Advert
Advert
Advert

DEVREKLİ KADINLARDAN OKUMA-YAZMA KURSU'NA BÜYÜK İLGİ

DEVREKLİ KADINLARDAN OKUMA-YAZMA KURSU'NA BÜYÜK İLGİ
Bu içerik 9274 kez okundu.
Advert

 

-Yasemin Altun-

 

   Devrek Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından açılan okuma- yazma kursunda yaşları 22 ile 80 arasında değişen 28 kadın eğitim alıyor. Devrek 100. Yıl Ortaokulu’da açılan Okuma-Yazma Kursu’nda 6 bayan ve Çaydeğirmeni  Beldesi’nde de 28 bayan olmak üzere 62 kişi okuma yazma öğreniyor.

   Geçen 1 Şubat'ta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan'ın bir televizyon programında başlattığı Okuma Yazma Seferberliği kapsamında Devrek’te de  çok sayıda kurs açıldı. Bu kapsamda Halk Eğitim Müdürlüğü tarafından açılan okuma- yazma kursuna katılan yaşları 22 ile 80 arasında değişen 28 kadın da okuma-yazma öğrenebilmek için ter döküyor.  Okuma-Yazma Kurslarının  kayıtları devam etmektedir ve Halk Eğitim Merkezi’nin kayıt kapasitesi dolduğu için İlkokullarda eğitim verilecek. Devrek Halk Eğitim Merkezi’nde ki okuma yazma kursuna katılan kadınlar o dönemlerde aileleri tarafından okutulmadıklarını, okuma yazma öğrenecekleri için çok mutlu olduklarını söyledi.

   Okumanın zamanı ve yaşı olmadığını ifade eden 71 yaşındaki Ayten Kışlalı;  "Okumanın yaşı yoktur. Okumak, öğrenmek, her zaman olur.  Büyüklerimiz bizleri o zaman okullara göndermedi. Evlendirdiler. Kocalarımıza baktık. Şimdi okuma yazma öğrenmek için buraya geldim. Ben okuma yazmayı çok istiyorum ve bunun için buradayım buna vesile olan herkese çok teşekkür ediyorum. Okuma yazmayı bilmeyen herkesin buralara gelip öğrenmesini tavsiye ediyorum" dedi.

   Kurs Eğitmeni Songül Elieyioğlu kurs hakkında yaptığı konuşmada ise; “Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan’ın başlatmış olduğu seferberlik kapsamında Devrek Halk Eğitimi Merkezi’nde açılan okuma yazma kursuna katılan kadınlara eğitim verdiğini söyleyerek, “Kursa katılan bayanlarımız daha önceleri okuma yazmaları olmadıkları için gidecekleri yerin adresini bulmakta zorlanıyorlardı ve bu konuda rahatsız oldukları için kursa gelip, okuma yazma öğreniyorlar. Biz bayan kursiyerlerimizle iç içe birbirimizi severek derslerimizi işliyoruz.  Kursumuza katılan bayanlar çok istekli ve azimliler. Bayanlarımız okuma yazmayı çok çabuk kavradılar.  Ben tüm bayanlarımızdan çok memnunun ve başarılarının devamını diliyorum" şeklinde konuştu.

 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
 BAŞKAN ULUPINAR İLK MECLİS TOPLANTISINI YAPTI
BAŞKAN ULUPINAR İLK MECLİS TOPLANTISINI YAPTI
DEVREKLİ ÖĞRENCİ İL BİRİNCİSİ OLDU
DEVREKLİ ÖĞRENCİ İL BİRİNCİSİ OLDU