Advert
Advert
Advert

ŞEHİDİN ADI KÜTÜPHANEDE YAŞATILACAK

ŞEHİDİN ADI KÜTÜPHANEDE YAŞATILACAK
Bu içerik 2555 kez okundu.
Advert

   Zonguldak’ın Çaycuma ilçesinde eğitim-öğretim veren İmam Hatip Lisesi’nde, 2015 yılında Mardin Nusaybin’de Şehit düşen Zonguldaklı Polis Memuru Çağdaş Arslan’ın adı verilen “Z (Zenginleştirilmiş) Kütüphane” törenle açıldı.

   Törene; Vali Ahmet Çınar, İl Jandarma Komutanı Albay Gökhan İnan, İl Emniyet Müdürü Ahmet Metin Turanlı, Çaycuma Kaymakamı Serkan Keçeli, Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Selçuk Özen, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Kemal Gümrükçü, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Ercan Kahya, AKP İlçe Başkanı Ahmet Çolakoğlu, İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Baş, İlçe Müftüsü Mahmut Rauf Arcakıoğlu, Şehit Çağdaş Arslan’ın ailesi, daire ve okul müdürleri ile çok sayıda sivil toplu kuruluşu temsilcisi katıldı.

TURANLI: “3 BİN 997 KİTAP OKUMUŞ BİRİYİM’

   İl Emniyet Müdürü Ahmet Metin Turanlı, törende yaptığı konuşmada, 32 yıl sonra mezun olduğu bir kardeş okulda bir Emniyet Müdürü olarak konuşmaktan mutluluk duyduğunu ifade ederek, “Bizim için özel bir gün. Çağdaş Arslan kardeşimizin ismini yine onun kardeşleri olan, onun yolundan gitmeye hazır olan gençlerin bulunduğu okulun, ilerlemesi, aydınlanması, çağdaş bilgilere erişmesi, dünya ile entegre olması ve aynı zamanda aslan gibi insanlar olarak her daim memleketimizin ihtiyaç duyduğunda arkasında bakmayan nesiller yetiştiren bir okulda bu hizmete aracılık etmek, devletimizin vergisi ve kaynakları ile kıt kanaat imkanlarla oluşturduğu bir artı değeri gençlerimizin hizmetine sunmak için Emniyet Genel Müdürlüğümüzün 81 ilde eş zamanlı bu hafta içinde hizmete sunduğu projenin içinde bulunmak noktasında bir virgül kadar katkımız varsa mutlu oldum. Engelleyici olmayanı katkı sağlayan bir polis zamanına dönüşmüş olmamızın ayrıca mutluluğu içindeyim. Şubat günlerini yıllar önce ağırlıklı bir şekilde yazılmış, ağabeylerimizin Şubat’ta çekmiş olduğu sıkıntıları hissetmiş, bir tarafında devletin bekası ile ilgili bir konser sus yakalamaya çalışan bir neslin bugünkü yöneticilerinden olma noktasında görev yapıyoruz. İnşallah polis bir daha engelleyici olmaz. 3 bin 997 kitap okuyan, Atatürk’ü çok seven bir İmam Hatipli olarak buradayım. Sizlere Türkiye’de bilinen Türk ve Batı klasikleri olmak üzere 1004 kitap aldık. Bu kitapları ‘okunsun’ diye oraya koyduk. Kitapları okuyan ilk 5 kişiyi, İstanbul’da bir hafta misafir edeceğiz. Burada kaldığım süre içinde olursa Emniyet Müdürü olarak, değilsem İstanbul’daki evimde ya da polisevinde misafir edeceğim. 1004 kitabı mutlaka okuyun ki, Atatürk’ün çeyreği kadar bir adam olun. Kütüphanedeki interneti, akademik Google’ı kullanmanızı özellikle öneriyorum. Dünyanın kütüphanelerine ulaşmak konusunda bir katkısı olsun istiyorum. Bu katkıyı veren Emniyet Genel Müdürlüğümüze ve paydaşlarımıza teşekkür ediyorum.”

KEÇELİ: “Z KÜTÜPHANE OKUMAYI KEYİFLİ HALE GETİRİYOR”

   Kaymakam Serkan Keçeli de, Z kütüphanelerinin öneminden bahsederek, “Küresel toplum ve bilgi çağının talepleri kütüphaneciliği yeniden biçimlendirmiş ve teknolojinin kullanımı günümüz dünyasının ekonomik, kültürel ve köklü değişikler meydana getirmiştir. Okul kütüphaneleri de sürekli artan, toplumsal değişiklere yanıt vererek öğrencilerin kültür, bilgi, eğlenme ve gereksinimlerini karşılayacak şekilde değişmeye başlamıştır. Yeni ve modern tasarım anlayışı ile oluşturulan Z kütüphanelerin öğrencilerin okumanın keyfini ve bilgiyi keşfetmenin heyecanını yaşamalarında ve hayal gümlerinin değiştirilmesinde yeni imkanlar sağlaması beklenmektedir. Ders çalışmak, kitap okumak artık gençlerimiz için daha da eğlenceli olacaktır” şeklinde konuştu.

