Advert
Advert
Advert

DEMİRTAŞ: TAŞ KÖMÜRÜ ZONGULDAK’IN ALINTERİDİR

CHP Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş, 8 Kasım Uzun Mehmet'i Anma ve Kömür Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

 DEMİRTAŞ: TAŞ KÖMÜRÜ ZONGULDAK’IN ALINTERİDİR
Bu içerik 1575 kez okundu.
Advert

   CHP Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş, 8 Kasım Uzun Mehmet'i Anma ve Kömür Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Taş kömürünün Zonguldak’ın alınteri olduğunu vurgulayan CHP’li Demirtaş, mesajında şunları ifade etti:

“ZONGULDAK’IN UMUDU!

   8 Kasım 1829’da, Uzun Mehmet’in Kdz. Ereğli'nin Kestaneci köyünde bulduğu taşkömürü, Zonguldak'ın umudu, alınteri, aşı, ekmeği olmuştur.188 yıldır ekonomik ve sosyal anlamda hem Zonguldak’ın hem de Türkiye’nin kalkınmasına önemli katkılar sunan taş kömürü, önemini bugün de aynı ölçüde korumaktadır.

   Taş kömürü demir çelik olmak üzere, pek çok sektörün ham maddesini oluşturmaktadır. Zonguldak’taki öngörülebilen 1.3 milyar tonluk taşkömürü rezervi 150 yıl yetebilecek büyüklükte bir milli servettir. Bu milli servetimiz devletin kurumu olan Türkiye Taşkömürü Kurumu tarafından değerlendirilmelidir. Türkiye, taş kömürünü dışardan satın alınmak yerine kendisi üretmeli, bu sayede de üretimin önünü açmalıdır. Ancak bu şekilde ekonomik canlanma ve kalkınma sağlanacaktır.

 

   Bu duygu ve düşüncelerle, “8 Kasım Uzun Mehmet'i Anma ve Kömür Günü”nü kutluyor, başta Uzun Mehmet olmak üzere yerin binlerce metre altında iş kazalarında, grizularda yaşamını yitiren madencilerimizi, büyük bir saygı, rahmet ve minnetle anıyorum.”

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
BAŞKAN BOZKURT: İNSAN ODAKLI PROJELERLE GELİYORUZ
BAŞKAN BOZKURT: İNSAN ODAKLI PROJELERLE GELİYORUZ
BAŞKAN BOZKURT: ALLAH ÖZCAN’IN YALAN VE İFTİRALARINDAN KORUSUN
BAŞKAN BOZKURT: ALLAH ÖZCAN’IN YALAN VE İFTİRALARINDAN KORUSUN