Advert
Advert
Advert

ATAMIZI SAYGI VE ÖZLEMLE ANIYORUZ...

ATAMIZI SAYGI VE ÖZLEMLE ANIYORUZ...
Bu içerik 2114 kez okundu.
Advert

Türkiye Cumhuriyeti’nin Kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü, aramızdan ayrılışının 79’uncu yılında özlüyoruz, arıyoruz, anıyoruz… “

Atatürk’ün 79’uncu ölüm yıldönümü dolayısıyla da anma mesajları yayımladı.

Mesajlar şöyle:

 

TURPCU: BENİM MANEVİ MİRASIM

BİLİM VE AKILDIR DİYEN BİR LİDER

 

   CHP Zonguldak Milletvekili Şerafettin Turpcu, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin Kurucusu, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün ebediyete intikalinin 79. yıldönümü nedeniyle bir mesaj yayınladı.

   Turpcu, mesajında şu satırlara yer verdi:

    “10 Kasım, büyük bir dehanın, büyük bir cesaret timsalinin, gelmiş geçmiş en büyük liderlerden Mustafa Kemal Atatürk'ün bedenen aramızdan ayrıldığı ancak bıraktığı eserleri ve fikirleri ile yaşamaya devam ettiği tarihtir.

“BUGÜNE SAYGI, DEVRİMLERİNE, ESERLERİNE, BİR MİLLETİN KURTULUŞ VE ONUR MÜCADELESİNE SADAKATTİR”

   Kurtuluş cephesinde; tam bağımsız bir ülke için ‘ya istiklal ya ölüm’ diyerek, yoksul halkının önünde baş eğmeden emperyalizme meydan okumuş Büyük lider Mustafa Kemal Atatürk’ün hayata gözlerini yumduğu bugüne saygı, O’nun temsil ettiği değerlere, devrimlerine, eserlerine, bir milletin kurtuluş ve onur mücadelesine sadakattir.

    ‘Benim manevi mirasım bilim ve akıldır’ ve ‘Hayatta en hakiki yol gösterici ilimdir. İleride benim söylediklerimle ilmin gerçekleri çelişirse, ilmi esas alın` sözlerinin sahibi Büyük Önder Atatürk’ün bu güne dair görüşleri gayet açıktır.

“ATATÜRK’ÜN EĞİTİME VE KADIN HAKLARINA VERDİĞİ DEĞER ÜLKEMİZİN AYDINLANMASININ TEMELİ OLMUŞTUR”

   Ülkemizi, Ortadoğu’daki devletlerden ayıran sadece fiziki sınırlar değil, Cumhuriyetimizin kuruluş değerleri ve Atatürk Devrimleridir. Atatürk’ün eğitime ve kadın haklarına verdiği değer ülkemizin aydınlanmasının temeli olmuştur. Ne yazık ki, 1930’larda kadınlarımızı batı medeniyetinin önüne geçirmeye çalışan ve bunu başaran bir liderden bugün, kadınlarımızı baskı altına almaya çalışan, Ortadoğu’nun çağdışılığına mahkum etmeye çalışan bir iktidara geldik. Ama bu karanlığı da atlatacağız.

“HAYATINI ÜLKESİNE ADAMIŞ, BÜYÜK ÖNDER ATATÜRK'Ü MİNNET, SAYGI VE RAHMETLE ANIYORUM”

   ‘Büyük liderler için matem değil, fikirlerine bağlılık gerekir’ sözünden hareketle bugün, tüm umutlar tükendiği anda bir milleti dirilten ülkemizin kurucusu Büyük Önder Atatürk’ün ortaya koyduğu aydınlık Türkiye hedefini, devrimlerinin değerini ve özgürlüğün, demokrasinin önemini hatırlatma günüdür.

   Türk Milletinin bağımsız, özgür, onurlu bir ulus olarak yaşaması için mücadele etmiş, emperyalizme karşı bayrak açmış, hayatını ülkesine adamış, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin Kurucusu, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ü aramızdan ayrılışının 79. yıldönümünde minnet, saygı ve rahmetle anıyorum.”

 

 

DEMİRTAŞ: BÜYÜYEN BİR ÖZLEMLE ANIYORUZ!

