Advert
Advert
Advert

EĞİTİM-SEN, DEVREK’TEKİ EĞİTİM SORUNLARINA DEĞİNDİ…

Devrek Eğitim-Sen İlçedeki eğitimdeki sorunlarını masaya yatırdı.

EĞİTİM-SEN, DEVREK’TEKİ EĞİTİM SORUNLARINA DEĞİNDİ…
Bu içerik 1487 kez okundu.
Advert

-Göksel ONBAŞI-

 

   Devrek Eğitim Sen Başkanı Satuk Kadam,  4 Kasım Cuma günü yapılan Kent Konseyi 4. Genel Kurulu’nda Devrek’te eğimin sorunları ve çözüm önerileri ile ilgili, “Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası “nın görüş ve düşüncelerini açıkladı. Kadam, Devrek’teki eğitim sorunlarına dikkat çekerek sorunları şöyle sıraladı: “

   SORUN 1- Merkezde bulunan yaklaşık 550 öğrencisi bulunan İstiklal İlkokulu ve  650 öğrencisi bulunan Fatih İlkokulu okul binası ve bahçe olarak yetersizdir. Gazi Ortaokulu Hamidiye Anadolu Lisesi ile bahçesini paylaşmaktadır.  Fiziki sorunlara bağlı olarak belirli okullarda sınıflar kalabalık olmaktadır. Okullarda etkinlik ve sosyal faaliyet yapacak alanlar yoktur. Ahmet  Taner Kışlalı Ortaokulunun ikili öğrenim olması.

   ÇÖZÜM:  Atatürk İmam Hatip Ortaokulu yeni binasına taşındığında, binanın ilkokul olarak kullanılması İstiklal ve Fatih İlkokulları’nın fiziki olarak rahatlamasını sağlayacaktır. Sosyal etkinlikler yapılabilecek bölümleri olacaktır. Ortaokul öğrenci alım alanları yeniden düzenlenmeli,Devrek imam Hatip Lisesi yeni binasına taşındıktan sonra Gazi Ortaokulunun öğrenci alım alanı genişletilmeli.

   SORUN 2- Öğrencilerin köylerinden taşınma nedeni, ilçedeki öğrencilerle kaynaşması, sosyalleşmesi olduğu halde ilçemizdeki taşımalı öğrencilerin merkezden uzak tek okulda  toplanmış olması  bu amaca hizmet etmemektedir.

  ÇÖZÜM:  Taşımalı öğrencilerin merkezdeki tüm okullara eşit olarak dağıtılması.

  SORUN 3- Açık liseyi tercih eden genç  öğrenciler örgün eğitimden uzaklaştıkları için boş zamanları fazla olmaktadır. İlçemizde gençlere yönelik sosyal, sanatsal ve kültürel etkinlikler yoktur. Yürüme engelli öğrenciler sınıflarına ulaşmakta zorluklarla karşılaşmaktalar 

 ÇÖZÜMLER: Okullar yürüme engelli öğrenciler düşünülerek planlanmalı. Okul bahçelerinin  tek bir spor dalına yönelik olarak değil, birkaç spor etkinliğinin yapılacağı gibi düzenlenmesi. Gençlik Merkezinin gençlere yönelik sosyal, sportif ve sanatsal faaliyetler düzenlemesi. Kitap okuma etkinliklerinin yarışma statüsünden çıkarılarak sürekli hale getirilmesi. Halka açık park, kafe, kurum bahçeleri,muhtarlıklar gibi alanlara kitaplıklar kurulması, okuma alanları düzenlenmesi.

  SORUN : İlçemizden tatil için İnkum’u yada başka yerlere gidenlerin boğulma tehlikesi geçirmeleri. Çözüm:ilçemizin öğrenim amaçlı bir yüzme havuzuna kavuşturulması.”

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
MÜDÜR VE MÜDÜR YARDIMCILARI ATAMASI YAPILDI
MÜDÜR VE MÜDÜR YARDIMCILARI ATAMASI YAPILDI
ŞAİR VE YAZARLARDAN “TOMBULACIK HALİME”NİN MEZARINA ZİYARET
ŞAİR VE YAZARLARDAN “TOMBULACIK HALİME”NİN MEZARINA ZİYARET