Advert
Advert
Advert

AKDEMİR, GÜVEN TAZELEDİ

Devrek Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanlığı’nın 22. Olağan Genel Kurulu esnaf üyelerinin katılımıyla yapıldı.

AKDEMİR, GÜVEN TAZELEDİ
Bu içerik 3441 kez okundu.
Advert

 

    Devrek Esnaf ve Sanatkarlar Odası (ESO) Başkanlığı 22. Olağan Genel Kurul Toplantısı, Belediye Nikah Salonu’nda üye esnafların katılımıyla yapıldı.

    Divan Başkanlığını Gökçebey ESO Başkanı Ali Çetin’in yaptığı genel kurul, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

    Genel kurulda bir konuşma yapan Başkan İsmet Akdemir, ülkede uygulanan ekonomik politikaların esnaf ve sanatkarı ağır yükler altında bıraktığını, belirtti.

    Haksız rekabetin yaralarını kendi kendine sarmaya çalışan esnaf ve sanatkarın bu yükleri kaldıracak gücünün kalmadığını belirten Başkan İsmet Akdemir, “Devletimizin esnaf ve sanatkarımızı koruyacak ve kollayacak yasaları çıkarmasını acilen bekliyoruz” diye konuştu.

     4 yıllık görevleri süresince esnaf ve sanatkarların kamu kurum ve kuruluşlarıyla olan sorunlarını 5362 sayılı kanun, ana sözleşme, yönetmelikler ve konfederasyonlarının yönetmelikleri dahilinde çözmeye çalıştıklarını anlatan Akdemir, “kurduğumuz Muhasebe büromuzca 18 yıldır basit usul vergiye tabi 420 civarındaki esnaf ve sanatkarın, vergi işlemlerini titizlikle ve fedakarca yapıyoruz.”dedi.

     2016 yılında gıda hijyen ve sanitasyonu üzerine seminer düzenlediklerini de anlatan Başkan Akdemir, 50 üyelerine bu konuda belge verildiğini, dile getirdi. Akdemir, düzenledikleri 6 dönemlik kursla da 150 üyesinin girişimcilik belgesi aldığının da altını çizdi.

     Oda olarak Devrek’teki eğitim öğretim kurumlarına da nakdi ve diğer konularda katkılar verdiklerini belirterek, “Eğitime önem veriyoruz. Ülkemizin aydınlanması çocuklarımızın iyi bir eğitimden geçmesiyle olacaktır. Bu amaçla okullarımıza, kütüphane kurulması, ulaşım ve diğer konularda bütçemiz ölçüsünde katkılarda bulunduk. Tabi bunu siz değerli esnafımız adına yaptık.”dedi.

    Devrek’te son dört yıl içinde odaya 484 üye girişi ve 403 üyenin de ticareti bıraktığını belirten Akdemir, odaya üye esnaf sayısının da bin 42 olduğunu, belirtti.

     Mevcut Başkan İsmet Akdemir’in tek aday olarak girdiği seçimde; İsmail karaöz, İzzet Kapucubaş, Satılmış Kurubaş, Nazif Cinoğlu, Remzi Kışlalı, Musa Deliacı,  Aynur Curuk ve Ayşegül Yurtdadur yönetim kuruluna, Adnan Semerci, Semra Bartu ve Nuray Kabaoğlu da Denetim Kuruluna seçildi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
 BAŞKAN ULUPINAR İLK MECLİS TOPLANTISINI YAPTI
BAŞKAN ULUPINAR İLK MECLİS TOPLANTISINI YAPTI
DEVREKLİ ÖĞRENCİ İL BİRİNCİSİ OLDU
DEVREKLİ ÖĞRENCİ İL BİRİNCİSİ OLDU