Advert
Advert
Advert

HEM TURİSTİK HEM İŞLEVSEL PROJE TEKRAR GÜNDEMDE

Son günlerde Zonguldak halkı ve esnafı Zonguldak için hem turistik hem de işlevsel olacak iki projenin yapılması istiyor.

HEM TURİSTİK HEM İŞLEVSEL PROJE TEKRAR GÜNDEMDE
Bu içerik 2169 kez okundu.
Advert

 

   Son günlerde Zonguldak halkı ve esnafı Zonguldak için hem turistik hem de işlevsel olacak iki projenin yapılması istiyor. Yapılması istenen projelerden biri Cam Seyir Teras diğeri Teleferik Projesi.

  Teleferik Projesi Zonguldak Eski Valisi Ali Kaban döneminde projesi tamamlanmış ancak Bakanlar Kurulu kararı ve Lavuar Alanındaki mülkiyet sorunu nedeniyle rafa kaldırılmıştı. Millet Bahçesi Projesinin gündeme getirilmesi ile birlikte Teleferik Projesi de tekrar akıllara geldi.

 Yap-işlet-devret modeli ile projesi hazırlanan teleferik projesinde zamanın Zonguldak Valisi Ali Kaban ‘Teleferik Projesi için her şey hazır. Proje çalışmalarını arkadaşlarımız tamamladı. Mülkiyet sorununun çözülmesini bekliyoruz. Bu halledildiği takdirde gerçekten çok güzel bir çalışmaya başlamış olacağız. Zor bir çalışma değil, yap-işlet-devret modeliyle bunu yapmamız mümkün. Proje kapsamında Fener Mahallesi’nde Deniz Feneri’nin olduğu alana yatay bir hat olacak. Aynı merkezden yine Ontemmuz Mahallesi’ndeki vericilerin bulunduğu alana doğru da dikey bir hat olmasını planlıyoruz. Bu ikisinin kesinlikle yapılması gerekiyor. Bununla birlikte Kozlu bölgesine bir inişin yapılamasının da mümkün olduğunu söylediler. Fener hattından sonra da Kapuz Plajı’nın bulunduğu alana doğru da bir hat yapılabilir. Daha değişik yerlere ilerleyen zamanlarda hat yapılabilir, zor ancak imkansız değil. Bunlar zamanla olacak olan şeyler’ şeklinde açıklamada bulunmuştu.

  Zonguldak halkı ve esnafı Millet Bahçesi Projesi Kapsamında Lavuar Alanına Teleferik Projesi de istiyor. Gözler şuan Vali Ahmet Çınar’da, onun Teleferik konusunda bir projesi olup olmadığı merek ediliyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
MÜDÜR VE MÜDÜR YARDIMCILARI ATAMASI YAPILDI
MÜDÜR VE MÜDÜR YARDIMCILARI ATAMASI YAPILDI
ŞAİR VE YAZARLARDAN “TOMBULACIK HALİME”NİN MEZARINA ZİYARET
ŞAİR VE YAZARLARDAN “TOMBULACIK HALİME”NİN MEZARINA ZİYARET