Advert
Advert
Advert

DEVREK’TE İSTİKLAL MARŞI’NIN KABULÜNÜN 97. YILI KUTLANDI

DEVREK’TE İSTİKLAL MARŞI’NIN KABULÜNÜN 97. YILI KUTLANDI
Bu içerik 2570 kez okundu.
Advert

 

- Yasemin Altun-

    Devrek Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından organize edilen ve bu yıl 97. Yılı kutlanan “12 Mart İstiklal Marşı’nın kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma programı Atatürk Kültür Merkez’inde düzenlendi. Organizasyon saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başlarken, Devrek Anadolu Lisesi Türk Dili ve Edebiyatı öğretmeni Sevgi Yanık tarafından davetlilere günün anlam ve önemini belirten konuşma yaptı. Yanık konuşmasında “Devrek Anadolu Lisesi öğretmenleri ve öğrencileri tarafından hazırlanan “İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’un Anma” programımıza hoş geldiniz diyor, saygı ve selamlarımı sunuyorum. Milletlerin hayatında geleceklerine yön veren önemli olaylar ve abidevi şahsiyetler vardır. Genç nesillerin iyi yetişmesi, geleceğe güvenle bakabilmesi ve milli şuuru ayakta tutabilmek için bunları hatırlamak gerekir.  Ne mutlu bizlere ki, İstiklal Marşımızın Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından “Milli Marş” olarak kabul edilişinin 97. Yıldönümünü kutlamak ve bağımsızlığımızın simgesi olan ”İstiklal Marşımızın şairi, Cumhuriyet dönemi fikir ve sanat öncülerinden Mehmet Akif Ersoy gibi bir vatan şairini, yad etmek ve onun yüksek ideallerini paylaşmak için bugün buradayız. dedi.

      Mehmet Akif, edebiyatçı, şair, eğitimci, gazeteci, veteriner-hekim olma özellikleri ile çok yönlü kişiliğine bir de milletvekilliğini eklemiş, böylece toplumsal verimliliğini ve topluma katkılarını üst düzeye çıkarmış, etkileri kendi çağını aşarak günümüze ulaşmış bir Türk aydınıdır. Milli Marşımızın 97. Yıldönümünü kutlarken, başta Ulu Önder’imiz Mustafa Kemal Atatürk, aziz şehitlerimiz ve İstiklal Şairimiz Mehmet Akif’i şükran ve minnetle yad ediyor ve son sözü yine milli şairimize bırakıyorum: “Allah, bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırmasın.” diye konuştu.

    Türk Dili ve Edebiyatı öğretmeni Sevgi Yanık’ın günün anlam ve önemi hakkında yaptığı konuşmanın ardından,  Mehmet Akif Ersoy ile ilgili sunum, İstiklal Marşı’nın İlk Bestesi dinletisi, Mehmet Akif Ersoy şiiri, tiyatro gösterisi ve Fotoğraflarla Mehmet Akif Ersoy serginin ardından program sona erdi.

    Düzenlenen anma programına; Devrek Kaymakamı Yakup Güney, İlçe Jandarma Komutanı Serkan Koparan, Garnizon Komutanı Personel Üsteğmen Yıldırım YÖRÜK, Devrek Belediye Başkanı Mustafa Semerci, Çaydeğirmeni Belediye Başkanı Satılmış Gebeş, İlçe Milli Eğitim Müdürü Abdullah Turan, Devrek Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Cihan Durdubaş,  AKP İlçe Başkanı Serdar Kelebek, CHP İl Genel Meclis Üyesi Mustafa Uzundal, daire müdürleri, öğretmenler, veliler ve öğrenciler katıldı.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
ŞAİR VE YAZARLAR SAFRANBOLU’DA BULUŞTU
ŞAİR VE YAZARLAR SAFRANBOLU’DA BULUŞTU
  2 AY İÇİNDE HİZMETE GİRMESİ PLANLANIYOR
2 AY İÇİNDE HİZMETE GİRMESİ PLANLANIYOR