 

   CHP Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ölümünün 79’uncu yıldönümü nedeniyle bir mesaj yayınladı.

   CHP’li Demirtaş mesajında, ”Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ebediyete intikalinin 79’uncu yılında saygı, minnet ve büyüyen bir özlemle anıyoruz.” dedi.

   CHP Zonguldak Milletvekili mesajında şunları ifade etti:

“DÜNYANIN ÖRNEK ALDIĞI LİDER!

   Mustafa Kemal Atatürk, bağımsızlık mücadelesi, özgürlük tutkusu ve şaşmaz siyasi öngörü ile özdeşleşmiş, tüm dünyanın örnek aldığı liderdir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ebediyete intikalinin 79’uncu yılında saygı, minnet ve büyüyen bir özlemle anıyoruz.

  Mustafa Kemal Atatürk, işgal altındaki vatanımızı kurtarmak için emperyalistlere karşı azim ve kararlılıkla mücadele etmiştir. Bu mücadele sayesinde, en büyük eseri olan Türkiye Cumhuriyeti’ni bizlere miras olarak bırakmıştır.

   Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk, örnek kişiliği, kararlı ve dik duruşu sayesinde  Türk halkının gönlünde sarsılmaz bir yere sahiptir. Bu nedenle de Türk Milleti laik, demokratik, çağdaş Türkiye Cumhuriyeti’ne ve Cumhuriyetin kazanımlarına sonsuza kadar sahip çıkacaktır.

   Milli Mücadelenin Başkomutanı, bağımsızlığımızın mimarı ve Çağdaş Türkiye Cumhuriyetimizin kurucusu ve ilk Cumhurbaşkanımız Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü vefatının 79'uncu yıldönümünde, bir kez daha minnet, şükran ve rahmetle anıyor, manevi huzurunda saygı ile eğiliyorum.

 

ULUPINAR: ULU ÖNDER ATATÜRK’ Ü ÖLÜMÜNÜN 79. YILINDA

RAHMET VE MİNNETLE ANIYORUZ

 

   AKP Zonguldak Milletvekili Özcan Ulupınar 10 Kasım Atatürk’ ün ölüm yıldönümü ile ilgili yazılı bir mesaj yayımladı. Ulupınar mesajında; 

   Ulu Önder Atatürk’ ü ölümünün 79. Yılında rahmet ve minnetle anıyoruz.En büyük ideali Türkiye’ yi muasır medeniyetler seviyesine çıkartmak olan 10 Kasım 1938’ de yitirdiğimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk, başkomutan olarak 1919’ da Samsun’ da başlattığı milli mücadeleyi 1923 ‘ de Türkiye Cumhuriyeti’ ni kurarak zafere ulaştırmış ve ismi tarihe yazılmış ender devlet adamlarındandır.

   Gazi Mustafa Kemal en büyük eserim dediği Türkiye’ yi gelecek nesillere emanet etmiştir. Bizler de Gazi’ nin hatırasına sahip çıkarak ülkemizi daha ileri götürmek için mücadele etmekteyiz. 10 Kasımlar Atatürk’ ün fikirlerinin daha iyi anlaşıldığı, büyük önderin eserine daha fazla sahip çıkıldığı, milli birlik ve beraberlik içinde geçirildiği günler olmalıdır.Bu duygu ve düşüncelerle Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere vatan toprakları için kanlarını dökmekten, canlarını vermekten çekinmeyen aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyor, saygılar sunuyorum.” ifadelerine yer verdi.

 

VALİ ÇINAR ATATÜRK'Ü ANDI

 

   Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK'Ü ebediyete intikalinin 79'uncu yıldönümünde milletçe sevgi ve saygı ile anıyoruz.

   Büyük Önder ATATÜRK, milleti ile birlikte başlattığı kurtuluş mücadelesinde büyük bir zafer kazanarak Ulusumuzun kötüye giden yazgısını değiştiren, gerçekleştirdiği devrimlerle bizlere çağdaş bir devlet ve Cumhuriyet armağan eden bir lider, yaşamı, düşünceleri, tarihe mal olmuş başarılarıyla tüm dünyanın takdir ve saygısını kazanmış, bağımsızlığımızın, ulusal birlik ve beraberliğimizin simgesi, geleceğimizi her zaman aydınlatacak bir ışık kaynağıdır.

