Advert
Advert
Advert

KAYMAKAM TOKULLUGİL’İN İSMİ BİR SOKAĞA VERİLDİ

KAYMAKAM TOKULLUGİL’İN İSMİ BİR SOKAĞA VERİLDİ
Bu içerik 2040 kez okundu.
Advert

 

 

 1957’de dönemin Belediye Başkanı Nihat Kantarcı ile birlikte elektrik tellerini sırtında taşıyarak ilçeye elektrik verilmesini sağlayan Çaycuma Kaymakamı Halit Tokullugil’in ismi bir sokağa verildi

 

Çaycuma Belediyesi, 1957’de ilçeye elektrik verilmesi için dönemin Belediye Başkanı Nihat Kantarcı ile birlikte elektrik kablolarını sırtında Kaymakam Halit Tokullugil’in ismini bir sokağa verdi. Yeni Mahalle’deki Elmas Caddesi ile Barbaros Caddesi’ni birbirine bağlayan ve önceki adı “Tokulluoğlu” sokağın adı Halit Tokulluğil olarak değiştirildi. Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı yol genişletme ve parke döşeme çalışmaları da tamamlanan sokağa adı verilen Halit Tokulligil’in ilçede 1955 ile 1957 yılları arasında kaymakam olarak görev yaptığını ve bu süre içinde babası Nihat Kantarcı ile birlikte kente elektrik verilmesi için büyük çaba harcadığını bildirdi.

 

DEVRİN EN ÖNEMLİ HİZMETLERİNDEN BİRİNİ YAPTI

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Başkan Kantarcı, 4 Nisan 1957’de Zonguldak Valisi Celalettin Ünseli’nin de katıldığı törenle Çaycuma’ya ilk defa elektrik verilmesini sağlayan dönemin Belediye Başkanı Nihat Kantarcı ve Kaymakam Halit Tokullugil’in elektrik kablolarını sırtlarında taşıyarak devrin en önemli hizmetlerinden birini gerçekleştirdiklerini söyledi. Başkan Kantarcı, “Aslında daha önce bu görev yerine getirilmeye çalışılmış. Ancak, ‘Tokullugil’ olması gereken sokağın adına ‘Tokulluoğlu’ konarak bir yanlış yapılmış. Sokağın çevre ve yol düzenlemesini yapmışken ismini de düzeltelim dedik, rahmetli eski kaymakamımız Halit Tokullugil’in adını meclis kararıyla sokağa verdik. Hem bir tarihi hatayı düzelttik, hem de ilçemize gerçekten büyük hizmeti geçmiş bir değerli insanı bir kez daha anmış, bu vesileyle de genç kuşaklara da hatırlatmış olduk. Bu değişim çok önemliydi. Kararı oy birliğiyle kabul eden belediye meclisimizin değerli üyelerine teşekkür ediyorum” dedi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
BAŞKAN BOZKURT: TABURUN GİTMESİNE ULUPINAR KAYITSIZ KALDI
BAŞKAN BOZKURT: TABURUN GİTMESİNE ULUPINAR KAYITSIZ KALDI
BAŞKAN BOZKURT: VATANDAŞIN DERDİ GEÇİM
BAŞKAN BOZKURT: VATANDAŞIN DERDİ GEÇİM