Advert
Advert
Advert

ALMANYA’DA KARABÜKLÜ GENÇ SPD YÖNETİMİNE SEÇİLDİ

Almanya'nın Kuzey Ren Vestfalya Eyaletine bağlı (KRV) Gladbeck şehrinde, Karabük-Yeniceli hemşerimiz genç politikacı Cihat Koymalı, SPD'nin ilçe yönetimine seçildi.

ALMANYA’DA KARABÜKLÜ GENÇ SPD YÖNETİMİNE SEÇİLDİ
Bu içerik 3932 kez okundu.
Advert

     

     Oktay TIĞ-GLADBECK

     Almanya'nın Kuzey Ren Vestfalya eyaletine bağlı (KRV) Gladbeck şehrinde, Karabük-Yeniceli Cihat Koymalı (24), SPD'nin ilçe yönetimine seçildi.      

     Almanya'da Siyasi Bilimler Fakültesi mezunu olan ve bu alanda mastırı devam eden Türk kökenli genç politikacı SPD'nin hem ilçe parti meclisi yönetimine, ayrıca semt yönetiminde eğitim ve halka ilişkiler başkanı seçildi.

Vatandaşlarımıza daha yakın olmak istiyoruz

     Koymalı, artık Türk kökenli gençlerin Almanya'da politikada aktif olmaları gerektiğine vurgu yaparak, gençleri siyasi partilerde aktif olmaya davet etti.

     Genç politikacı Cihat Koymalı, “Almanya'da doğup, büyüyen Türk kökenli gençleri var. Üniversitelerde siyasi bilimlerde eğitim alanlar veya siyasete ilgisi olan geçler, Alman siyasi partilerinde görev almalı. Bir anda olmasa da, parti içerisindeki çalışmaya göre partide üste seviyelere gelebiliyorsunuz. Eyaletimizde, milletvekili olan Türk kökenli insanlar var. Bu sayının artması bizim elimizde. Bu da siyasete aktif katılım ile olur. Biz, burada parti olarak sadece Alman vatandaşlarının değil, Türk kökenli vatandaşlarımızın sorunlarını da çözümünde yardımcı oluyoruz. Derneklere destek oluyoruz. Şehrimizde yaşayan vatandaşlarımıza daha da yakın olmak istiyoruz.” dedi.

     Yenice İlçesi Demokrat Parti İlçe Başkanı Adem Koymalı'nın da torunu olan Cihat Koymalı, aynı zamanda Karabük -Yeniceliler Derneği Yönetim Kurulu üyesi olarak da görev yapıyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
 BAŞKAN ULUPINAR İLK MECLİS TOPLANTISINI YAPTI
BAŞKAN ULUPINAR İLK MECLİS TOPLANTISINI YAPTI
DEVREKLİ ÖĞRENCİ İL BİRİNCİSİ OLDU
DEVREKLİ ÖĞRENCİ İL BİRİNCİSİ OLDU