Advert
Advert
Advert

AKPINAR YENİDEN BAŞKAN

Devrek Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Genel Kurulu Yapıldı

AKPINAR YENİDEN BAŞKAN
Bu içerik 3637 kez okundu.
Advert

 

    -İbrahim Tığ-

     Devrek Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanlığı’nın 52. olağan genel kurul toplantısı belediye Nikah Salonunda yapıldı.

     Divan başkanlığınız Zonguldak S.S Esnaf Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifleri Bölge Birlik Başkanı Mehmet Azman’ın yaptığı genel kurul saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

     Genel Kurula, Ticaret İl Müdürü İsmail Maden, CHP Devrek İlçe Başkanı Yaşar Bükrü, İYİ Parti Devrek İlçe Başkanı Bahadır Kıycı, Gökçebey Esnaf ve Sanatkarlar Kooperatifi Başkanı Ali Çetin, Halk Bankası Devrek Şubesi Müdürü Ahmet Erkoç, İstanbul Karaelmas Platformu Genel Başkanı Metin Kara ve kooperatife üye esnaf katıldı.

BİRLİK VE BERABERLİK İÇİNDE YENİ İŞLER BAŞARACAĞIZ

     Genel kurulda bir konuşma yapan Devrek Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı İsmail Akpınar, “Kooperatifimizin sizin desteklerinizle her zaman zirveye çıkarmaya çalıştık. Her yıl yeni atılımlar gerçekleştirdik. Temsil ettiğimiz sizleri güçlü, daha aktif bir kesime dönüştürmeye çalıştık. Elinizi taşın altına koymazsanız ne o taşı oynatabilmeniz ne de o taşı hareket ettirebilmeniz mümkün olur. Birlik ve beraberlik içinde çalışarak yeni işler başaracağız. Atacağımız her adımda gölgemizi görmek beni hem mutlu edecek hem de her kesimin önünde yüreğimizdeki gücü artıracaktı. Hepinizi en kalbi duygularımızla selamlıyorum. Olağan genel kurulumuzun hayırlı uğurlu olmasını diliyorum.” ifadelerini kullandı.

HER ZAMAN ESNAF VE SANATKARIMIZIN YANINDAYIZ

     Ticaret İl Müdürü İsmail maden de yaptığı konuşmada, Esnaf ve sanatkarların devlet olarak her zaman yanında olduklarını belirterek, “Allah devletimize zeval vermesin. Askerimiz Afrinde. Afrinde yaralanan gazilerimize acil şifalar, şehitlerimize de Allah’tan rahmet diliyorum.”dedi.

     Halk Bankası Devrek Şubesi Müdürü Ahmet Erkoç da yaptığı konuşmada, banka olarak kooperatif ve kooperatif yöneticileriyle iyi ilişkiler içinde olduğunu belirterek, “Esnafımızdan beklentimiz kredilerini zamanında ödemeleridir. Banka olarak 80 yıldır esnaf ve sanatkarımızın yanındayız. Genel kurulun esnafımızı hayırlı uğurlu olmasını diliyorum.”dedi.

     Kooperatiflerin genel kurullarının artık 3 yılda bir yapılacağını belirten Devrek Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Yönetim Kurulu Üyesi İsmet Akdemir de,  kooperatifin 2017 yılında kredi verme konusunda çalışmalarını sürdürdüğünü, yıl içinde 125 ortağa 5 milyon 606 bin lira kredi kullandırıldığını, 2017 yılı sonu itibari ile plasmanlarının 10 milyon 500 bin liraya ulaştığını, söyledi.

10 YIL İÇİNDE ORTAKLARA 39 MİLYAR 300 BİN LİRA KALLANDIRILDI

     Görevde bulundukları son 10 yıl içinde ortaklarına 39 milyon 300 bin lira kredi kullanılmasının sağlandığını anlatan İsmet Akdemir, kredi verme konusunda sağlanan başarının tahsilat konusunda sağlanamadığını, belirtti.

