Advert
Advert
Advert

TURPCU: 19 MAYIS 1919’DA BÜYÜK ATATÜRK, BAĞIMSIZLIK MEŞALESİNİ YAKTI

CHP Zonguldak Milletvekili Şerafettin Turpcu, “19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı” nedeniyle bir mesaj yayınladı.

TURPCU: 19 MAYIS 1919’DA BÜYÜK ATATÜRK, BAĞIMSIZLIK MEŞALESİNİ YAKTI
Bu içerik 4399 kez okundu.
Advert

 

Turpcu mesajında şu ifadelere yer verdi:

“19 MAYIS 1919’DA BÜYÜK ATATÜRK, BAĞIMSIZLIK MEŞALESİNİ YAKTI”

“19 Mayıs 1919, Ulusal Kurtuluş mücadelemizin başladığı, emperyalistlere karşı başkaldırının ilk adımlarının atıldığı ve Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün Samsun'a ayak basmasıyla birlikte bağımsızlık ve özgürlük ateşinin yakıldığı tarihtir. 19 Mayıs, emperyalizm denilen, bütün dünyayı sarmış en büyük salgın hastalığa karşı başkaldırıyı kullanarak üstün gelmiş bir lider ve bir halkın büyük mücadelesinin başladığı tarihtir. ”

“ATATÜRK'ÜN GENÇLİĞE HİTABESİ CESARET VE İLHAM ALINMASI GEREKEN ÇOK KIYMETLİ BİR MİRASTIR”

“Bugün hem Atatürk’ü anma hem de anlama günü olmalıdır. Unutturulmaya çalışılan milli bayramlara, Büyük Lider Atatürk’e, Cumhuriyetimizin değerlerine daha da sıkı sarılma günüdür. Bu anlamda, `Atatürk'ün Gençliğe Hitabesi` her gün okunup cesaret ve ilham alınması gereken, özellikle son 16 senede anlamı daha da derinleşen çok kıymetli bir mirastır. Yıllar öncesinden adeta bu günleri anlatmış olan ve gençlerimiz için başucu eseri olması gereken bu hitabe, nelerle karşı karşıya kalınabileceğini ve bu koşullarda nasıl davranılması gerektiğini tüm ayrıntılarıyla anlatacak kadar ileri görüşlülükle yazılmıştır.”

“BÜYÜK ÖNDERİMİZ MUSTAFA KEMAL ATATÜRK’Ü VE KURTULUŞ SAVAŞIMIZIN TÜM KAHRAMANLARINI SAYGI VE MİNNETLE ANIYORUM”

“19 Mayıs fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür bir nesil yaratmak için atılan ilk adımdır. Bir ülkenin gençleri mutlu olmaz, geleceğe dair güvende ve özgür hissetmezse ve baskıyla boğulmuş bir zihniyetle bütün renklerinden arındırılmaya çalışılırsa o ülkede gelecek de olmaz üretim de olmaz. 24 Haziran bu anlamıyla bir dönüm noktası olacaktır. Çocuklarımızın, gençlerimizin gelişmiş bir refah içinde, sosyal adalet, eşit eğitim ve eşit hayat şartlarına sahip olduğu yarınları hep birlikte kuracağız.

Ülkemizi daha ileri seviyelere götürecek, Cumhuriyetimize, Atatürk ilkelerine ve O`nun eserlerine sahip çıkacak olan gençlerimizdir. Gençlerimizin, kendilerine bırakılan bu değerli mirası en iyi şekilde koruyacak ve ileri taşıyacaktır.

Bu düşüncelerle, 19 Mayıs `Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramımızı` kutluyor, bağımsızlık ateşini yakan Büyük Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ü, yol arkadaşlarını ve Kurtuluş Savaşımızın tüm kahramanlarını saygı ve minnetle anıyorum.”

 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
BAŞKAN BOZKURT: TABURUN GİTMESİNE ULUPINAR KAYITSIZ KALDI
BAŞKAN BOZKURT: TABURUN GİTMESİNE ULUPINAR KAYITSIZ KALDI
BAŞKAN BOZKURT: VATANDAŞIN DERDİ GEÇİM
BAŞKAN BOZKURT: VATANDAŞIN DERDİ GEÇİM