Advert
Advert
Advert

CHP’Lİ KADINLAR ‘8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜ’NÜ KUTLADI

CHP’Lİ KADINLAR ‘8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜ’NÜ KUTLADI
Bu içerik 2697 kez okundu.
Advert

  

-Yasemin Altun-

   

   Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kadın Kolları Başkanı Emine Kara, yönetim kurulu ve üyeleriyle parti binasında düzenlediği basın açıklamasıyla 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutladı.

  CHP Kolları Başkanı Emine Kara’nın basın açıklamasında yaptığı konuşmada; “Dünyanın en değerli, en kutsal varlıkları, emeğine, işine aşına, yaşamına katan kadınlarımız. 8 Mart Emekçi Kadınlar Günümüzü içtenlikle kutlamanın büyük kıvancını yaşıyorum.  8 Mart tüm dünyada kadınların eşitlik, özgürlük ve daha huzurlu yaşama isteklerini dile getirdiği çok özel bir gündür.

   Yılın sadece bir günü kadınları anımsamak onların hak ettiği kazanımlar ödenmiş olmaz eşitlikten söz ederken bunları uygulamalarda göremiyoruz. Örneğin siyaset, idare ve toplumun diğer alanlarında kadına gereken fırsatlar verilmemiştir. Kadın haklarını insan haklarından ayrı tutmak mümkün değildir. Kadın hakları ile savunulan kadınların ayrıcalıklı haklara sahip olması değil sadece insan oldukları için her yerde ve herkes için gerekli haklara sahip olmasıdır. Kadınların eğitim, sağlık, siyaset ve toplumun her alanında özgür, ve aktif olarak görev almalarına fırsat verilmelidir.

    Atatürk kadınlarımıza birçok alanda özgürlük getirmiştir. 1924 yılında Atatürk’ün meclise soktuğu 17 kadından sonra 2018 yılında bulunduğumuz bu dönemde mecliste kaç kadın var ve ne derecede haklarımız savunuluyor? Bir kadın olarak bu soruyu kendimize sormalıyız değil mi?

    Kadınlar sofralarda öküzden sonra geldiği devirler yaşadık. İşkence gördük, taciz edildik, tecavüze uğradık. Sosyal bir devlet olduğunu savunan yöneticilerimiz, kadını her fırsatta etkisizleştirmenin yollarını aradılar. Modern toplumlardaki kadın imajımız her geçen gün yok edildi. Adeta dini kurallarla yönetilen toplumlardaki kadınları yaşam koşullarına geriledik geldiğimiz süreçte. Oysa birçok Müslüman devlet bile kadınlarına bazı haklarını vermeye başladı.

    8 Mart dünyada kadınların eşitlik, kalkınma ve daha huzurlu yaşam özlemlerini dile getirdikleri gündür.  Tüm Emekçi Kadınlarımızın bu anlamlı gününü yürekten kutluyoruz” dedi.

    Parti binasında yapılan basın açıklamasından sonra CHP Devrek Kadın Kolları Başkanı Emine Kara ve yönetim kurulu üyeleri Devrekli kadınlara karanfil dağıttı.  CHP’li kadınlar 12 Ekim 2017 yılında Devrek’te oğulları tarafından öldürülen Nazlı Uyanık’ın mezarını ziyaret ederek dua edip karanfil bıraktılar.

    Mezarlık ziyaretinin ardından Elif Tekstil’deki kadınları ziyaret ederek, kadınların 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Gününü kutlayarak karanfil hediye edildi.

   Kendilerine karanfil hediye edilen hanımlar ise,” Çok mutlu olduk böyle özel bir günde böyle bir hediye almamız bizleri daha da mutlu etti. CHP’li hanımlara bu güzel jestlerinden dolayı teşekkür ediyoruz” dediler.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
ERGİN ÖZKUL VE GÖKSU KEKLİK HAKKINDA SUÇ DUYURUSU
ERGİN ÖZKUL VE GÖKSU KEKLİK HAKKINDA SUÇ DUYURUSU
BAŞKAN BOZKURT: İNSAN ODAKLI PROJELERLE GELİYORUZ
BAŞKAN BOZKURT: İNSAN ODAKLI PROJELERLE GELİYORUZ