Advert
Advert
Advert

DEMİRTAŞ: TÜRKİYE BAROLAR BİRLİĞİ, TÜRKİYE’DİR!

DEMİRTAŞ: TÜRKİYE BAROLAR BİRLİĞİ, TÜRKİYE’DİR!
Bu içerik 1625 kez okundu.
Advert

 

   Türkiye’nin dört bir tarafından gelen avukatlar, 24 Şubat Cumartesi günü Ankara Ahmet Taner Kışlalı Spor Salonu’nda buluştu.

   Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan´ın meslek birliklerinin ismindeki ‘Türk’ ve ‘Türkiye’ ibaresinin çıkarılması ve aynı meslekte birden fazla örgütün kurulması yönündeki açıklamalarına karşı Türkiye Barolar Birliği tarafından “Türkiye Barolar Birliği, Barolar Türkiye’dir” adı altında bir toplantı düzenlendi.

   Türkiye’nin dört bir tarafından gelen binlerce avukatın  katıldığı toplantıda Cumhuriyet Halk Partisi üst düzey bir katılım gösterdi. Hukuktan sorumlu CHP Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek, CHP Disiplin Kurulu Başkanı Uğur Bayraktutan ve çok sayıda CHP milletvekilinin hazır bulunduğu toplantıda,  Meslek örgütlerinin bölünmesinden ve parçalanmasından sadece terör örgütleri ve onları maşa olarak kullanan karanlık güç odakları istifade edeceği, vurgusu yapıldı.

   CHP Zonguldak Milletvekili, Avukat Ünal Demirtaş da Türkiye Barolar Birliği’nin düzenlediği toplantıya katıldı. Zonguldak Barosu Başkanı Avukat Özel Eroğlu ve Zonguldak Barosu avukatlarının da katıldığı toplantıda,  Demirtaş Zonguldaklı ve diğer barolardan gelen avukatlarla da görüştü. 

TERÖR ÖRGÜTLERİNİN PROJESİ 

   Türkiye Barolar Birliği’nin Ankara’daki buluşması ile ilgili olarak değerlendirmede bulunan CHP’li Demirtaş şunları ifade etti:

   “İktidar uzunca bir süredir adaleti, hukuku kendi istediği şekilde dizayn etmek için her şeyi yapıyor. Savcı ve hakimlere, müdahale, sindirme ve korkutma girişimlerinden sonra son olarak da adaletin üç asli unsurundan biri olan  avukatları ve avukatların bağımsızlıklarını sağlayan meslek örgütü olan Türkiye Barolar Birliği’ni  kontrolü altına almaya, korkutmaya, sindirmeye çalışmaktadır. 24 Şubat’taki buluşma, savunmanın susturulamayacağının en somut göstergesidir. Anayasa ile güvence altına alınmış meslek örgütlerine karşı bu tavrı kabul etmek mümkün değildir. Gerçek adalet, ancak bağımsız yargı, bağımsız savcı ve bağımsız avukatlarla tesis edilebilir. Bu proje, baroları bölecek, avukatları fişleyecek, avukatları ve avukatların savunduğu halkı savunmasız bırakacak,  avukatlık mesleğinin önemini ve anlamını kaybettirecek, avukatları adalet bakanlığının memuru haline getirecek, ülkemizde vahim sonuçları olacak, tam da terör örgütlerinin istediği bir  projedir. Adalet ve onun asli unsuru olan savunma bağımsızlığını ve tarafsızlığını yitirirse adalet çöker, adalet çökerse de devlet çöker. Bu sebeple hükümet bir an evvel aklını başına almalı ve bu tehlikeli projeden derhal vazgeçtiğini kamuoyuna açıklamalıdır.”

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
MÜDÜR VE MÜDÜR YARDIMCILARI ATAMASI YAPILDI
MÜDÜR VE MÜDÜR YARDIMCILARI ATAMASI YAPILDI
ŞAİR VE YAZARLARDAN “TOMBULACIK HALİME”NİN MEZARINA ZİYARET
ŞAİR VE YAZARLARDAN “TOMBULACIK HALİME”NİN MEZARINA ZİYARET