Advert
Advert
Advert

DEVREKLİ YAZAR KURMALI, 'MÜFİDE’Yİ İMZALADI

DEVREKLİ YAZAR KURMALI, 'MÜFİDE’Yİ İMZALADI
Bu içerik 2966 kez okundu.
Advert

 

    -Yasemin ALTUN-

   Gazetemizin köşe yazarlarından Burhan Kadir Kurmalı’nın yazdığı ve Karina Yayınları’nda çıkan ‘Müfide’ adlı romanını 23. İzmir Kitap Fuarı’nda okurlarına imzalamanın mutluluğunu yaşadı.

   İmza töreninde yıllarca birlikte öğretmenlik yaptığı arkadaşları Mehmet Yaşar Bilen, Ali Demir, Murat Aydemir ve eşi Yazar Burhan Kadir Kurmalı’yı yalnız bırakmadılar. Lise yıllarından itibaren öğretmeni olan rahmetli Süleyman Çınar’ın eşi Aynur Çınar’da Yazar Burhan Kadir Kurmalı’nın imza törenini onurlandırdı.

     Yeni çıkan kitabı ile ilgili açıklama yapan Burhan Kadir Kurmalı; “ Müfide’yi hiç tanımadım. Devrek Cumhuriyet Meydanı’nda heykeli ile yaşıyor. Ama öğrencileri onunla ilgili bilgilerle beni aydınlattılar ve Müfide’yi romanımla da yaşatmaya karar verdim.

   1954- 1961 yılları arasında Devrek Ortaokulu’nda öğretmenlik yapan, Devrekli bir ailenin çocuğu ve yetiştirdiği öğrencileri ve yazdığı şiir ve romanlarıyla tanınan bir öğretmendir Müfide Güzin Anadol.

  ‘Müfide’ adlı romanımda Devrek’teki yaşamını konu aldığım romanda kahramanlar gerçek, yaşananlar kurgudan oluşmaktadır. 

    İzmir Kitap Fuarı’nda beni yalnız bırakmayan tüm dostları ve okurlarıma teşekkürlerimi sunar, bu kitabımda beni destekleyen yayınevi Karina Yayınevi’ne sonsuz teşekkür ederim” dedi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
 BAŞKAN ULUPINAR İLK MECLİS TOPLANTISINI YAPTI
BAŞKAN ULUPINAR İLK MECLİS TOPLANTISINI YAPTI
DEVREKLİ ÖĞRENCİ İL BİRİNCİSİ OLDU
DEVREKLİ ÖĞRENCİ İL BİRİNCİSİ OLDU