Advert
Advert
Advert

DEVREK’TE TERMOMETRELER 40 DERECEYİ GÖSTERDİ

Meteorolojinin uyarısını yaptığı bunaltıcı sıcaklar, iyiden iyiye hissediliyor. Devrek’te bugün öğleden sonra termometre, 40 dereceyi gösterdi.

DEVREK’TE TERMOMETRELER 40 DERECEYİ GÖSTERDİ
Bu içerik 6431 kez okundu.
Advert

   Türkiye'yi etkisi altına alan sıcak hava Devrek’te de kendini hissettirdi. Kuzey Afrika'dan gelen kuvvetli sıcak hava dalgasının etkisi altına girmesi ile sıcaklıklar mevsim normallerinin üzerine çıktı. Ramazan ayı olmasından dolayı ve özellikle öğle saatlerinde hava sıcaklığının 40 derecelere ulaşması ile birlikte zor anlar yaşayan vatandaşlar, serinlemek için soluğu ağaç gölgelerinin altında aldı.

AŞIRI SICAKLARA KARŞI UZMANLAR UYARDI

   Türkiye’yi etkisi altına alan sıcak hava, özellikle batı bölgelerini etkiledi. Uzmanlar hava sıcaklığının mevsim normallerinin 7-8 derece üstüne çıktığını belirterek, "Aşırı sıcaklar can yakabilir" uyarısında bulundu.

"DIŞARI ÇIKMAYIN"

Özellikle ramazan ayında oruç tutan ve sağlık sorunu olan kişilerin sıcak havalarda dışarı çıkmamasını tavsiye edilirken Afrika sıcaklıklarının sadece Türkiye'de değil, Avrupa ve Rusya'da da etkili olduğunu belirtildi.Bu yaz 60 günün aşırı sıcak geçmesi bekleniyor.

ÇOCUKLARA DA DİKKAT

  Bununla birlikte sıcağa maruz kalan çocuklara da uzmanlardan uyarı geldi. Yaz mevsiminde çocukların giyimine dikkat edilmesi gerektiğini belirten uzmanlar, özellikle saat 10.00 ile 16.00 arasında çocuk ve bebeklerin dışarıya çıkarılmaması gerektiğini vurguluyor. Çocukların güneş ışınlarından korunması özellikle ailelere öneriliyor. Uzmanlar tarafından, saat 10.00 ile 16.00 arasında gölgede kalmaları veya dışarı çıkacaklarsa da yüksek koruma faktörlü kremler kullanmaları gerektiği belirtildi.

 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
BAŞKAN BOZKURT: İNSAN ODAKLI PROJELERLE GELİYORUZ
BAŞKAN BOZKURT: İNSAN ODAKLI PROJELERLE GELİYORUZ
BAŞKAN BOZKURT: ALLAH ÖZCAN’IN YALAN VE İFTİRALARINDAN KORUSUN
BAŞKAN BOZKURT: ALLAH ÖZCAN’IN YALAN VE İFTİRALARINDAN KORUSUN