Advert
Advert
Advert

DEMİRTAŞ: 80 MİLYONA ADALET İSTİYORUZ

CHP Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş, 26-29 Ağustos tarihleri arasında Çanakkale’de gerçekleştirilen “Adalet Kurultayı” ile ilgili açıklamada bulundu.

DEMİRTAŞ: 80 MİLYONA ADALET İSTİYORUZ
Bu içerik 1725 kez okundu.
Advert

   CHP Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş, 26-29 Ağustos tarihleri arasında Çanakkale’de gerçekleştirilen “Adalet Kurultayı” ile ilgili açıklamada bulundu.

   Adli yıl açılışı ile ilgili olarak da, ”adalet” vurgusu yapan CHP’li Demirtaş, “ Devlet; güçlüler, zenginler için olduğu kadar yoksullar ve güçsüzler için de adaleti sağlamalıdır. Herkes için, 80 milyon için adalet sağlanmalıdır” dedi. Çanakkale Eceabat'ta yapılan Adalet Kurultayı’nda, Moderatörü olduğu “Adalete Erişim Hakkı” çalıştayı ile ilgili de bilgi veren CHP Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş, açıklamasında şunları belirtti:

   “Siyasi iktidarın her taraftan kuşattığı ve müdahele ettiği, siyasallaşmış bir yargı sistemi adalet sağlayamaz. Siyasi otorite karşısında eğilen, bükülen, adaleti sağlamaktan çok, siyasal iktidarın taleplerini ve isteklerini yerine getiren, iktidardan korkan, cübbelerinin kendilerine yüklediği sorumluluğu yerine getiremeyen, mesleki itibarı verildikleri adaletli kararlarla değil de, sonsuz itaat ile sağlanacağı yanılgısı içinde olan yargı mensuplarına ve Türkiye’deki adaleti bitiren Ak Parti hükümetine inat; sonuna kadar hak, hukuk, adalet talebimizi, bağımsız ve tarafsız yargı mücadelemizi, Türkiye’de adalet 80 milyon için ve tam olarak sağlanıncaya kadar sürdüreceğiz.

   Yeni adli yıl için de dileğimiz, herkes için adaletin sağlanmasıdır. 26-29 Ağustos tarihleri arasında Çanakkale’de gerçekleştirdiğimiz Adalet Kurultay’ında söylediğimiz de buydu.”

ADALET ORTAK PAYDAMIZ!

   CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun başlattığı Adalet Yürüyüşü ile başlatılan adalet umudunun, Çanakkale’deki “Adalet Kurultayı” ile güçlendiğini belirten Demirtaş şöyle devam etti:

   “Çünkü adalet, toplumun her kesiminin ortak paydasıdır. Güvenpark’ta adaletin yeniden tesisi için 2 bin kişi ile başlattılan yürüyüş, Maltepe’de 2 milyon kişinin katıldığı mitingimizle taçlandı. Bu yürüyüş, dünya demokrasi tarihine, en uzun süreli ve mesafeli demokratik yürüyüş olarak altın harflerle yazılmıştır. Maltepe’de korkuya boğulmak istenen bir toplumun adalet haykırışı, Çanakkale’de vücut bulmuştur.”

ÇANAKKALE RUHU BİZE GÜÇ VERDİ!

   Türkiye Cumhuriyeti’nin temellerinin atıldığı topraklarda, toplumun her kesiminden va on binlerce vatandaşla birlikte gerçekleştirdikleri Adalet Kurultayından son derece önemli sonuçlar çıktığını belirten Demirtaş, “Yoğun bir program içinde 8 panelin,77 çalıştayın yapıldığı kurultayda 679 konuşmacı söz aldı. Her bir başlık, konusunda uzman katılımcılar tarafından, tüm yönleriyle ele alındı ve tüm bu çalışmalar da kayıt altına alındı. Bu yönüyle de tarihe ayrı bir not düşülmüş oldu” dedi.

ADALETE ERİŞİM, TEMEL BİR HAKTIR!

   Moderatörlüğünü yaptığı “Adalete Erişim Hakkı” başlıklı panelde birbirinden değerli konuklarımızla, adalete erişimi, olması gerektiği düzeyde sağlanamayan dezavantajlı gruplar ile ilgili olarak önemli ve değerli görüşme ve değerlendirmeler yaptıklarını belirten Demirtaş şunları kaydetti:

   “Adalete Erişim paneline, Ankara Barosu Yasa İzleme Enstitüsü Başkanı Avukat Nazlı Didem Moğulkoç, Engelliler Konfederasyonu Başkanı Av. Turan İçli, Türkiye Omurilik Felçlileri Derneği Başkan yardımcısı Semra Çetinkaya, Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi Hukuk Felsefesi ve Sosyolojisi Araştırma Görevlisi Duygu Hatipoğlu Aydın, Ankara Barosu Gelincik Merkezi Başkanı Av. Aslı Arıhan, Halkevleri Örgütlenme Sekreteri Av. Sercan Aran katılımcı olarak yer aldı.

   Yapılan değerlendirme ve görüşmeler sonucunda adalete erişimde kadınlar, engelliler, yoksullar, sığınmacılar gibi dezavantajlı grupların yaşadığı sorunlarla, bu sorunların aşılması için yapılabilecekler ve atılabilecek somut adımlar konusunda da düşünceler dile getirildi.”

SOMA İÇİN ADALET!

   Adalet Kurultayı’nın 3’üncü gününde CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel’in moderatörlüğünü yaptığı ”Soma’da, Şirvan’da Madencilere Adalet” çalıştayına da konuşmacı olarak katılan CHP Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş, iş kazaları, iş kazalarının engellenmesi için alınması gereken tedbirler ve Soma’daki yargılama sürecine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

ADALET ANITINA BİR TUĞLA!

   Adalet Anıtı’na da isminin yazılı olduğu tuğlayı koyan, CHP Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş, bu anıtın tarihe geçeceğini belirtti.

 

   Çanakkale’de yapılan adalet kurultayında yapılan çalışmaların Türkiye’de ki adalet sorununun çözümü için kitaplaştırılacağı bildirildi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
 BAŞKAN ULUPINAR İLK MECLİS TOPLANTISINI YAPTI
BAŞKAN ULUPINAR İLK MECLİS TOPLANTISINI YAPTI
DEVREKLİ ÖĞRENCİ İL BİRİNCİSİ OLDU
DEVREKLİ ÖĞRENCİ İL BİRİNCİSİ OLDU