Advert
Advert
Advert

TYS’DEN ANLAMLI KİTAP: DİNMEZ TARLA KUŞUNUN ŞARKISI

Dinmez Tarla Kuşunun Şarkısı okuyucuyla buluştu

TYS’DEN ANLAMLI KİTAP: DİNMEZ TARLA KUŞUNUN ŞARKISI
Bu içerik 1753 kez okundu.
Advert

    

  Türkiye Yazarlar Sendikasının ‘Genç Ölümlü Şairler / Dinmez Tarla Kuşunun Şarkısı’ adlı çalışması okurla buluştu.

     Türkiye Yazarlar Sendikasının hazırladığı ‘Genç Ölümlü Şairler / Dinmez Tarla Kuşunun Şarkısı’ adlı çalışma, Bursa Nilüfer Belediyesi Şiir Kütüphanesinin iş birliğiyle okurla buluştu. Kitapta en küçüğü 21, en büyüğü 40 yaşında şiirden ve yeryüzünden ayrılan 66 şairin yaşam öyküleri, şiirleri ve şiirleri üzerine inceleme yazıları yer alıyor.

     Şiire ilişkin bir bellek oluşturmak amacıyla hazırlandığı vurgulanan kitabın ön sözünde şöyle deniyor:

     “Erken ya da geç... Şairin aradığı ölümsüzlüktür. Ölümün zamanı değil, kendisidir şairi geleceğe taşıyan. Yazılan hiçbir şiir boşa gitmez. Şair bilir bunu. Ölümsüz olan şair değil, şiirdir. Onca sözcük, onca imge, onca düş, onca şiir bunun için. Biriken onca sözcüğü, imgeyi, düşü, şiiri unutuşun tozu örtmesin ve bellek unutmayla çürümesin diye bu dünyada kalanlara da ‘vefa’ adlı bir ‘cevher’ verir zaman. İşte bu kitap, unutulmaya yüz tutmuş bu som cevherin tatlı ışıltısıyla yaratıldı. Kalanların, erkencilere bir selamı da denebilir bu anı-armağan kitaba... Sıcacık ve küçücük bir selam... Bu selamı, şairler İstanbul’da ve İzmir’de, Bursa’da Sendikamızın ‘Kırkından Evvel Ölenlerin Türküsü’ adıyla düzenlediği salon buluşmalarıyla verdiler önce. Sonra da bu birikimi bir kitapta toplamak istedik. Erkenci yolcular, kardeşlerinin sözlerini duydular, şiirlerini kardeşlerinden dinlediler. Onları duydular, onlar hâlâ duyuyorlar.”

     Kitapta yer alan genç ölümlü şairlerden bazıları şöyle;

     Mazlum Kenan Köstekçi, Orhan Veli, Kemal Uluser, Halit Asım, Garbis Cancikyan, Rüştü Onur, Muzaffer Tayyip Uslu, Ali Rıza Ertan, Arkadaş Z. Özger, İlhami Çiçek, Uğur Kaynar, Nilgün Marmara, Kemal Kale, Cenk Koyuncu, Bedrettin Cömert, Kaan İnce ve Soysal Ekinci.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
ERGİN ÖZKUL VE GÖKSU KEKLİK HAKKINDA SUÇ DUYURUSU
ERGİN ÖZKUL VE GÖKSU KEKLİK HAKKINDA SUÇ DUYURUSU
BAŞKAN BOZKURT: İNSAN ODAKLI PROJELERLE GELİYORUZ
BAŞKAN BOZKURT: İNSAN ODAKLI PROJELERLE GELİYORUZ