Advert
Advert
Advert

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN: ODESA VE ZONGULDAK LİMANLARININ KADERLERİ AYNIDIR

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre Merkezi ve Sergi Sarayında düzenlenen "Karadeniz Ekonomik İşbirliği Teşkilatının (KEİ) 25’inci Kuruluş Yıldönümü Zirvesi’nde konuştu.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN: ODESA VE ZONGULDAK LİMANLARININ KADERLERİ AYNIDIR
Bu içerik 3176 kez okundu.
Advert

  Karadeniz’e kıyısı olan bütün limanların aynı kapıya açılan bir dükkan olduğuna dikkat çeken Erdoğan, Odesa limanı neyse Zonguldak Limanı’da aynıdır dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Denizci bir babanın oğlu olarak şunu rahatlıkla söyleyebilirim ki Karadenize açılan tüm şehir ve limanlar aynı çarşıya açılan birer dükkan gibidir. Odesa, Novorossiysk, Varna, Köstence ve Batumdaki liman, tersane işçilerinin kaderleri Samsun, Trabzon ve Zonguldak limanlarındaki meslektaşlarından farklı değildir. Esasen Karadeniz; Tuna ile Avrupanın, Kızılırmak ve Yeşilırmakla Anadolunun, Don ve Dinyeper nehirleriyle Rusya ve Ukrayna bozkırlarının bereketini harmanlayan bir anadır. Bize hep aldığından çok daha fazlasını veren Karadeniz için hep birlikte daha fazlasını yapmaya mecburuz’ diye konuştu.

    Cumhurbaşkanı Erdoğan, Karadeniz Ekonomik İşbirliği Örgütünün sadece bir ortaklık değil, aynı zamanda bir komşuluk dayanışması, kader paylaşması olduğunun altını çizerek,"Komşu komşunun külüne muhtaçtır deriz. Bugün bize, Bu örgütün en önemli başarısı nedir? diye sorsalar, Dünyanın en zor coğrafyalarından birinde bölge ülkelerini aynı masa çevresinde ve ortak paydalar etrafında bir araya getirebilme beceresidir derim. Bölge ülkeler arasında elbette birtakım siyasi, hatta askeri sorunlar olabilir. Karadeniz Ekonomik İşbirliği Örgütünü bu sorunlardan ne kadar uzakta tutabilirsek, o denli verimli çalışmasını sağlayabiliriz. Bunun için kısır siyasi tartışmalara girmeden, farklılıklarımız değil, müştereklerimiz üzerinde yoğunlaşarak çalışmalarımızı yürütmeliyiz” diye konuştu.

    Cumhurbaşkanı Erdoğan, sadece turizm alanındaki potansiyelini hakkıyla kullanabilmenin dahi Karadeniz’in geleceğinde yepyeni bir dönemin başlamasını sağlayacağını söyledi. Karadeniz’e komşu ülkelerle pasaport ve vize sorunlarının ortadan kaldırıldığını ve bu alanda çalışmaların devam ettiğini belirten Erdoğan, çalışmaların Karadeniz Bölgesi’nde etkili olacağını ifade etti.

 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
BAŞKAN BOZKURT: İNSAN ODAKLI PROJELERLE GELİYORUZ
BAŞKAN BOZKURT: İNSAN ODAKLI PROJELERLE GELİYORUZ
BAŞKAN BOZKURT: ALLAH ÖZCAN’IN YALAN VE İFTİRALARINDAN KORUSUN
BAŞKAN BOZKURT: ALLAH ÖZCAN’IN YALAN VE İFTİRALARINDAN KORUSUN