Advert
Advert
Advert

DEMİRTAŞ: CHP DEMOKRASİYE KURULAN TUZAĞI BOZDU!

CHP Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş, seçimlere 5 gün kala Çaycuma’da yoğun bir ziyaret programı gerçekleştirdi.

DEMİRTAŞ: CHP DEMOKRASİYE KURULAN TUZAĞI BOZDU!
Bu içerik 1261 kez okundu.
Advert

 

    Ünal Demirtaş’a programında Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı, Çaycuma Belediye Meclis Üyeleri  Bahri Malakçı, Onur Yiğit, Behçet Kemal Uzaldı, Cengiz Gökçe, Fuat Kalaycı ile Çaycuma CHP İlçe Yöneticisi Türker Mankal, Özkan Genç ve partililer katıldı.

    İlk olarak CHP Çaycuma İlçe Örgütü’ne giden Ünal Demirtaş’ı, CHP Çaycuma İlçe Başkanı Tuncay Akyol karşıladı. CHP’li Demirtaş, daha sonra Çaycuma Belediyesi’ne geçti. CHP Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş ile Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı’nın görüşmesinde Dorukhan Tüneli ve  Çaycuma Havalimanı ile ilgili süreç ve Türkiye gündemi üzerine sohbet edildi. 

    CHP’li Demirtaş ve beraberindekiler daha sonra Çaycuma Kaymakamı Serkan Keçeli’yi ziyaret etti. Yapılan kısa sohbetten sonra CHP heyeti Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Çaycuma Şubesi Başkanı Hayri Kandemir’i ziyaret etti.

    Burada yapılan sohbette CHP’nin İyi Parti’nin seçimlere girebilmesi için demokrasinin önünü açacak hamlesinden ve seçim güvenliğine dair konulara değinildi. CHP’li Demirtaş “CHP demokrasinin önünü açmış, İyi Parti’nin seçime girmesini sağlamıştır. Demokrasiye kurulan tuzağı CHP bozmuştur. Cumhurbaşkanı adayı olarak da Muharrem İnce’nin gösterilmesi ile AKP’nin bütün hayalleri suya düşmüştür. Muharrem İnce toplumda çok büyük bir heyecan yaratmış, inançları tazelemiştir” dedi.

HORMONLU BİR BÜYÜME VAR!

    Programına Çaycuma Ticaret Odası’nı ziyaret ile devam eden CHP heyetine, Çaycuma Ticaret Odası Başkan Yardımcısı başarı dileklerini iletti.

    CHP Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş Türkiye’deki bozulan ekonomik dengelere dikkat çekerek şunları söyledi:  “Parlamento millet iradesinin en güçlü şekilde tecelli ettiği yer. Eğer bu gücü azaltırsanız, milletin gücünü azaltırsınız. Getirilmek istenen sistemde milletin temsilcileri yönetimde olmayacak Bu sistem Türkiye’yi yanlış yerlere sürükler. Türkiye de bir kişinin iki dudağından çıkacak sözle yönetilecek bir ülke değildir. 81 milyonluk Türkiye’yi bu şekilde yönetmemelisiniz. Denge denetleme mekanizmalarını koymalı ve işletmelisiniz. İnanıyorum ki cumhurbaşkanlığında  Muharrem İnce, parlamentoda da Cumhuriyet Halk Partisi  kazanacak. Sayın Muharrem İnce kazandığında güçlendirilmiş parlamenter rejime geri döneceğiz. Bu kötü gidişatı ancak bu şekilde durdurabiliriz. Çünkü şu anda hormonlu bir büyüme söz konusu”

ZONGULDAK İÇİN GÜÇ BİRLİĞİ PLATFORMU!

    Konuşmasında yatırım için güven ortamının sağlanması gerektiğine dikkat çeken CHP’li vekil şunları ifade etti: “OHAL  ile yönetiliyoruz. Türkiye, Ortadoğu tipi bir diktatörlüğe doğru götürülmek isteniyor. Ekonomik verilerde bozulmalar var. Zaten dış borç çok yüksek. Bunun faturasını ağır ağır ödemeye başladık  Bunu da en fazla reel sektör ödeyecek. En güçlü şirketler dövizle çok büyük borçların altına girmiş durumda. Döviz ile alınan krediler var. Değişim olmadan bu tablo düzelmez. Sandıkta bunun çözümünü bulmak gerekiyor. Cumhuriyet Halk Partisi’nin çok güçlü ekonomi kadroları var. Reel sektörün sorunlarını ancak bu sağlam kadrolar çözer. Yatırım ve güven ortamı biran önce tesis edilmelidir. Dövizin ateşi bir türlü sönmüyor. Güven ortamı sağlanmadığı için dövizin yükselmesi engellenemiyor”