   Türk Milleti, ATATÜRK'Ü her zaman gönlünde yaşatacak, ilke ve devrimleri ülkemizin geleceğine yön vermeye devam edecek, milletimiz büyük bedeller ödenerek kurulan ve bizlere emanet edilen Cumhuriyete ve bağımsızlığımıza sonsuza dek sahip çıkarak, bunun hepimizin ortak sorumluluğu olduğunu asla unutmayacaktır.

 

   Bu duygu ve düşüncelerle, Büyük Önder ATATÜRK'ün aramızdan ayrılışının 79.yılında saygı ve rahmetle anıyoruz.

 

BAŞSAVCI YAĞIZ: ATATÜRK, BAĞIMSIZLIK YOLUNDA VERDİĞİ

MÜCADELEYLE KURTULUŞ YOLUNDA UMUT KAYNAĞI OLMUŞTUR

 

    Zonguldak Cumhuriyet Başsavcısı H. Hakan Yağız, “10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü” dolayısıyla yayımladığı anma mesajında, “Türk İstiklal Mücadelesinin lideri, Türkiye Cumhuriyeti'nin Kurucusu, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, ebediyete intikalinin 79’uncu yıldönümünde saygıyla anıyoruz. Vatanına olan sevgisi, ileri görüşlülüğü, fikir adamlığı ve eserleriyle tarihe damga vuran Gazi Mustafa Kemal Atatürk, bağımsızlık yolunda verdiği mücadeleyle kurtuluş yolunda umut kaynağı olmuştur. Gösterdiği hedefler doğrultusunda her zamankinden çok daha fazla çalışmamız ve üstün gayret göstermemiz gerektiğinin bilinciyle Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün bizlere emanet ettiği demokratik, laik, sosyal bir hukuk devleti olan cumhuriyetimizi bütün değerleriyle yaşatıp, geliştirip gelecek nesillere devretmek en büyük hedefimizdir. Bu inançla, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü bir kez daha şükran, minnet ve rahmetle anıyorum” ifadelerini kullandı.

 

 

BAŞKAN AKDEMİR: “ULU ÖNDER GAZİ MUSTAFA KEMAL

ATATÜRK’U SAYGI VE ŞÜKRANLA ANIYORUZ”

 

    Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, Türkiye Cumhuriyet’inin kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün aramızdan ayrılışının 79’uncu yıldönümünde onu bir kez daha özlem, saygı ve rahmetle andığını belirtti. Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, “Atatürk, tüm hayatını milletine adamış, Kurtuluş Savaşı'yla kazandığı mutlak bir zaferle tarihine yön vermiş, bilgi ve bilinçle özümsenmiş icraatlarıyla da ülkeye aydınlık bir geleceğin kapılarını aralamış büyük bir dünya lideridir. Atatürk’ün en büyük eseri, kurucusu ve lideri olduğu, milletimizle el ele geliştirdiği Cumhuriyetimizdir.” dedi.

    Atatürk’ün temel felsefesinin Türkiye Cumhuriyet’ini muasır medeniyetler seviyesine çıkarmak olduğunu dile getiren Belediye Başkanı Muharrem Akdemir; “Bizler, bağımsız ve müreffeh bir gelecek için Atatürk’ün fikirleri ışığında ilerleyerek bu mirası bizden sonraki nesillere gururla aktarmak kararlılığındayız. Anadolu topraklarından bir güneş gibi parlayan bağımsızlık ve özgürlük meşalesi hiç kuşku yoktur ki, Atatürk sayesinde gerçekleşmiştir. Bu sebepledir ki, Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk, dünyada pek çok topluma istisnasız bir örnek olmuştur. Gerek yurt içinde ve gerekse de tüm dünyada adının ilk günkü gibi taze kalması ve heyecanla anılması bu yüzdendir.” şeklinde konuştu.

