Advert
Advert
Advert

DEVREK ESNAF ODASI’NDAN 23 NİSAN ŞENLİĞİ

DEVREK ESNAF ODASI’NDAN 23 NİSAN ŞENLİĞİ
Bu içerik 2727 kez okundu.
Advert

   

    Devrek Esnaf Sanatkârlar Odası Yönetimi bu yıl ilk kez örnek bir davranış göstererek 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı coşkuyla kutladı.

    Ulusal bağımsızlığa giden en önemli noktalardan biri olan Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 98. Yıl dönümünde,  Devrek Esnaf ve Sanatkarlar Odası çocuklarımızı unutmadı. Büyük önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün çocuklarımıza armağan ettiği bu anlamlı günde çocuklar doyasıya eğlendi

    Cumhuriyet Alanı’nda düzenlenen törenin kalabalık bir katılım oldu.

    Ulusumuzun Kurtarıcısı ve Büyük Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün, “Küçük hanımlar küçük beyler! Sizler hepiniz geleceğin bir gülü, yıldızı, bir mutluluk parıltısısınız. Memleketi asıl aydınlığa boğacak sizsiniz. Kendinizin ne kadar mühim, kıymetli olduğunuzu düşünerek, ona göre çalışınız. Sizlerden çok şey bekliyoruz”  sözünü hatırlatan Devrek Sanatkarlar Odası Başkanı İsmet Akdemir, Atamızın çocuklarımıza çok büyük değer verdiğini hatırlattı.

     Akdemir,  “ 23 Nisan 1920 günü, Cumhuriyet yolunda atılmış en büyük adım olduğunu, devletimizin yönetim sisteminde bu tarihle başlayan büyük değişim, 29 Ekim 1923'te Cumhuriyetin ilanı ile sonuçlanarak, Türk milletinin ufku açtığını” belirterek; “Büyük Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk, ilk Meclisin açıldığı 23 Nisan 1920 gününü ulusumuza Çocuk Bayramı olarak armağan etmiş, bu yönüyle de dünya ölçeğinde eşsiz bir lider olduğunu bir kez daha göstermiştir” dedi.

    Akdemir konuşmasını şöyle sürdürdü; “Türk milletinin gönlünde, onun bağımsızlığının sarsılmaz ifadesi olarak en önemli yeri işgal eden 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, her yıl yurdumuzda ve yurtdışındaki temsilciliklerimizde, bütün kurumlarımızda, okullarımızda çeşitli etkinliklerle kutlanarak millî birliğimizin kenetlenmiş ifadesini temsil etmektedir. Bu nedenle Devrek Esnaf ve Sanatkârlar odası Yönetim Kurulu olarak milli birliğimize katkı vermek amacıyla esnaf ve sanatkârlarımız adına 23 Nisan şenlikleri düzenleme kararı aldık ve bu konuda yönetim kurulu üyemiz Sayın Aynur Curuk hanımefendiyi görevlendirdik. kendisini bizi bu proje ile tanıştırdığı için ve projenin her aşamasında çok büyük emekleri olduğu için esnaf sanatkarlarımız adına tebrik ediyor, aramızda olmasından beraber çalışmaktan gurur duyduğumuzu ifade etmek istiyorum. Tabii ki bu projede yalnız değildik. Proje ortaklarımız vardı her zaman birbirimize destek verdiğimiz Devrek Ultras taraftar grubu, Devrek gençlik merkezi ve sponsorluk anlamında büyük destek veren Zonguldak Dernekleri Federasyonuna bu anlamlı güne verdikleri destek için çok teşekkür ediyoruz.. bunun yanın da bu projede bize her türlü desteği sağlayan İlçe Milli Eğitim Müdürümüz sayın Abdullah Turan, her türlü alt yapı desteğini sağlayan Belediye Başkanımız sayın Mustafa Semerci'ye de teşekkür ediyor şükranlarımızı sunuyoruz. İlçemizi baston dışında tahta oyuncak üretimi yaparak temsil eden hüster efg oyuncak firmasının sahibi sayın Hüseyin Terzioğluna da bize verdiği destek için teşekkür ediyoruz. Kendisine yürüdüğü bu yolda başarılar diliyoruz.Etkinliğimize Balon ve bayrak desteği veren Atatürkçü düşünce derneği başkanına sayın Çetin Bozkut’a da teşekkür ediyoruz" dedi. 

    Akdemir, sözlerini şöyle sürsürdü, " 23 Nisan, dünyada çocukların sahip olduğu tek bayramdır. UNESCO, 1979 yılını “Çocuk Yılı” ilan edince, ülkemiz 23 Nisan bayramını dünya çocuklarıyla kutlamaya karar verdi. O yıl kutlamaya 6 ülke katıldı, ama 23 Nisan yıllar geçtikçe bütün dünya çocuklarının kutladığı uluslararası bir bayram haline geldi. Ne tesadüftür ki. İlimize Bulgaristan’dan gelen bir gençlik grubu da bugünkü etkinliklerimize katılacaklardır. Bizlere folklor gösterileri sunacaklardır. ilçe olarak bizde dünya çocukları ile bu etkinlikleri kutlamış olacağız.

    Cumhuriyetimizin en önemli kuruluş felsefesi olan “Egemenlik Kayıtsız Şartsız Milletindir” sözünün anlam ve önemini çok iyi kavramış bir millet olarak, gelecek nesillerimize daha modern bir Türkiye bırakacağımızdan hiç şüphem yoktur. Ülkemize ve yarının büyükleri olacak çocuklarımıza en temel görevimiz budur. 1927’de ilk kez kutlanan çocuk bayramı, , çocuklara neşeli bir gün geçirtmeyi hedefinde bulunduruyordu. biz de bu amaçla düzenlediğimiz 23 nisan şenliğimizin çocuklarımızı mutlu etmesi dileklerimle hepinizi sevgi ve saygıyla selamlıyorum”

    Etkinliğe,  Çaycuma Kaymakamı Serkan Keçeli, Garnizon Komutanı Personel Yüzbaşı Yıldırım Yörük, Devrek Belediye Başkan Vekili Osman Erenoğlu, Devrek İlçe Milli Eğitim Müdürü Abdullah Turan, Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Cihan Durdubaş, Devrek Esnaf Odası Başkanı İsmet Akdemir, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Haldun Hacıkulaoğlu, veliler, öğrenciler katıldı.

 

 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
ERGİN ÖZKUL VE GÖKSU KEKLİK HAKKINDA SUÇ DUYURUSU
ERGİN ÖZKUL VE GÖKSU KEKLİK HAKKINDA SUÇ DUYURUSU
BAŞKAN BOZKURT: İNSAN ODAKLI PROJELERLE GELİYORUZ
BAŞKAN BOZKURT: İNSAN ODAKLI PROJELERLE GELİYORUZ