    Zonguldak için güç birliği platformu oluşturulması önerisinde bulunan Ünal Demirtaş ,Zonguldak’ın kalkınması, sorunlarının çözülmesi için toplumun her kesiminin temsil edildiği bir güç birliği platformu oluşturulması gerektiğini söyledi. Bu güç birliği içinde ticaret odalarının, sivil toplum kuruluşlarının, sendikaların, tüm siyasi partilerin milletvekillerinin, belediye başkanlarının olması gerektiğini ifade eden CHP’li Demirtaş, geniş bir katılım ile oluşacak bu platformun, bütün bileşenlerin sunacağı katkı ile Zonguldak’ın gelişiminde önemli bir  adım atılmış olacağını söyledi.      

  FİLYOS PROJESİNİ 3 YILDA BİTİRECEĞİZ  

  Konuşmasına Filyos projesine değinerek devam eden Demirtaş, Filyos projesinin Zonguldak’ın kalkınması, ilerlemesi ve istihdam sorununun çözülmesi için çok önemli olduğunu ifade ederek, Ak parti hükümetlerinin projenin 16 yılda alt yapısını bile tamamlayamadığını, ancak CHP iktidarında ve Muharrem İnce cumhurbaşkanı olduğunda, Filyosu 3 yılda bitireceklerini ve Filyosu yatırımcı için cazip hale getirip, Filyosta yüksek teknolojili ürünler üreteceklerini ve binlerce kişiye istihdam sağlayacaklarını belirterek, Çaycuma havaalanının 16 yılda iç ve dış hatlara açılmamasının Zonguldak için bir kayıp olduğunu, ancak chp iktidarında Çaycuma havaalanının iç ve dış hat seferlerine açacaklarını,  ifade etti.

    Çaycuma Ticaret Odası Başkan Yardımcısı da bu öneriyi son derece önemli bulduğunu ve gerçekleşmesi halinde olumlu bir adım atılmış olacağını söyledi.

EMEKLİLER ZOR DURUMDA!

   Daha sonra Muhtarlar Derneği Çaycuma Şubesi’ne geçen Ünal Demirtaş ve beraberindekiler burada da Zonguldak ve Çaycuma’nın sorunları üzerine sohbet ettiler. Ünal Demirtaş, Çaycuma’dan 24 Haziran’daki seçimlerde güçlü bir destek beklediklerini ifade etti.

    Ziyaretlerine Türkiye Emekliler Derneği Çaycuma Şubesi ile devam eden CHP heyetini dernek başkanı Nizamettin Erdoğan karşıladı. Emeklilerin durumunun içler acısı olduğunu ifade eden Erdoğan, asgari ücretle de geçinmenin olanaksız olduğunu ifade etti.

CHP’li Demirtaş ise konuşmasında: “En düşük emekli maaşı 1500 TL olacak. Emeklilerden sağlık kesintisi yapmayacağız. Bin lira maaş alan bir emeklimizden 150-200 TL gibi sağlık kesintileri yapılıyor. Zaten geçim sıkıntısı içinde olan emeklilerimizin bu paralarla geçinmeleri olanaksız. Zaten Ramazan ve Kurban Bayramlarında birer maaş ikramiye sözümüz var. İktidar da seçim kararı alınınca birden bire emeklileri hatırladı ve bin lira ikramiye vermeye karar verdi. Oysa biz ilk bunu söylediğimizde yani birer maaş ikramiye vereceğimizi söylediğimizde, kaynağın olmadığını söylemişlerdi. Herkese olan kaynak emeklimiz için de elbette ki var. Ayrıca adil bir intibak yasasını mutlaka çıkaracağız” dedi.

İŞÇİLERİN HAKLARINI CHP SAVUNUYOR!

