Advert
Advert
Advert

DEVREK’TE ZILBIT TEZGAHDAKİ YERİNİ ALDI

Çeşitli yörelerde Hodan, Ispıt otu, Sağırdili, Kaldırık otu olarak bilinen ve lezzetiyle ün yapan yöreye has "Zılbıt" Devrek'te köylü pazarındaki tesgahlarda yerini almaya başladı. Zılbıt henüz yeni çıkmaya başladığından kilosu 5 TL'den satılıyor.

DEVREK’TE ZILBIT TEZGAHDAKİ YERİNİ ALDI
Bu içerik 7306 kez okundu.
Advert

 

-Yasemin Altun-

 

   Devrek’te köylülerin önemli geçim kaynaklarından biri olan ve baharın müjdecisi olarak bilinen Zılbıt otu, kilosu 5 liradan tezgahlarda yerini almaya başladı.

   Doğada kendi kendine yetişen zılbıtın pazarda kilosunu 5 TL satıldığını ifade eden Mehmet Taslak, “Bu bitki yöremizde yerli zılbıt olarak adlandırıyor. Zılbıtın bölgemizde fındık, kestane ve ıhlamurdan sonra köylülerin önemli geçim kaynaklarından biridir. Doğada kendi kendine yetiştiği için herhangi bir masrafı da yok” dedi.

İşte Zılbıt'ın Faydaları

   İdrar söktürür. Balgam söktürür. Boğaz ağrılarına iyi gelir. Öksürüğe karşı etkilidir. Afrodizyak ve antidepresif etkisi vardır. İltihap ve enfeksiyonları temizler. Cesaret artırıcıdır. Sütü artırıcı özelliği bulunur. Sakinleştirici özelliği vardır. Kış aylarında soğuk algınlığına faydalıdır. Müthiş bir balgam söktürücüdür. Lapası yanık ve yaraları iyileştirir. Ateş düşürücü özelliği vardır. İdrar yollarını ve bağırsakları temizler. Sakinleştirici özelliği vardır.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
BAŞKAN BOZKURT: VATANDAŞIN DERDİ GEÇİM
BAŞKAN BOZKURT: VATANDAŞIN DERDİ GEÇİM
CHP İLÇE BAŞKANI DİKENLİ: ULUPINAR ARTIK KENDİNE GEL
CHP İLÇE BAŞKANI DİKENLİ: ULUPINAR ARTIK KENDİNE GEL