Advert
Advert
Advert

DEVREK’TE 8 MART DÜNYA EMEKÇİ KADINLAR GÜNÜ ETKİNLİKLERLE KUTLANACAK

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü, Devrek’te çeşitli etkinliklerle kutlanacak.

DEVREK’TE 8 MART DÜNYA EMEKÇİ KADINLAR GÜNÜ ETKİNLİKLERLE KUTLANACAK
Bu içerik 2664 kez okundu.
Advert

 

-Yasemin ALTUN-

 

     Türkiye'de ilk kez 1921 yılında “Emekçi Kadınlar Günü” olarak kutlanmaya başlayan 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü, Devrek’te Devrek Meslek Yüksek Okulu Müdürlüğü (DMYO), Devrek Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı (TSO) ve Bölge Haber Gazetesi’nin düzenleyeceği bir dizi etkinliklerle kutlanacak.

      Devrek’teki ilk etkinlik, Devrek türküsü “Tombulacık Halimem (Kiraz Aldım Dikmeden)”in kahramanı Halime (Subaşı) Baltacı'nın Hüseyinçavuşoğlu Köyü’ndeki mezarının ziyaret edilmesiyle başlayacak. Tombul Halime, mezarı başında anılacak ve mezarına karanfiller konulacak.

      Devrek’teki ikinci etkinliği, “Devrimler Işığında Türk Kadını ve Kadın Özgürlüğü” konulu panel oluşturuyor. Atatürk Kültür Merkezi (AKM)’nde saat: 14:00’de başlayacak olan paneli, Uluslararası Pazarlar Birliği (PEN) Türkiye Merkezi 2.Başkanı, şair-yazar Halil İbrahim Özcan yönetecek ve konuşmacı olarak da şair ve yazarlar; Gülsüm Cengiz, Nalan Çelik ve Döndü Açıkgöz katılacak. Panel sonrasında da konuk yazar ve şairler kitaplarını imzalayacak.

     Etkinliğin akşamki bölümü de Devrek Meslek Yüksek Okulu Spor Salonu’nda yapılacak. “Gönülden Gönüle Türkülerimiz” konulu türkü dinletisine Kültür Bakanlığı Türk Halk Müziği Sanatçıları; Arif Çelik, Orhan Ural ve mahalli sanatçı Remzi Budak katılacak. Dinleti de Remzi Budak Devrek türkülerinden örnekler sunacak.

     Etkinlik Komitesi Başkanı Doç. Dr. Ferdi Kesikoğlu konuya ilişkin olarak yaptığı açıklamada, Ülkemizin Kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal’in “Ey kahraman Türk kadını, sen yerde sürünmeye değil, omuzlar üzerinde göklere yükselmeye layıksın.”sözünü hatırlatarak, “İnanıyor ve biliyoruz ki, kadınlarımızın hayata daha fazla katılmaları kadın zarafeti ile şekillenen bir sosyal hayata, daha aydınlık bir geleceğe ulaşmamızın yegane koşuludur.”dedi.

    Kesikoğlu açıklamasını şöyle sürdürdü, “Kadınların üretime ve yönetime katılma imkânına kavuştukları her ülkede, toplumsal gelişme çabalarında etkin ve çok önemli roller üstlendiğine tanık oluyoruz. Hiçbir ülkenin kadınların emeği ve katkısı olmadan sağlıklı bir şekilde gelişmesinin, kalkınmasının, demokratikleşmesinin mümkün olmadığını düşünüyoruz. Günümüzde de kadınların, sosyal, ekonomik ve politik katkılarına her zamankinden fazla ihtiyaç  duyulduğuna inanıyoruz.  Bizler de bu yıl bu anlamlı günü çeşitli etkinliklerle kutlayacağız. Etkinliklerimizin bir diğer amacının da ilçemizin güzel şeylerle anılması olduğunun da bilinmesini isteriz. Tüm halkımızı etkinliklerimize davet ediyoruz.”

 

 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
MÜDÜR VE MÜDÜR YARDIMCILARI ATAMASI YAPILDI
MÜDÜR VE MÜDÜR YARDIMCILARI ATAMASI YAPILDI
ŞAİR VE YAZARLARDAN “TOMBULACIK HALİME”NİN MEZARINA ZİYARET
ŞAİR VE YAZARLARDAN “TOMBULACIK HALİME”NİN MEZARINA ZİYARET