ÇINAR: “OKUMAYI ALIŞKANLIK HALİNE GETİRELİM”

   Vali Ahmet Çınar ise, ülke olarak az okuyan bir toplum olduğumuzu söyleyerek, “Kütüphaneler, tarihten bugüne kadar olmazsa olmazlardır. Hepimiz Müslüman’ız. Bir özeleştiri yapmak istiyoruz. İslamiyet’in ilk emri ‘oku’ diyoruz, ama biraz sanki havasını atıyoruz. ‘İlim farz etmek kadın-erkek Müslüman’a farzdır’ diyoruz. Her yerde bununla övünüyoruz. Ama gereğini yapmıyoruz. Madem İslam’ın ilk emri ‘oku’ ise, dünyada birkaç geri kalmış toplum hariç en az okuyanlar Müslümanlar. Niye ilimle en az uğraşanlar Müslümanlar? Niye en az icat yapan Müslümanlar? Bunu bir sorgulamamız lazım. Bir samimiyet ve daha çok medeniyet sorunu var. Bunlar topyekun çalışma ile olabilecek şeyler. Çok okuyup kendinizi yetişmeniz gerekiyor. Hiçbir kişiye ve ideolojiye körü körüne bağlanmayın. Özgür olup, sorgulayacağız ama bilimle yola çıkıp sanatla uğraşacağız. Çok ama çok okumalıyız. Okumayı alışkanlık haline getirirsek bambaşka bir insan olup okumayana göre çok yol kat ettiğimizi göreceğiz” diye konuştu.

   Şehidin kız kardeşi Çağla Arslan, abisinin adının İmam Hatip Lisesi’nde yaşatılacağından dolayı gurur duyduklarını ifade ederek, “Emniyet Müdürlüğümüze ve emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz” dedi.

   Annesi Sibel Arslan, oğlunun da okumayı çok sevdiğini ifade ederek, “Okumayı çok seven oğlumun isminin böyle bir kütüphaneye verilmesi çok güzel oldu. İnşallah çocuklarımız burada bilgiyi en güzel ve doğru şekilde öğrenecekler” şeklinde konuştu.

   Şehidin babası Orhan Arslan da, başta emniyet personeli olmak üzere emeği geçenlere teşekkür etti. Kütüphanenin açılışını yapan Vali Çınar ve beraberindekiler, oldukça modern ve zengin tasarlanan kütüphaneyi gezdi.

   Protokol üyeleri, Çaycuma Mimar Sinan Ortaokulu’nda da Z Kütüphanesi açılışı gerçekleştirdi. Açılıştan öğrenciler şiirlerini seslendirirken, Vali Ahmet Çınar ve Kaymakam Serkan Keçeli, kütüphanenin okula hayırlı olması dileğinde bulundu.

   Açılışta konuşan İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Ercan Kahya, şunları söyledi: “Bizler Yaradan Rabbinin adı ile ‘oku’, ‘o insana bilmediğini kalemle yazmayı öğretti’ diyen bir inanıştan ve Bağdat, Nizamiye, Karatay, Selçuklu Kütüphaneleri olan bir medeniyetten gelen necip bir millerin müntesipleriyiz. Bu müntesiplere kütüphanenin öneminden bahsedersek, malumu ilan kabulündedir. Bu açtığımız ve açacağımız Z Kütüphaneler çocuklarımız çok faydalı. İnşallah yaygınlaştırılacak. Katkı sağlayan tüm paydaşlara İl Milli Eğitim Müdürlüğü adına teşekkür ediyorum.”

   Vali Çınar ve beraberindekiler, son olarak Çomranlı Köyü İlkokulu’nda zeka oyunları sınıfının açılışını yaparak, Zonguldak’ta tek olan kodlama eğitimi ve “e-Twinning Proje Atölyesi”nigezdi. Okul Müdürü Hakan Kadı’dan bilgi alan Vali Çınar, emeği geçenlere teşekkür etti. 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
MÜDÜR VE MÜDÜR YARDIMCILARI ATAMASI YAPILDI
MÜDÜR VE MÜDÜR YARDIMCILARI ATAMASI YAPILDI
ŞAİR VE YAZARLARDAN “TOMBULACIK HALİME”NİN MEZARINA ZİYARET
ŞAİR VE YAZARLARDAN “TOMBULACIK HALİME”NİN MEZARINA ZİYARET