Advert
Advert
Advert

KANTARCI: İŞİMİZ SORUN ÇÖZMEK…

   KANTARCI: İŞİMİZ SORUN ÇÖZMEK…
Bu içerik 1751 kez okundu.
Advert

 

  Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı, meclis toplantısını izlemek için gelen vatandaşların yapılan hizmetler karşısında teşekkür etmeleri üzerine, “Biz zaten sorun çözmeye geldik, bunlar bizim asli görevimiz. İmkânlarımız ölçüsünde, adaletli bir şekilde Çaycuma’nın her tarafına hizmet götürmeye çalışıyoruz” dedi.

  Çaycuma Belediyesinin mart ayı meclis toplantısı Belediye Başkanı Bülent Kantarcı başkanlığında yapıldı. Meclis Salonu’nda yapılan toplantıya meclis üyelerinin yanı sıra daire amirleriyle Yenimahalle ve Velioğlu Mahallesi sakinleri de katıldı. Toplantıya vatandaşların yoğun ilgi göstermesi Başkan Kantarcı’yı memnun etti. Kantarcı, 4 yıldır görevde olduklarını ancak ilk kez bu kadar katılımlı meclis toplantısı yaptıklarını bundan dolayı da büyük mutluluk yaşadığını söyledi. Yapılan her meclis toplantısının canlı yayınlandığını, bu yayını vatandaşların da ilgiyle takip ettiğini belirten Başkan Kantarcı, “Halkımızın da bizzat meclise gelerek takip etmeleri bizleri ayrıca sevindirdi. Belediye meclisimize renk verdiniz. Gerçi biz zaten sizlerin hep yanımızda olduğumuzu biliyoruz. İyi ki geldiniz” dedi.

 ÇAYCUMA’NIN HER TARAFINA ADALETLİ BİR ŞEKİLDE HİZMET GETİRİYORUZ

   Velioğlu Mahallesi Muhtarı Hüseyin Verimbaş’ın, yapılan hizmetlerden dolayı teşekkür etmek için geldiklerini söylemesi üzerine konuşan Başkan Kantarcı, “Ayağınıza sağlık. Biz zaten sorun çözmeye geldik, bunlar bizim asli görevimiz. İmkânlarımız ölçüsünde, adaletli bir şekilde Çaycuma’nın her tarafına hizmet götürmeye çalışıyoruz. Sizleri memnun edebiliyorsak bizim de bu vicdanımızı rahatlatır ve bizi ferahlatır. Buraya kadar teşrif ettiğiniz için ben de size teşekkür ediyorum” dedi. Yeni Mahalle Cihan Caddesi Palmiye Apartmanı’nda yaşayan bir grup vatandaş da yapılan çalışmalarla çevrenin daha da güzelleştiğini belirterek, Başkan Kantarcı ve meclis üyelerine teşekkür etti.

  İÇİŞLERİ BAKANLIĞININ TALEBİYLE MUHTARLIK İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ KURULDU

  Daha sonra gündem maddelerine geçildi. 14 gündemin görüşüldüğü toplantıda İçişleri Bakanlığından gönderilen genelgeyle muhtarlardan gelen şikâyet ve taleplerin değerlendirilmesi amacıyla kurulması istenen ‘Muhtarlık İşleri Müdürlüğü’ konusu görüşüldü. Belediye Başkanı Bülent Kantarcı, “Belki iyi niyetli bir uyguma ama bizim bünyemize pek uygun değil. Ama yapmamız gerekiyor. İlk defa bugün bu konuda kararsız olarak karşınıza çıktım. Gerekli istişareleri yaptım. Mevcut müdürlüklerin yanında, başka müdürlük kuralım diye düşündük, ancak imkân bulamadık. Bir müdürlüğün yalnızca bu işe tahsis edilmesi bizi sıkıntıya sokuyor. Emlak ve İstimlak Müdürlüğünün İmar ve Şehircilik Müdürlüğüne bağlanması mantıklı geliyor” diye konuştu. Yapılan oylamada, Emlak ve İstimlak Müdürlüğün şefliğe dönüştürülürken, boşalan müdürlük kadrosu Muhtarlık İşleri Müdürlüğüne dönüştürüldü.

  METEOROLOJİ GÖZLEM İSTASYONU KURULUYOR

  Emekli ikramiyelerinin ödenmesi için daha önce alınan meclis kararının revize de edildiği toplantıda, Zonguldak Meteoroloji Müdürlüğünün yazısı üzerine Çaycuma İlçesi Çay Mahallesi Doğantepe Mevkii’ndeki su alanına ‘Meteoroloji Gözlem İstasyonu’ kurulması isteği de görüşüldü. Başkan Kantarcı, Çaycuma’ya Meteorolojik Gözleme İstasyonu’nun kurulmasının yerinde bir karar olduğunu söyledi. Çaycuma’ya istasyon kurulması da oy birliğiyle karar verildi. Çaycuma Belediyesi tarafından yapılan Eğik Asansör Projesi içinde bulunan ve çok maksatlı olarak kullanılması mümkün olan müştemilatın yap-işlet modeliyle 10 yıllığına kiralanması konusu oy birliğiyle kabul edilirken, ayrıca 2018 yılı Su ve Kanalizasyon Müdürlüğü gelir tarifesinde oto yıkama işyerlerinin su ve suya bağlı kullanım ücretlerini de belirledi. Buna göre; Mekanik sayaçlarda su ücreti 7 lira, atık su ücreti 2 lira 31 kuruş, katı atık bedeli 1 lira 65 kuruş. Ön ödemeli sayaçlarda su ücreti 5 lira 2 kuruş. Atık su ücreti 2 lira 30 kuruş. Katı atık ücreti 1.65 kuruş oldu. Nisan ayı meclis toplantısının 4 Nisan’da yapılmasına karar verildi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
BAŞKAN BOZKURT: İNSAN ODAKLI PROJELERLE GELİYORUZ
BAŞKAN BOZKURT: İNSAN ODAKLI PROJELERLE GELİYORUZ
BAŞKAN BOZKURT: ALLAH ÖZCAN’IN YALAN VE İFTİRALARINDAN KORUSUN
BAŞKAN BOZKURT: ALLAH ÖZCAN’IN YALAN VE İFTİRALARINDAN KORUSUN