Advert
Advert
Advert

BAŞKAN ÇİLOĞLU: ORTAK PAYDAMIZ ZONGULDAK, ZONGULDAKLILIK BİLİNCİ OLSUN

Başkan Çiloğlu: Ortak paydamız Zonguldak olsun, Zonguldaklılık bilinci olsun.

BAŞKAN ÇİLOĞLU: ORTAK PAYDAMIZ ZONGULDAK, ZONGULDAKLILIK BİLİNCİ OLSUN
Bu içerik 2412 kez okundu.
Advert

    Merkezi Zonguldak'ta bulunan Çaycuma ve Çevre Köylerini Kalkındırma Güzelleştirme ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Savaş Çiloğlu, gazetemizi ziyaret etti.

     Gazetemiz sahibi İbrahim Tığ ile görüşen Başkan Çiloğlu, Tığ’ı kültürel, sanatsal anlamda ürettikleri eserler nedeniyle de kutladı.

     Konuşmasında, Zonguldaklıların ortak paydasının Zonguldak ve Zonguldaklılık olmasını dileyen Başkan Çiloğlu, “Bölgemiz açısından birlik ve beraberlik çok önemli kavgaları bir kenara bırakarak kenetlenmek durumundayız.”dedi.

     Başkan Çiloğlu şöyle konuştu, “Sevgili Dostum İbrahim Tığ’ı ziyaret etmenin mutluluğunu yaşıyorum. Bu ziyaretten ziyadesiyle memnun kaldım çünkü, sevgili Tığ, gerek bölgemizin gerek kültürüne, gerekse sosyal ve ekonomik yapısına katkı veren bir dostumuzdur. Biz Zonguldak’tan doğru kendisini gururla ilgiyle takip etmekteyiz. Malum Zonguldak’ımız 1980’li yıllara kadar göç almış bir bölge. 1990 yılından sonra izlenen politikalar sonucunda, TTK’nin küçülmesine paralel olarak göç vermeye başlamış, neredeyse bir Zonguldak nüfusu da dışarıda yerini almıştır.

      Yıllardır bize Filyos Vadi Projesi’ni temcit pilavı gibi her seçim döneminde önümüze koydular, somut adım son bir yılda atıldı, limanın inşaatı başladı, buradan çevreye zarar vermeyen istihdama dayalı sanayi yatırımlarının gelmesi temennimizdir. Böyle olsun ki, bölgemiz hem ülke ekonomisine katkı hem de dışarıdaki Zonguldaklılar geri gelsin.

      İbrahim Tığ gibi arkadaşlarımız bizim bu duygularımıza her zaman tercüman olmuş, hem bu görüşleri kendi köşelerinde, kendi görüşlerini de  beyan ederek sesimizi halkımıza duyurmuşlardır. Bölgemiz açısından birlik ve beraberlik çok önemli kavgaları bir kenara bırakarak kenetlenmek durumundayız. Güler yüzlü insan yapısıyla bizi karşılayan Tığ’a teşekkür ediyorum. Ortak paydamız Zonguldak olsun, Zonguldaklılık bilinci olsun.

Bölgemiz açısından birlik ve beraberlik çok önemli kavgaları bir kenara bırakarak, birbirimize kenetlenmeliyiz.”

     Başkan Çiloğlu’nun ziyaretinden duyduğu memnuniyeti ifade eden İbrahim Tığ da, Bölge Haber olarak bölgemizin sorunlarını, çözüm önerilerini ilgili birimlere aktarmada büyük bir sorumluluk üstlendiklerini, dile getirdi.

    Tığ, Çiloğlu’na ziyareti anısına Kaynak yayınları arasında çıkan son kitabı “Kiraz Aldım Dikmeden/Devrek Türküleri”ni hediye etti.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
ERGİN ÖZKUL VE GÖKSU KEKLİK HAKKINDA SUÇ DUYURUSU
ERGİN ÖZKUL VE GÖKSU KEKLİK HAKKINDA SUÇ DUYURUSU
BAŞKAN BOZKURT: İNSAN ODAKLI PROJELERLE GELİYORUZ
BAŞKAN BOZKURT: İNSAN ODAKLI PROJELERLE GELİYORUZ