   Başkan Akdemir yazılı açıklamasında şu görüşlerine yer verdi: “Kahraman ulusumuzla baştan, yepyeni bir devlet kurarak bizlere emanet eden Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk; fikirleri, başarıları, eserleri ve de kılavuz edinmemiz için geride bıraktığı ilke ve devrimleriyle, birleştirici-bütünleştirici yapısı, en önemli bilimi kılavuz edinmiş öngörüsü ile hiç ölmeyecek bir devlet adamı olarak dünya liderleri arasındaki hak ettiği seçkin yerini almıştır. Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Cumhuriyet başta olmak üzere, tüm başarıları kendisine değil, Türk milletine mal ederek, her zaman öncü ve örnek olmuştur. Türk Milleti, Ata’sının kendilerine bıraktığı ve yüksek bir ruh ve şuurla sahip çıktığı Cumhuriyeti, daha iyi bir geleceğe taşıma azim ve kararlılığında olacaktır. Atatürk’ün İstiklal Savaşı’nın ardından kurduğu ve milletimize emanet ettiği Türkiye Cumhuriyeti, hepimizin titizlikle koruduğu eşsiz bir eserdir. Bize emanet edilen Cumhuriyeti, koruyup geliştirmek ve muasır medeniyet seviyesinin üzerine çıkarmak, her zaman benimsediğimiz ve canla başla çalışmamızın itici gücü olan şaşmaz hedeflerimizin başında gelmektedir. Unutmamak gerekir ki, 10 Kasım 1938 bir devrin sonu değil, Atatürk'ün bizlere miras bıraktığı Cumhuriyetimizin her bakımdan korunması için yeni bir dönemin başlangıcıdır.

   Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, bağımsızlık savaşı sonrası kurduğu ve bizlere emanet ettiği Cumhuriyeti yüceltmek, daima ileri noktalara taşımak ve evrensel normlara uygun demokrasi ile taçlandırmak, Atatürk’e karşı en büyük görevimizdir. Aklın ve bilimin rehberliğini kabul etmiş manevi mirasçıları olarak bizler, ülkemizin bugün içinde bulunduğu durumdan hızla çıkarak, Atatürk’ün gösterdiği yolda devam etmesi için doğruluktan, adaletten, demokrasiden ve eşitlikten vazgeçmeden yürüyeceğimizi bir kez daha söz veriyoruz. Türk milletinin bağrından çıkardığı Atatürk, son nefesine kadar milletimizin her alanda yücelmesi için çaba göstermiş, ileri görüşlülüğü, eserleri, barışçı kimliği, dünya gerçeklerini iyi bilmesi, insani değerlere verdiği önem ve evrensel düşünce yapısı, onu dünyanın saygın liderlerinden biri haline getirmiştir.

    Bu duygu ve düşüncelerle Büyük lider Mustafa Kemal Atatürk' ü ölümünün 79’uncu yıldönümü olan bugünde, bir kez daha minnet, saygı ve şükranla anıyorum.”

 

 

KANTARCI: ÖZLEMİ HER GEÇEN GÜN DAHA DA BÜYÜYOR

 

   Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı, Atatürk’ün ölümünün 79. yılı nedeniyle yayımladığı mesajda, “Yaşadığımız şu bunalımlı günlerde, onun uzak görüşlülüğüne, devlet adamı zekâsına her zamankinden daha çok ihtiyaç duyuyoruz. O nedenle içimizdeki özlemi her geçen gün daha büyüyor, kişiliğine duyduğumuz saygı içimize sığmaz bir hale geliyor” dedi.

   Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün vefatının 79. yılı nedeniyle yayımladığı mesajda, “Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü ölümünün 79. yılında, her geçen gün daha da büyüyen bir hasretle anıyorum. Ülkemizin kurucusu Yüce Atatürk, işgal altındaki bir ülkede, ‘Ya istiklal, ya ölüm’ diyerek yola çıktı ve bin bir türlü yoksunlukla da savaşarak işgalcileri Anadolu’dan söküp atmayı başardı. Bu büyük başarı yalnızca yeni ve modern bir devletin kurulmasıyla kalmadı, dünyada esaret altındaki tüm uluslara esin kaynağı oldu. Bu niteliğiyle, o, yalnızca ülkemizin değil, dünyadaki tüm mazlum milletlerin önderi ve özgürlük meşalesi olarak parlamaya başladı” dedi.

