Advert
Advert
Advert

ÇAYCUMA’DA BİR İYİLİK DESTANI

ÇAYCUMA’DA BİR İYİLİK DESTANI
Bu içerik 5909 kez okundu.
Advert

   Murat Aslan adlı bir esnaf dükkânın önünde bulduğu 17 bin lirayı sahibine teslim etti. Belediye Başkanı Bülent Kantarcı, “Hep söylüyorum, Çaycuma, iyiliklerin, güzelliklerin, güzel insanların kenti” dedi.

   Çaycuma’da, ancak filmlerde gerçekleşebilecek bir olay gerçekleşti. Pehlivanlar Mahallesi’nde yalnız yaşayan, Almanya’dan emekli, 75 yaşındaki Nazife Gün, özel bir hastanede tedavi olmak amacıyla, bankadan, 17 bin 115 lira çekti. Gün, cüzdanına koyduğu parayı ceketinin iç cebine yerleştirmek isterken, banka şubesinin hemen yanındaki bir kırtasiye dükkânının önünde yere düşürerek kent merkezine doğru yürümeye başladı. İşyerinin önündeki cüzdanı fark eden Esnaf Murat Arslan durumu Çaycuma Belediyesine bildirerek anons yapılmasını istedi. Bu arada cüzdanını düşürdüğünü fark eden yaşlı kadın da belediyeye geldi. Anons memuru Fercan Bahadır, “İçinde bir miktar para olan bir cüzdan bulunmuştur” anonsu yaparken,  diğer memurlar da, “kayıp cüzdan” anonsu için metin hazırlamaya başladı.

TEYZELERİMİZ, DEDELERİMİZ DAHA DİKKATLİ OLSUN

   Belediye binasında anonsu duyan Nazife Gün cüzdanın kendine ait olabileceğini söyledi. Bilgiyi teyit eden görevliler, cüzdanın, bankanın hemen yanındaki kırtasiye dükkânında olduğunu bildirdi. Sevinçle dükkâna giden Gün’e, parası, Murat Arslan tarafından teslim edildi. Büyük mutluluk yaşayan Nazife Gün, Arslan’a sarılarak, “Artık ebedi, manevi oğlumsun, sen benim yavrumsun” diyerek teşekkür etti. Parayı sahibine teslim eden esnaf Murat Arslan, cüzdanı dükkânın önünde bulduklarını belirterek, “Başkası görmeden hemen Çaycuma Belediyesi’ni arayarak durumu bildirdik. Belediye anons yaptı. Teyzemiz, hastaneye gidiyormuş, parasını teslim ettik. Para, çok para. Teyzelerimizin, dedelerimizin bu konularda daha dikkatli olmasını istiyoruz” dedi.

PARAYI DA TEDAVİMDE KULLANMAK İÇİN ÇEKTİM

   Bankadan parayı çektikten sonra cüzdanını ceketinin iç cebine koyduğunu belirten Nazife Gün, “Cüzdanı cebimin içerisine koydum zannettim. Ben farkında değilim, meğer yere düşmüş. Sol kolum çok ağrıyor. İstanbul’da özel bir hastaneye doktora gideceğim. Bu parayı da tedavimde kullanmak için çektim. Parama kavuştuğum için çok sevinçliyim” diye konuştu. Öte yandan yaşlı kadının anons memuru Fercan Bahadır’ın teyzesi olduğu ortaya çıktı. Teyzesini karşısında görünce şaşkınlığını gizleyemeyen Bahadır,  “Belediyeye ‘çanta bulunmuştur’ diye ihbar geldi. Hemen anons yaptık. Arkadaşlar tekrar aradılar, bu kez, ‘bir miktar para düşürülmüştür’ anonsu yapmamı istediler. Ben durumu tam olarak öğrenmeye gidince, kimlik bilgilerinden, paranın teyzeme ait olduğunu öğrendim. Arkadaş parayı teyzeme teslim etmiş. Biz de çok sevindik” dedi.

MEMLEKETİME, İNSANIMA OLAN SEVGİM DAHA DA ARTTI

Konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı, “Olayı arkadaşlarım anlattı, gerçekten çok duygulandım. Hem Nazife teyze, hem de Çaycuma adına çok sevindim. Hep söylüyorum, Çaycuma, iyiliklerin, güzelliklerin, güzel insanların kenti. İnsanımız hoşgörülü olduğu kadar, göz karnı da tok. Buldukları parayı sahiplerine iletmemiz için haftada iki, üç başvuru oluyor. ‘Bir miktar para bulunmuştur’ cümlesiyle başlayan bizim kadar çok anons yapan yer var mıdır bilmiyorum. Ben bu anonsları duydukça, memleketime, insanıma olan sevgim daha da artıyor. Bunlar bu güzel memlekete, bu güzel insanlara hizmet etmek için beni adeta kamçılıyor. Ben Nazife teyzeme geçmiş olsun derken, örnek vatandaş, gerçek Çaycumalı Murat Aslan’a teşekkür ediyorum. Kendisiyle iftihar ediyorum” dedi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
BAŞKAN BOZKURT: İNSAN ODAKLI PROJELERLE GELİYORUZ
BAŞKAN BOZKURT: İNSAN ODAKLI PROJELERLE GELİYORUZ
BAŞKAN BOZKURT: ALLAH ÖZCAN’IN YALAN VE İFTİRALARINDAN KORUSUN
BAŞKAN BOZKURT: ALLAH ÖZCAN’IN YALAN VE İFTİRALARINDAN KORUSUN