Advert
Advert
Advert

KENT DAYANIŞMASI BÜYÜYOR

 KENT DAYANIŞMASI BÜYÜYOR
Bu içerik 1819 kez okundu.
Advert

 

   Çaycuma Kent Konseyi Kadın Meclisi üyeleri, ‘Üşüyen çocuğa bir atkı da sen örer misin?’ kampanyası başlatarak, yardıma muhtaç öğrencilere dağıtılmak üzere bere ve atkı örerek kent dayanışmasını büyüyor

   Daha önce, “İhtiyacın varsa al, yoksa atma bize getir” sloganıyla bir kampanya başlatıp, kullanılabilir durumdaki kıyafetleri toplayarak, belediyeye ait altıgen binanın alt katında oluşturan paylaşım noktasında dağıtan Çaycuma Kent Konseyi Kadın Meclisi, bu kez, eğitim gören yardıma muhtaç çocuklara destek olmak amacıyla “Üşüyen çocuğa bir atkı da sen örer misin?” kampanyası başlattı. Kampanya kapsamında altıgen binanın, orta katında “Mahfel” adıyla yeni oluşturulan Çaycuma Belediyesi Mahalle Evi’nde  bir araya gelen kadınlar atkı ve bere örüyor. Örülen atkı ve berelerin Çaycuma içindeki okullarda, okul yönetimince belirlenen çocuklara verileceği açıklandı.

KADINLAR BÜYÜK İLGİ GÖSTERİYOR

   Konuyla ilgili bilgi veren Çaycuma Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Aysun Yurtöz, ilk defa düzenledikleri kampanyaya kadınların büyük ilgi gösterdiğini söyledi. Kalaycı, “Kampanya kapsamında anne sıcaklığı ile atkının yanı sıra eldiven ve bere de ödüyoruz. Çaycumalı kadınlar, sağ olsunlar, desteklerini esirgemiyorlar. Bir yandan ev kadınlarını sosyal hayatın içine katarken, diğer yandan da bir kent imecesini ortaya çıkarıyoruz. Birbirimizle kaynaşıp sohbet ederken ihtiyaç sahibi olan öğrencilere ördüğümüz eldiven, atkı ve bereleri ulaştırıyoruz. Herkes büyük bir keyifle bu çalışmaya katılıyor. Bu tür etkinlikleri düzenlemeye devam edeceğiz” dedi.

TOPLUMUN HER KESİMİNİ KUCAKLAMAK İSTİYORUZ

   İmalatı tamamlanan 120 bere, atkı ve eldivenin önümüzdeki günlerde teslim edileceğini de açıklayan Kalaycı, “Çaycuma Paylaşım Noktası’ olarak hizmete giren merkezimiz büyük talep gördü. O kampanyamız bir yandan devam ederken, bu kez bu kampanyayı gündeme getirdik. Çaycuma’da dayanışmayı büyütüyoruz. Toplumun her kesimini kucaklayarak, bir büyük aileyi dayanışma içinde kuruyoruz. Bize Belediye Başkanımız Bülent Kantarcı başta olmak üzere pek çok çevreden destek geliyor. Ben emeği geçen herkese teşekkür ediyor, tüm vatandaşlarımızı bu dayanışmaya katılmaya davet ediyorum” diyerek sözlerini tamamladı.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
BAŞKAN BOZKURT: İNSAN ODAKLI PROJELERLE GELİYORUZ
BAŞKAN BOZKURT: İNSAN ODAKLI PROJELERLE GELİYORUZ
BAŞKAN BOZKURT: ALLAH ÖZCAN’IN YALAN VE İFTİRALARINDAN KORUSUN
BAŞKAN BOZKURT: ALLAH ÖZCAN’IN YALAN VE İFTİRALARINDAN KORUSUN