Advert
Advert
Advert

ÇAYCUMA MESLEK YÜKSEK OKULU ÖĞRENCİLERİ, TIĞ’I ZİYARET ETTİ

“Zonguldak’ın Değerleri” Sosyal Sorumluluk Projesi Kapsamında Devrek'e gelen öğrenciler Devrek Simidini araştırdı.

ÇAYCUMA MESLEK YÜKSEK OKULU ÖĞRENCİLERİ, TIĞ’I ZİYARET ETTİ
Bu içerik 2559 kez okundu.
Advert

 

-Yasemin ALTUN-

     Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Çaycuma Meslek Yüksek Okulu Öğrencileri Sosyal Sorumluluk Projesi Kapsamında Devrek’e gelerek “Devrek Simidi” hakkında araştırmalarda bulundu.

     Çaycuma Meslek Yüksek Okulu Çağrı Merkezi Hizmetleri Bölümü öğrencileri tarafından hazırlanan sosyal sorumluluk projesi kapsamında Devrek’e gelen üniversite öğrencileri Sibel Özsoy, Merve Kaya ve Nilay Eldönmez’den oluşan grup “Devrek Simidi” hakkında araştırma yaptı.

     Bu amaçla gazetemiz sahibi, şair yazar İbrahim Tığ’ı da ziyaret eden öğrenciler, Devrek Simidi’nin tarihi hakkında bilgi aldılar. Tığ, “Devrek denilince ilk akla gelen baston oluyor. Oysa Devrek’in  cevizli helvası, gümeci, çöreği ve simidi de ünlüdür.”diye konuştu.

     Devrek Simidi’nin tarihinin 1800’lü yıllara uzandığını anlatan İbrahim Tığ, “Devrek Simidi’nin en belirgin özelliği, kazan simidi ve dut pekmezinde haşlanarak hazırlanmış olmasıdır. Bugün Devrekli simit ustası Gül Kadir’in simidini arıyor Devrekliler… Devrek’te bugün dört simit fırını var, bunlar sadece Devrek simidi üretiyor. Günde Devrek’te altı bine yakın simit tüketildiğini biliyoruz. Ne acıdır ki, Devrek’te bugün Devrek simidini üreten Devrekli simit ustası yok.”dedi.

     Tığ, öğrencilere Devrek’in, tarihi, bastonu, sanatı ve kültürü hakkında da bilgiler verdi.

    Gazeteci, şair-yazar İbrahim Tığ öğrencilerin kendisini ziyaretlerinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, onlara kitap ve Şehir dergisi hediye etti.

 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
MÜDÜR VE MÜDÜR YARDIMCILARI ATAMASI YAPILDI
MÜDÜR VE MÜDÜR YARDIMCILARI ATAMASI YAPILDI
ŞAİR VE YAZARLARDAN “TOMBULACIK HALİME”NİN MEZARINA ZİYARET
ŞAİR VE YAZARLARDAN “TOMBULACIK HALİME”NİN MEZARINA ZİYARET