     Akdemir konuşmasını şöyle sürdürdü; “Bu nedenle kooperatifimiz 7. Gruba düşmüştür.  7. Grupta olmak demek ortağa verilecek kredilerin banka sisteminde en zor koşullarda kullanılması demektir.  Daha alt gruplarda çok kolay kullanılabilecek krediler, çok zor hatta kullandırılamayan kredi olmaktadır. Ayrıca bu durum kullandığı kredi taksilerini günü gününe ödeyen veya yeni ortak olup kredi kullanmak isteyen esnaflarımızın da önünü tıkamaktadır. 2017  yılında takipte bulunan ortaklara yönelik ağustos veya ekim 2017’de Gümrük ve Ticaret Bakanlığınca çıkarılan temerrüt affı takipte olan ortaklarımıza çok büyük kolaylıklar sağlamasına rağmen gerekli ilgiyi fazla görememiştir.”

2018 YILI ESNAF VE SANATKARIMIZ İÇİN ZOR GEÇECEK

       2018 yılının esnaf ve sanatkarlar adına zor geçeceğini, bunun da küreselleşen dünyadaki ekonomik modellerin olumsuz yansımasından ve dünyada siyasal krizlerin ekonomiyi olumsuz etkilemesinden anlaşıldığı savlayan İsmet Akdemir, “Bu nedenle öncelikle siz sayın ortaklarımızın pozisyonlarının korumalarını, risklerini çok iyi yönetmelerini ve nakit akışlarına çok dikkat etmelerini şiddetle öneriyoruz. 2018 yılında en önemli beklentilerimiz ise borçlarını zamanında ödeyen ve zamanında ödememeyi alışkanlık edinenler ortaklarımızın takipte olan borçlarını acilen ödemeleridir. Kooperatifimizin üst gruplara çıkmasını engelleyen bu olumsuz durum karşısında sert önlemler almak zorunda kalacağız. Yapılan gerekli uyarılarda sonra borcunu ödemeyen ve takipte olan ortaklarımızı üzülerek belirtiyoruz ki gerekli yasal işlemlerini başlatmak zorunda kalacağız çünkü amacımız ilçemizdeki tüm esnaflarımızın sorunsuz ve daha yüksek limitlerde kredi kullanmasına engel olan bu duruma son vermeye kararlıyız. 2018 yılında kredi kullanmayı düşünen esnaf ve sanatkarlarımızın kooperatifimizle görüşmeden kredi kullanmamalarını tavsiye ediyoruz.”diye konuştu.

      Daha sonra seçimlere geçildi. Mevcut Başkan İsmail Akpınar ile esnaf Mehmet Altunsoy’un yarıştığı seçimlerin kazananı İsmail Akpınar oldu. 1978 yılından buyana Devrek Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanlığını yürüten İsmail Akpınar 185, Mehmet Altunsoy da 3 delegenin oyunu aldı.

     Buna göre, İsmail Akpınar’ın yönetimi şu isimlerden oluştu;Adnan Keklikoğlu, İsmet Akdemir, İzzet Kapucubaş ve İsmail Karaöz. Disiplin Kuruluna ise, Nevzat Kavşur ve Musa Deliacı, Üst Kurul Delegeliklerine de; İsmet Akdemir, Adnan Keklikoğlu ve İsmail Karaöz seçildi.

     Başkan İsmail Akpınar, genel kurul sonunda bir konuşma yaparak esnafa kendilerine olan güven nedeniyle teşekkür etti.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
 BAŞKAN ULUPINAR İLK MECLİS TOPLANTISINI YAPTI
BAŞKAN ULUPINAR İLK MECLİS TOPLANTISINI YAPTI
DEVREKLİ ÖĞRENCİ İL BİRİNCİSİ OLDU
DEVREKLİ ÖĞRENCİ İL BİRİNCİSİ OLDU