Advert
Advert
Advert

ÇELİK VE URAL DEVREKLİLERİ BÜYÜLEDİ

Kültür Bakanlığı sanatçıları Arif Çelik ile Orhan Ural Devrek’te konser verdi

ÇELİK VE URAL DEVREKLİLERİ BÜYÜLEDİ
Bu içerik 3837 kez okundu.
Advert

   

    -Yasemin ALTUN-

    Kültür Bakanlığı Türk Halk Müziği sanatçıları Arif Çelik ile Orhan Ural Bülent Ecevit Üniversitesi Devrek Meslek Yüksek Okulu’nda konser verdi.

    8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü etkinlikleri çerçevesinde Devrek Meslek Yüksek Okulu Müdürlüğü (DMYO), Devrek Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı (TSO) ve Bölge Haber Gazetesi’nin ortaklaşa düzenlediği konserde sahne alan Türk Halk Müziğinin güçlü sesleri Arif Çelik ile Orhan Ural seslendirdikleri birbirinden güzel türkülerle Devreklileri unutulmaz bir gece yaşattı.

     İlginin yoğun olduğu konserde Arif Çelik ve Orhan Ural’ın seslendirdiği birbirinden güzel türkülere dinleyiciler de eşlik etti.

     Pala Remzi, Töre (Ölmem mi), Nemrut'un Kızı, Urfalı Sevmiş, Nolursun, İncinir gibi ölümsüz eserlerin bestecisi Arif Çelik, bu güzel türkülere kendi sesiyle hayat verirken, Orhan Ural da seslendirdiği uzun hava, bozlak, Bitlis ve Adıyaman türküleriyle dinleyicileri büyüledi.

      1983-1986 yılları arasında Devrek’in Hatipler Köyü’nde öğretmenlik yaptığını anlatan Arif Çelik, Pala Remzi, Ölmem mi, Urfalı Sevmiş Güzelim adlı eserlerinin de bu köyde ortaya çıktığını anlattı.

     Çelik şöyle konuştu: “Tatvan ve Devrek’in ben de çok özel yerleri var. Diyebilirim ki buralar benim ikinci memleketim. Ama en üretkenliğim Devrek’teydi. Bunu buradaki arkadaşlarım arasında da sıkça söylüyorum. Gururla söylüyorum. Bugün bilinen bestelerim, halkımın da teveccüh gösterdiği, artık herkes tarafından bilinen bestelerimin hepsi Hatipler Köyü’ndeki o fakirhanemizde, lojmanımızda ve sınıfta yaptığım besteler oldu. Örneğin, Beni Taşlara Vurun diğer adıyla Ölmem mi. Devrek’te ilk yaptığım bestem odur benim. Pala Remzi, Urfalı Sevmiş Güzelim isimli eserlerimde bu köyde ortaya çıktı.”

    Çelik, İbrahim Tığ’ın Hatipler Köyü Muhtarı Mustafa Taşçı’dan derlediği, “Bir Kız Sevdim Devrek’ten”, sanatçı Remzi Budak da İbrahim Tığ’ın derlediği 4 türküyü seslendirdi.

    Konsere, Devrek Belediye Başkanı Mustafa Semerci, CHP Devrek İlçe Başkan Vekili Malike Aydınlı, Devrek TSO Genel Sekreteri Cihat Yaban, Uluslar arası Yazarlar Birliği (PEN) Türkiye Merkezi İkinci Başkanı şair-yazar Halil İbrahim Özcan, Devrek MYO Müdürü Doç. Dr. Ferdi Kesikoğlu, Rüştü Onur Sanat ve Kültür Derneği Başkanı Mustafa Uzundal, Şair-Yazarlar İbrahim Tığ, Gökhan Taner Günsan, Tülin Dursun İşleker, Döndü Açıkgöz ve kalabalık bir dinleyici topluluğu katıldı.

     Devrek Belediye Başkanı Mustafa Semerci konuklara teşekkür ederek, kendilerini Devrek’te ağırlamaktan mutluluk duyduğunu belirtti. Konuklara günün anısına birer Devrek Bastonu ile plaket hediye edildi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
ERGİN ÖZKUL VE GÖKSU KEKLİK HAKKINDA SUÇ DUYURUSU
ERGİN ÖZKUL VE GÖKSU KEKLİK HAKKINDA SUÇ DUYURUSU
BAŞKAN BOZKURT: İNSAN ODAKLI PROJELERLE GELİYORUZ
BAŞKAN BOZKURT: İNSAN ODAKLI PROJELERLE GELİYORUZ