Advert
Advert
Advert

ADI CHP’NİN ZONGULDAK 1. SIRA ADAYLIĞI İÇİN GEÇİYOR

ADI CHP’NİN ZONGULDAK 1. SIRA ADAYLIĞI  İÇİN GEÇİYOR
Bu içerik 2319 kez okundu.
Advert

 

  

  CHP’nin Zonguldak 1. Sıra adaylığına Gazeteci Fikret Bila’yı düşündüğü iddiaları ortaya atıldı. Ortaya atılan bu iddialar sonrasında Gazeteci Fikret Bila CHP’den bana henüz bir teklif gelmedi şeklinde iddialara açıklamada bulundu.

  Fikret Bila kimdir ?

  1958 yılında Zonguldak şehrinde dünyaya gelen gazeteci ve köşe yazarı Fikret Bila, Gazi Üniversitesi'nin İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'nden mezun olmuştur. 2011 yılında kanserden yaşamını yitiren gazeteci Hikmet Bila'nın kardeşi olan Fikret Bila gazetecilik kariyerine 1977 yılında Yankı Dergisi'nde başlamıştır.

 Kariyeri

 Fikret Bila'nın gazetecilik kariyeri 1977 yılında Yankı Dergisi'nde başlamıştır. Burada çalıştıktan sonra bir süre gazeteciliğe ara veren Fikret Bila 1986 yılında Nokta Dergisi'ne geçmiş ve burada kariyerine devam etmiştir.

 Fikret Bila 1987 yılında da Milliyet Gazetesi'ne geçiş yapmış ve Milliyet Gazetesi Ankara Bürosu'nda çalışmaya başlamıştır. Basın ve Yayın Genel Müdürlüğü tarafından 1989 yılında kendisine verilen burs sayesinde Amerika'ya gitme fırsatı yakalayan gazeteci Fikret Bila burada mesleki kurslara katılmıştır. Amerika'dan döndükten sonra Milliyet Gazetesi Ankara Temsilcisi ve aynı gazetede köşe yazarı olarak görev yapmıştır. Sonrasında Milliyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni olarak uzun yıllar görev yapan Fikret Bila 2016 yılında bu görevinden istifa etmiştir.

 Fikret Bila bir dönem televizyonculuk ile de ilgilenmiş ve CNN Türk kanalında Ankara Kulisi adlı bir program sunmuştur.

 Akademik Kariyeri

 Gazeteci Fikret Bila çeşitli üniversitelerin iletişim fakültelerinde uzun yıllar gazetecilik dersleri de vermiştir. Ankara ve Gazi Üniversitelerinin İletişim Fakültelerinde ayrıca Uğur Mumcu Araştırmacı Gazetecilik Vakfında görev yapmış olan Fikret Bila, bu kurumlarda araştırmacı gazetecilik derslerine girmiştir.

 Trafik Kazası Sonucu Sol Gözünü Kaybetti

 Fikret Bila 1998 yılında dönemin başbakanı olan Mesut Yılmaz'ın da aralarında bulunduğu konvoyda, Makedonya gezisinden dönerken geçirdikleri trafik kazası sonucu ağır yaralanmış ve sol gözünü kaybetmiştir.

 Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Oldu

Fikret Bila 2017 yılında Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni olan Sedat Ergin'in yerine Hürriyet Gazetesi'ne yeni genel yayın yöneteni olarak atanmıştır.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
 BAŞKAN ULUPINAR İLK MECLİS TOPLANTISINI YAPTI
BAŞKAN ULUPINAR İLK MECLİS TOPLANTISINI YAPTI
DEVREKLİ ÖĞRENCİ İL BİRİNCİSİ OLDU
DEVREKLİ ÖĞRENCİ İL BİRİNCİSİ OLDU