Advert
Advert
Advert

MADENCİDEN HÜKÜMETE SERT UYARI

Zonguldak’ın Düşman İşgalinden Kurtuluşu’nun 95’inci Yıl Dönümü Kutlamaları’na Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) ve maden işçileri damga vurdu.

 MADENCİDEN HÜKÜMETE SERT UYARI
Bu içerik 1793 kez okundu.
Advert

    Zonguldak’ın Düşman İşgalinden Kurtuluşu’nun 95’inci Yıl Dönümü Kutlamaları’na Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) ve maden işçileri damga vurdu. GMİS'te düzenlenen 'Taşkömürü ve Demir - Çelik' panelinin ardından Fevkani Köprüsü üzerinde toplanan 2 bine yakın maden işçisi, Zonguldak’ın Düşman İşgalinden Kurtuluşu ve Uzun Mehmet’i Anma Günü kortejiyle birlikte yürüyüşe geçti. Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak’ın TTK ile ilgili açıklamalarının ardından gündeme gelen ‘TTK özelleşiyor’ yorumları üzerine harekete geçen maden işçileri özelleştirmeye karşı olduklarını belirterek, ‘Hükümet şaşırma sabrımızı taşırma’, ‘Geliyor, geliyor madenciler geliyor’, ‘Emeğin Başkenti şanlı Zonguldak’, ‘Zonguldak uyuma madenciye sahip çık’, ‘Madenler bizimdir bizim kalacak’ şeklinde sloganlar attı. Yürüyüşe; GMİS Genel Başkanı Ahmet Demirci, GMİS Yönetimi, Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, CHP Milletvekili Ünal Demirtaş, 23 ve 24’üncü Dönem CHP Zonguldak Milletvekili Ali İhsan Köktürk, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, siyasi parti temsilcileri, maden işçileri, aileleri ve vatandaşlar katıldı. Madenci Anıtı’nda konuşan GMİS Gene Başkan Yardımcısı İsa Mutlu, 1991 tarihinde gerçekleşen Büyük Madenci Yürüyüşü’ne dikkat çekti. Mutlu, “Tarih tekerrürden ibarettir, ama biz tarihi tekerrür ettirmek istemiyoruz” şeklinde konuştu.

   Siyasetçilere ve iktidara seslenen İsa Mutlu, Büyük Madenci Yürüyüşü’ne dikkat çekerek hükümeti ve siyasetçileri uyardı. Maden işçisiyle kimsenin oynamaması gerektiğine vurgu yapan Mutlu, “Ankara’dan doğru Zonguldak’ı yönetmeye çalışanlara sesleniyorum. Zonguldak’tan aldığı oyla siyasetçi olanlara sesleniyorum. Zonguldak’ın sırtından beslenenlere sesleniyorum. Hiç kimse bizimle oynamasın. Bize ihanet etmeyi düşünmesin. Ekmeği ve işi söz konusu olduğunda, bölgesi ve ülkesinin geleceği söz konusu olduğunda bizim neler yapabileceğimizi hem Zonguldak, hem de Türkiye çok iyi biliyor. Biz ülkemiz için, halkımız için ölürüz, işimiz, aşımız, ekmeğimiz için ölürüz. Ama birilerinin sadece şahsi rantları için, siyasi hesapları için asla ölmeyiz, ölmeyeceğiz. Biz neler yapabileceğimizi göstermek istiyoruz. Bu daha başlangıç ve mücadeleye devam diyerek yürüyoruz” ifadelerini kullandı. İşçilere teşekkür eden GMİS Genel Başkanı Ahmet Demirci, Valilik önünde yaptığı konuşmada, “Sizde bu aşk ve hırs varken bizlere ve ülkemize hiçbir şey olmaz, Allah sizden razı olsun. Bugün Zonguldak’ımızın kurtuluşunu kutluyoruz. Bu günün tarihini bir kenara yazın. İnşallah bundan sonraki süreç daha iyi olacak” diye konuştu. Açıklamalarından ardından maden işçileri sloganlar atarak dağıldı.

 

 

 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
ŞAİR VE YAZARLAR SAFRANBOLU’DA BULUŞTU
ŞAİR VE YAZARLAR SAFRANBOLU’DA BULUŞTU
  2 AY İÇİNDE HİZMETE GİRMESİ PLANLANIYOR
2 AY İÇİNDE HİZMETE GİRMESİ PLANLANIYOR