    Türk-İş’e bağlı, Selüloz-İş Sendikasını da ziyaret eden Ünal Demirtaş, işçilerin örgütlenmedeki sorunlarına dikkat çekerek “İşçi sağlığı ve iş güvenliği ile ilgili olarak CHP’de Genel Başkan Yardımcımız Veli Ağbaba’nın başkanlığında Emek Büroları’nı oluşturduk. Ben de yönetici olarak Emek Bürolarında görev yapıyorum. Türkiye’de 15 milyon çalışan var ama sadece 1 milyonu sendikalı. Bu da fiili olarak örgütlenmenin ününde ne kadar çok engel olduğunu bize gösteriyor. Özelleştirmelerle birlikte sendikalaşma oranı da düşüyor. Çünkü işverenler sendikayı bir tehdit olarak algılıyor. Bu da işçilerin işverenler tarafından işten atmakla tehdit edildiği bir sonucu ortaya çıkarıyor. Biz Emek Büroları olarak işçilerin kazanılmış haklarında geri gidiş olamaması için hükümet üzerinde bir baskı unsuru oluşturacak şekilde çalıştaylar düzenledik. Kıdem Tazminatı çalıştayında bunun sonuçlarını net bir şekilde gördük. Tüm paydaşların temsil edildiği ve fikirlerini ifade ettiği Kıdem Tazminatı çalıştayının sonuç bildirgesini hükümete ilettik. Ve bu konuda kazanılmış hakların tırpanlanmasını engellemiş olduk. İşçilerin haklarını savunan taraf her zaman CHP olmuştur. Biz bu çalıştayları devam ettireceğiz. Bugün emeğin başkenti olan Zonguldak’ın emekli başkenti olarak anılır hale getirilmesini kabul etmiyoruz.

ADD’DEN CHP’Lİ DEMİRTAŞ’A BÜYÜK İLGİ!

    Çaycuma’daki programında Atatürkçü Düşünce Derneği’ni ziyaret eden Ünal Demirtaş ve beraberindekiler coşkulu bir kalabalık tarafından karşılandı. Buradaki sohbette ziyaret nedeniyle teşekkürlerini ileten ADD Başkanı, CHP Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş’ın bir demokrasi kahramanı olduğunu ifade ederek teşekkürlerini iletti. 

    Ünal Demirtaş da kendisine gösterilen bu yoğun ilgiye çok teşekkür ederek “ Sizlerle birlikte olmaktan çok büyük bir onur ve şeref duyuyorum. Türkiye zor günlerden geçiyor. 16 yıldır iktidarda olanların Türkiye’nin geleceğini karartmasına izin vermeyeceğiz. 24 Haziran hayırlı günlerin başlangıcı olacak. Türkiye geleceği için bir ittifak kurulması son derece önemliydi. Bunun yanında Türkiye’de heyecan yaratacak bir adaya ihtiyaç vardı. Bugün Sayın Muharrem İnce’nin yarattığı enerji, heyecan ve umudu görünce herkes ne kadar doğru bir aday olduğunu görmüş oldu.        

DEMİRTAŞ’A KEPEZ’DE YOĞUN İLGİ

Çaycuma’daki programını tamamladıktan sonra Ünal Demirtaş, Kdz. Ereğli, Kepez Mahallesinde seçim çalışmalarına devam etti. Kepezdeki çalışmalarda  Demirtaş’a Kdz Ereğli İlçe Başkanı Sertan Ocakçı ve yönetimi, Belediye Meclis üyesi Dr. Osman Yavuz ve CHP üyesi işadamı Erol Çivici de eşlik etti. Kdz Ereğli İlçe Başkanı Sertan Ocakçı burada yaptığı konuşmalarda hem cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce’ye, hem de CHP’ye oy isteyerek, Ak Partinin Ereğli ve Alaplı bölgesini temsilen bir aday göstermediğini, CHP’nin ise Ereğli’nin Ballıca köyünden olan Ünal Demirtaş’ı 1. sıradan aday gösterdiğini, Ereğli’li vatandaşlarımızın oylarını kullanırken bu durumu göz önünde tutması gerektiğini, söyledi. Vatandaşlarla kahvehanelerde sohbet eden Ünal Demirtaş vatandaşların yönelttiği soruları da tek tek yanıtladı.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
ERGİN ÖZKUL VE GÖKSU KEKLİK HAKKINDA SUÇ DUYURUSU
ERGİN ÖZKUL VE GÖKSU KEKLİK HAKKINDA SUÇ DUYURUSU
BAŞKAN BOZKURT: İNSAN ODAKLI PROJELERLE GELİYORUZ
BAŞKAN BOZKURT: İNSAN ODAKLI PROJELERLE GELİYORUZ