Advert
Advert
Advert

ÖZTÜRK, BELEDİYE BAŞKANLIĞINDAN VE AKP’DEN İSTİFA ETTİ…

AKP’li Gökçebey Belediye Başkanı Vedat Öztürk, belediye başkanlığından ve partisinden istifa etti.

ÖZTÜRK, BELEDİYE BAŞKANLIĞINDAN VE AKP’DEN İSTİFA ETTİ…
Bu içerik 9085 kez okundu.
Advert

     Gökçebey Belediye Başkanı Vedat Öztürk, AKP'den ve görevinden istifa ettiğini açıkladı. Belediye önünde başkanın açıklamasını izleyen vatandaşlar gözyaşlarına boğuldu.  Gökçebey Belediye Başkanı Vedat Öztürk, belediye binası önünde ilçe halkına hitap etti. Öztürk, 20 Mart 2014 günü yapılan yerel seçimlerde göreve seçildiğini aktararak, bazı şer odaklarının hizmetlerinin altını oymaya çalıştığını iddia etti.

"Bana kumpas kuranların hesabını tek tek soracağım"

      Belediye meclis üyeleri ve belediye personeli ile de vedalaştığını aktaran Vedat Öztürk, "Caddelerde görüşeceğiz, yine buralardayız. Yurt dışına da kaçmıyorum. Yine buradayım. Bir ayrılık oluşacak. Tabii bu ayrılık altı sene mi sürer yedi sene mi sürer, bir buçuk sene mi sürer ona siz karar vereceksiniz. Halkın gücü üstünde kimsenin gücü yoktur. Halkın üzerinde güç tanımam. Buraya beni siz getirdiniz. Bu şekilde gitmemem gerekiyordu. Şartlar bunu getirdi. Benim hesap veremeyeceğim hiçbir şey yoktur. Ben bu uğurda namus ve şeref için bu memlekette yaşıyorum. Bana kumpas kuranların hesabını tektek soracağım. 2019'a kadar Mart ayında sandıktan top mu çıkar bomba mı çıkar göreceğiz" diye konuştu.

"Vaat ettiğimiz projelerin çoğunluğunu 44 ayda tamamladı"

      44 ayda vaat edilen projelerin çoğunluğunu tamamladıklarını ifade eden Öztürk, "Göreve geldiğimiz günden bugüne kadar ilçemizde yapılamayanları yapmak ve bunları halkımızın hizmetine sunmak için seçim bildirgemizde vaat ettiğimiz projelerimizi 44 ay gibi kısa bir zaman zarfında çoğunluğunu tamamladık. Belli bir kısmının da çalışmaları devam etmektedir. Biz bu göreve gelirken makam, mevki ve koltuk sevdalısı olmadık. Halkımızın hizmet sevdalısı olduk. Bizler Gökçebey'in gelişmesi, nitelikli bir ilçe olması için gecemizi gündüzümüze katarak çalışırken, bazı şer odakları da boş durmamış hizmetimizin altını oymaya çalışmışlardır" diye konuştu.

"AKP'den de görevimden de istifa ediyorum"

       Göreve geldiği günden bugüne hakkında kumpas ve karalama kampanyaları yapıldığını söyleyen Öztürk, "Gökçebey'in gelişmesini istemeyen şer odakları tarafından seçildiğim günden bugüne kadar kumpas, karalama kampanyaları ve yaptığımız yatırımları değersiz görme çabaları karşısında mücadele etmekten çok yoruldum ama yılmadım. Yaptığımız bütün hizmetler ve vatandaşlarımızın manevi destekleri ben hep ayakta tutmuştur. Şükür Allaha yolsuzluğumuz yok, usulsüzlüğümüz yok. FETÖ bağlantımız yok. Başarısızlığımız ve çalışmamazlığımız hiç yok. Veremeyeceğimiz hiçbir hesabım da yok. Buna rağmen AK Parti ailesi içinde siyaset yapma imkanımın kalmadığını üzülerek görüyorum. Bugünden itibaren AK Parti Belediye Başkanlığımdan ve AK Parti üyeliğimden istifa ediyorum. Kendimle ilgili herhangi bir korkum yok, tek üzüntüm başlamış olduğumuz ve yapımına devam ettiğimiz projelerimizin sekteye uğrama ihtimali ve halkımızın bundan zarar görecek olmasıdır" diye ifade etti.

      Vedat Öztürk, önümüzdeki süreçte yapılacak olan yerel seçimlerde aday olacağının mesajını verirken konuşmasının sonrasında vatandaşlarla vedalaştı. Bazı vatandaşlar gözyaşlarına boğuldu.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
MÜDÜR VE MÜDÜR YARDIMCILARI ATAMASI YAPILDI
MÜDÜR VE MÜDÜR YARDIMCILARI ATAMASI YAPILDI
ŞAİR VE YAZARLARDAN “TOMBULACIK HALİME”NİN MEZARINA ZİYARET
ŞAİR VE YAZARLARDAN “TOMBULACIK HALİME”NİN MEZARINA ZİYARET