Advert
Advert
Advert

DEVREK’TE KİTAP OKUYANLAR ÖDÜLLERİNİ ALDI

Devrek Hamidiye Anadolu Lisesi koordinatörlüğünde gerçekleştirilen ve bu yıl ikincisi düzenlenen ‘Devrek Okuyor Kitap Okuma Yarışması’ ödül töreni Devrek Atatürk Kültür Merkezi'nde yapıldı.

DEVREK’TE KİTAP OKUYANLAR ÖDÜLLERİNİ ALDI
Bu içerik 3097 kez okundu.
Advert

 

  

-Sercan KAPUSUZ-

  Devrek Hamidiye Anadolu Lisesi koordinatörlüğünde gerçekleştirilen ve bu yıl ikincisi düzenlenen ‘Devrek  Okuyor Kitap Okuma Yarışması’ ödül töreni Devrek Atatürk Kültür Merkezi’nde yapıldı.

  Düzenlenen ödül törenine başta Devrek Kaymakam Vekili Çaycuma Kaymakamı Serkan Keçeli, Çaycuma İlçe Garnizon Komutanı Jandarma Binbaşı Selçuk Özen, Devrek İlçe Garnizon Komutanı Piyade Personel Yüzbaşı Yıldırım Yörük, Devrek İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Serkan Koparan, Devrek Belediye Başkanı Mustafa Semerci, Devrek İlçe Milli Eğitim Müdürü Abdullah Turan, Devrek İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Oğuz Bölge, Devrek İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Cemalettin Yüceer, ilçede bulunan diğer okulların müdürleri, ilçede bulunan kurumların müdürleri, İlçede bulunan STK’ların yöneticileri, öğrenciler, veliler ve davetli misafirler katıldı.

  Ödül töreni saygı duruşu, İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Devrek İlçe Milli Eğitim Müdürü Abdullah Turan ödül töreninin açılış konuşmasını yaptı. Turan yaptığı konuşmada bu sene ikincisinin düzenlendiğini, katılımın yüksek olduğunu belitti. Ayrıca Turan konuşmasında şunları da söyledi; ‘toplumların gelişmişlik seviyesini gösteren şey o toplumdaki kitap okuma seviyesidir. Amacımız kitap okuma seviyesini arttırabilmek. Bu amaç doğrultusunda bu güzel yarışmayı yapmayı hedefledik. Bu yıl ikincisini yaptık. Bu yarışmayı ilçemizin kültürü olarak  her yıl yapılmasına sürdürülebilir olmasına karar verdik. Yarışmanın hazırlanmasında emeği olan herkese, katılan öğrenci velilerimize ve ödül törenimize gelen siz davetlilere çok teşekkür ediyorum’dedi.

  Yarışma ilçede bulunan bütün okulların 4,5,6,7,8,9,10,11,12 sınıflarını, öğrenci velileri, ve Devrek Meslek Yüksek Okulu Öğrencileri arasında yapıldı. Yarışmaya yaklaşık 3000 kişi katıldı. Katılan 3000 kişiden dereceye girenler 10 Mayıs 2018 tarihinde yapılan bir sınavla belirlendi. Dereceye giren öğrencilere Devrek Kaymakamlığı ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün dışında Devrekli tarihçi yazar,senarist ve yapımcı Selman Kayabaşı ve Devrek Lisesi 1987 Mezunları da dereceye girenlere ödüller verdi.

  4,5,6,7,8,9,10,11,12 sınıflarda üçüncü olarak dereceye giren öğrencilere ödüllerini Devrek Belediye Başkanı Mustafa Semerci, ikinci olarak dereceye girenlere Devrek İlçe Garnizon Komutanı Piyade Personel Yüzbaşı Yıldırım Yörük, birinci olarak dereceye girenlere ise Devrek Kaymakam Vekili Çaycuma Kaymakamı Serkan Keçeli takdim etti.

  Veliler seviyesinde ve Devrek Meslek Yüksek Okulu Öğrencileri arasında dereceye girenlere ödüllerini Çaycuma İlçe Garnizon Komutanı Jandarma Binbaşı Selçuk Özen takdim etti.

  ‘Devrek Okuyor Kitap Okuma Yarışması’nın hazırlanmasında emeği gecen öğretmenlere ve destek veren kitap severlere onur plaketini Devrek Kaymakam Vekili Çaycuma Kaymakamı Serkan Keçeli takdim etti.

  Ödül töreninden sonra Keçeli kitap okumanın toplum için en önemli değerlerden birisi olduğunu ve elinde kitabıyla gezen boş vaktinde kitap okuyan bir ülke hayal ettiğini. Çocuklarımıza kitap oku derken kendimizin de onlarla oturup kitap okumamız gerektiğini ancak okuyan bir toplumu böyle inşa edebileceğimize değindi.

  En son olarak Devrek Hamidiye Anadolu Lisesi Müzik Öğretmeni Melike Çakan ve Öğrencilerinin hazırlamış olduğu müzik dinletisi gerçekleştirildi.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
 BAŞKAN ULUPINAR İLK MECLİS TOPLANTISINI YAPTI
BAŞKAN ULUPINAR İLK MECLİS TOPLANTISINI YAPTI
DEVREKLİ ÖĞRENCİ İL BİRİNCİSİ OLDU
DEVREKLİ ÖĞRENCİ İL BİRİNCİSİ OLDU