DÜNYA BARIŞININ ÖNCÜSÜ, EŞSİZ DEVLET ADAMI

  Kantarcı mesajını, “Nitekim onun bu büyük mücadelesinin insanlık için ne anlama geldiğini bilen Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Kurumu UNESCO, doğumunun 100. yılı olan 1981’i, ‘Dünya Atatürk Yılı’ ilan etti.  UNESCO kararında, ‘Uluslararası anlayış, işbirliği ve barış yolunda çaba göstermiş üstün bir kişi’ olarak tanımladığı Atatürk’ün, ‘Olağanüstü reformlar gerçekleştirmiş bir devrimci, sömürgecilik ve emperyalizme karşı savaşan ilk lider’ olduğunu açık bir dille ifade etti. UNESCO aynı kararında, Atatürk’ün, ‘İnsan haklarına saygılı, dünya barışının öncüsü, bütün hayatı boyunca insanlar arasında renk, din ve irk ayrımı gözetmeyen eşsiz bir devlet adamı’ olduğunu dile getirdi. O üstün vasıflarını herkese kabul ettirmiş bir dünya lideriydi” diyerek sürdürdü.

DEVLET ADAMI ZEKÂSINA ÇOK İHTİYAÇ DUYUYORUZ

   Kantarcı mesajını, “Her yanın kan gölüne döndüğü vahşet dolu dünyada, onun, ‘Yurtta barış, dünyada barış’ diyen sağduyulu sesi daha çok önem kazandı. Yaşadığımız acı tecrübeler, laikliğe verdiği önemin, eğitim, adliye, ordu gibi kurumları siyasetin dışında tutma çabalarının ülkemiz için ne kadar önemli olduğunu çok net şekilde ortaya koydu. Yaşadığımız şu bunalımlı günlerde, onun uzak görüşlülüğüne, devlet adamı zekâsına her zamankinden daha çok ihtiyaç duyuyoruz. O nedenle içimizdeki özlemi her geçen gün daha büyüyor, kişiliğine duyduğumuz saygı içimize sığmaz bir hale geliyor. Bu duygularla, ülkemizin kurucusu Yüce Atatürk’ü, ölümünün 79. yılında minnet, saygı ve şükranla anıyor, bizlere ‘en büyük eserim’ diyerek emanet ettiği Cumhuriyet’i sonsuza dek yaşatacağımıza, manevi huzurunda söz veriyoruz” diyerek tamamladı.

 

ALTUN: “BİLİMİN IŞIĞINDA FİKİRLE BESLENEN VE RUHUNU

SANATLA DİNLENDİREN MUSTAFA KEMAL YAŞAMDIR

 

