Advert
Advert
Advert

ULUPINAR: ARMUTÇUK ŞEHİTLERİMİZİ MİNNET VE ŞÜKRANLA ANIYORUZ…

Zonguldak Milletvekili Özcan Ulupınar, 7 Mart 1983 tarihinde Zonguldak Kandilli beldesindeki Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Armutçuk Müessese Müdürlüğü'ne ait maden ocağında grizu patlaması nedeniyle meydana gelen kazada yaşamını yitiren 103 madencimizi

ULUPINAR: ARMUTÇUK ŞEHİTLERİMİZİ MİNNET VE ŞÜKRANLA ANIYORUZ…
Bu içerik 1396 kez okundu.
Advert

 

    Zonguldak Milletvekili Özcan Ulupınar, 7 Mart 1983 tarihinde Zonguldak Kandilli beldesindeki Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Armutçuk Müessese Müdürlüğü'ne ait maden ocağında grizu patlaması nedeniyle meydana gelen kazada yaşamını yitiren 103 madencimizin anısına bir mesaj yayımladı.

   Ulupınar mesajında şunları kaydetti;

   “Zonguldak bölgesinde bugüne kadar 5 binden fazla madencimizi kaybettik. 35 yıl önce yaşanan Kandilli Armutçuk’ daki faciada da maalesef patlama sırasında ocakta bulunan 406 işçiden 103'ünü kaybettik.

   Madencilik sektörü tehlikeli ve riskli bir iş koludur. Madencilerimizin daha iyi koşullarda çalışabilmeleri, daha iyi imkânlara sahip olabilmeleri ve bu tür faciaların bir daha yaşanmaması için önceliğimiz emniyet ve güvenli çalışma ortamı olmalıdır.

   Sanayinin gelişmesinde çok büyük katkıları olan, ülke ekonomisinin katma değeri olan madencilerimiz için hükumetlerimiz döneminde iş güvenliği, çalışma saatleri gibi birçok düzenlemeyi hayata geçirdik. Başbakanımızın müjdelediği şehit madenci yakınlarının kadro konusunu çözüme ulaştırdık.

   Yerin yüzlerce metre altında emeğini esirgemeden çalışan madencilerimizin hakkını ödeyemeyiz. İnşallah bu tür acıların yaşandığı kazaları bir daha yaşamayız. Vatanı ve milleti için hizmet eden madencilerimize şükranlarımı ifade ediyor, bugüne kadar yitirdiğimiz bütün maden şehitlerimize Yüce Allah’ tan rahmet diliyor, minnetle anıyor, saygılar sunuyorum.”

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
 BAŞKAN ULUPINAR İLK MECLİS TOPLANTISINI YAPTI
BAŞKAN ULUPINAR İLK MECLİS TOPLANTISINI YAPTI
DEVREKLİ ÖĞRENCİ İL BİRİNCİSİ OLDU
DEVREKLİ ÖĞRENCİ İL BİRİNCİSİ OLDU