuncay Akyol, referandum süresi boyunca çalışmalara katkı verem tüm partililere teşekkür etti. Referandum sonucunu verdiği skandal kararla YSK’nın verdiğini söyleyen Akyol; “16 Nisan Referandumuna giden süreçte, devletin gücünü ve imkânlarını arkasına alanlara karşı, eşit olmayan koşullara ve her türlü olumsuzluğa rağmen sürdürdüğümüz mücadeleyi kazandığımızı biliyoruz.

   Kampanya süresince, CHP Çaycuma Kadın Kolları Başkanı Nilgün Temelkuran, Yönetim Kurulu Üyelerimiz, Gençlik Kolları Başkanı Furkan Çakır ve Gençlik Kolları Üyelerinden oluşan ekip, büyük bir gayret ve özveriyle kapı kapı gezerek halkın doğru bilgilendirilmesi için çalışmışlardır.

   Bizler de Milletvekilimiz Şerafettin Turpçu ile birlikte referandum sürecinin, hem kişisel, hem vicdani, hem ülkesel, hem de tarihi bir sorumluluk olduğu bilinciyle, son güne kadar halkın neye ‘Evet’ neye ‘Hayır’ dediğini bilerek oy kullanması için çabaladık, köy köy gezerek Anayasayı anlattık.

   Referandum gününe kadar, kendi imkânlarıyla gecesini gündüzüne katan, emek veren, olmayan parasını harcayan, gerekirse evinin rızkını vatanın geleceği için harcayan, çabalayan, adalet, demokrasi ve Cumhuriyetimiz için mücadele eden, seçim günü ise yemek yemeyi, su içmeyi bile unutarak sandıkları koruyan partililerimize ve ‘Hayır’ için çalışan tüm yurttaşlarımıza sonsuz teşekkür ediyorum. Onlar bu seçimin isimsiz kahramanlarıdır. Aydınlık geleceği bu fedakâr insanlıların bu çabasıyla kuracağız!

   Bu emekçilerimiz, ülkenin kurucu değerleri ve Cumhuriyeti yaşatmak için, dişini tırnağına takarak ‘Hayır’ mücadelesi verirken, podyumda poz verip, mücadeleye omuz vermeyen kişileri de bir kenara kaydettiğimizin bilinmesini istiyorum.

   Devletin açıktan ‘Evet’ lehine taraf olduğu bu referandumda her türlü manipülasyona rağmen kesin olmayan oylama sonuçlarına göre ancak %51’lik bir oranla ‘Evet’ çıkmıştır. Sonucu referandum değil, verdiği skandal kararla Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tayin etmiştir.

   Kanun, “Üzerinde mühür bulunmayan zarflar geçersiz sayılır. Üzerinde ilçe seçim kurulu ve sandık kurulu mührü olmayan zarflar geçersiz sayılır. Arkasında sandık kurulu mührü bulunmayan oy pusulaları geçersiz sayılır” demektedir. YSK kanunu çiğnemiştir.

   Son olarak, ‘Hayır’ mücadelemiz daha bitmedi. Yaşadığımız sürece, demokrasi, Cumhuriyet ve aydınlık bir Türkiye için mücadeleye devam edeceğiz.

 

   Sandığa giderek oylarını kullanan ve yurttaşlık görevini yerine getiren, iradesini sandığa yansıtan seçmenlerimize teşekkür ediyorum. Kampanya boyunca mahallede, köy köy, sokak sokak gezerek ‘Hayır’ı örgütleyen parti yöneticilerime, belde başkanlarıma ve yönetimlerine Belediye başkanlarımıza köy çalışmalarımızda parti disiplini içerisinde verilen görevi yerine getiren önceki dönem İlçe Başkanlarım Sayın Şeref Köktürk Umut Başoğlu Aziz Odabaş Aydin Vardan, Zeki Dirlik ile  ile programlara katılan önceki dönem Bakanlarımızdan Sayın Hasan Gemici’ye  partililerimize ve ‘Hayır’ için çalışan tüm yurttaşlarımıza bir kez daha yürekten teşekkür ediyor, hepinize saygılar sunuyorum”dedi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
BAŞKAN BOZKURT: İNSAN ODAKLI PROJELERLE GELİYORUZ
BAŞKAN BOZKURT: İNSAN ODAKLI PROJELERLE GELİYORUZ
BAŞKAN BOZKURT: ALLAH ÖZCAN’IN YALAN VE İFTİRALARINDAN KORUSUN
BAŞKAN BOZKURT: ALLAH ÖZCAN’IN YALAN VE İFTİRALARINDAN KORUSUN