   CHP Zonguldak İl Başkanı Ahmet Altun, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün aramızdan ayrılışının 79’uncu yılı dolayısıyla bir anma mesajı yayımladı. Başkan Altun’un mesajı şöyle: “Bu gün Atamızı kaybetmenin vermiş olduğu derin hüznün yanında, onun ilke ve devrimlerine, demokrasiye, tam bağımsızlığa, insan haklarına, barışa ve özgürlüğe olan inancımızla Atamızı ölümünün 79’uncu yılında özlemle ve saygıyla anıyorum. Mustafa Kemal Atatürk, sadece Türk milleti için değil, dünya milletleri içinde büyüklüğü tartışılamaz bir liderdir ki dünya tarihine yön vermiş, emperyalizmin oyunlarını bozmuş, coğrafyamızın kaderini değiştirmiştir. Tarih sahnesine çıktığı ilk andan itibaren duruşu, kararlılığı, azmi ve toplumu harekete geçirme gücüyle milletin gönlüne taht kurmuş ve liderlik bu doğal akış içerisinde kaçınılmaz olmuştur. O lider olarak ön plana çıktığında dahi diktatör olmayacağını göstermiş, zor şartlar altında Erzurum ve Sivas Kongrelerini gerçekleştirerek aldığı her karara milleti de dahil etmiştir. Bu kongreler ileride açılacak millet meclisi için bir hazırlık olmuştur. Savaş yıllarında top sesleri altında dahi meclisi kapatmamış, her daim bir liderin milletiyle bir ve beraber olduğunda gerçek bir lider olabileceğini dosta düşmana göstermiştir. Mustafa Kemal, savaş alanlarında gösterdiği kıvrak zeka, analitik düşünme yeteneği ve korkusuzluğunu devlet adamı kimliği ile de göstermiş Hatay ve Musul gibi kangren haline dönüştürülmeye çalışılan sorunları diplomasiyle çözümlemiştir. Aynı diplomatik zeka ve ileri görüşlülüğüyle gerçekleştirilen inkılaplarla millet medeni yaşam biçimiyle tanışmış ve toplumun çehresi değişmiştir. İzmir iktisat kongresinde alınan kararlar bu doğrultuda açılan fabrikalar toprakların tarıma açılması, akıllıca yürütülen ekonomik politikalarla kısa sürede kalkınmaya başlayan yeni Türkiye Cumhuriyeti onun eseridir. Sanattan bilime, matematikten tarihe ve hatta Türk dili üzerine bizzat onun önderliğinde başlatılan çalışmalarla millet, tüm dünyaya güçlü bir mesaj vermiştir. Bu mesajla dünya Türk’ün tek gücünün silah kullanmak, er meydanında boy göstermek olmadığını, bundan böyle medeni dünyanın her alanında Türk adının duyulacağını anlamıştır. Yaşamın her alanında milletine örnek olmayı kendine amaç edinen Mustafa Kemal Atatürk, bir siyaset adamının nasıl davranması gerektiği konusunda büyük bir ders vermiş, siyasete girdiği ilk andan itibaren askeri üniformasını çıkarmış, askerlikle diplomasiyi bir birinden ayırmıştır. Tüm koşullar tek adam olmasına uygunken Cumhuriyet Halk Fırkasını kurmuş, devletin tek adamın bu kendisi dahi olsa iki dudağı arasında yönetilemeyeceğini göstermiştir. Onun her adımında kolektiflik, milli birlik ve beraberlik anlayışı kendini gösterir. Tam da bu nedenledir ki tüm tek adamlar unutulmuş ama O, milletin gönlünde ölümsüzleşmiştir. Bu nedenledir ki Mustafa Kemal değil 79 yıl, 79 asır da geçse Türk milletinin her adımında fikirleriyle, sevgisiyle var olmaya devam edecektir. Cumhuriyet Halk Partisi olarak Mustafa Kemal’den aldığımız güçle, O’nun çizdiği yolda, O’nun ışığında millet için millete hizmet etmeye her zaman olduğu gibi devam edeceğiz. Mustafa Kemal’in mirası cumhuriyeti yaşatmak, genç nesillere O’nun düşüncelerini doğru anlatmak en önemli görevimizdir. Mustafa Kemal’i yaşamak ve yaşatmak aslında sadece Cumhuriyet Halk Partililer için değil Türk milletini meydana getiren ve tüm bireyler için karanlıkları boğmak, medeniyet yolunda ilerlemek için tek ve gerçek yoldur. Çünkü Mustafa Kemal akıldır.

 

    Sorunları bir hamlede çözen, azimdir, asla yılgınlık göstermeyen barıştır, her türlü farklılığa ve kimliğe yaşam hakkı tanıyan umuttur, inançtır. Köklerinden kopmayarak kimliğini her daim yücelten medeniyettir. Bilimin ışığında fikirle beslenen ve ruhunu sanatla dinlendiren Mustafa Kemal yaşamdır. Her nefeste yüreklerde hissedilen, ışıklar içinde uyu Atam. Bu büyük millet ne senden, ne de eserin cumhuriyetten vazgeçmeyecek. Ay-yıldızlı bayrağımın gölgesinde rahat uyu Paşam. Çünkü adı her gün anılan bir lider ölümsüzdür. Ölümsüz liderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün huzurunda saygı ve hürmetle eğilerek, milletim ve partim adına şükran ve minnetlerimi sunuyorum.”

 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
 BAŞKAN ULUPINAR İLK MECLİS TOPLANTISINI YAPTI
BAŞKAN ULUPINAR İLK MECLİS TOPLANTISINI YAPTI
DEVREKLİ ÖĞRENCİ İL BİRİNCİSİ OLDU
DEVREKLİ ÖĞRENCİ İL BİRİNCİSİ OLDU