Advert
Advert
Advert

VALİ BEY BUGÜNÜ MÜ BULDUN BU TOPLANTI İÇİN?

Seçimlere 2 gün kala Zonguldak Valisi bütün muhtarları toplayarak, “Bundan sonra imar affının” olmayacağını, söyledi.

VALİ BEY BUGÜNÜ MÜ BULDUN BU TOPLANTI İÇİN?
Bu içerik 2917 kez okundu.
Advert

 

-İbrahim TIĞ-

        Seçimlere 2 gün kala Zonguldak Valisi bütün muhtarları toplayarak, “Bundan sonra imar affının” olmayacağını, söyledi.

     Cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği seçimlerine 2 gün kala Zonguldak Valisi Ahmet Çınar, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Genel Müdürü ve İl Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü’ne Dedeman Otel’de bir toplantı yaptırdı.

     Vali Çınar’ın katıldığı toplantıya il genelindeki tüm köy, mahalle ve kaymakamlar katıldı.

     Toplantıda muhtarlardan, Hükümet’in torba yasayla çıkardığı “İmar Affı Barışı” yasası anlatıldı ve köylerde de herkese anlatmaları istendi. İlgili yasanın bir daha çıkarılmayacağını savunan Yöneticiler, muhtarlardan bu yasayı ivedi bir şekilde vatandaşlara anlatmalarını istedi.

GÜYA İMAR BARIŞINI ANLATTILAR

     Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Alt Yapı ve Kentsel Dönüşüm Genel Müdürü Vedat Gürgen de toplantıda, "Hazır şu barışma işleri başladıktan sonra inşallah 31 Ekim’den sonra bir daha barışılacak şekilde bir imar düzenimiz olmasın. Cennet gibi bir ülkede yaşıyoruz ancak kul eliyle bozuyoruz."diye konuştu.

VALİ, “GAZİ” SAYILMALIYMIŞ

    Zonguldak Valisi Ahmet Çınar da, “Kaçak diyebileceğimiz yasal olmayan şekillerde, usullerde yapılmış çok sayıdaki binanın artık o kaçak hükmünden çıkması, çıkan yasaya uygun hale getirilmesi birçok açıdan eleştirileriyle beraber değerlendirildiğinde bir barış ihtiyacının ülke genelinde var olduğu bunun da bu şekilde yasal sürece sokulduğu görülmüş olacak. Bu Türkiye açısından büyük ve yeni bir olay. Burada hepimize çok büyük işler düşüyor. Az önce genel müdürümüz ifade ettiler. Muhtarlarımız kendi köy mahallelerinde hem bu barış sürecini yürütecek bir koordinatör bir temsilci gibi olacaklar. Hem sorumlusu olacaklar. Gözümüz kulağımız her şeyimiz olacaklar. Bu konuda sizlerden hassasiyet rica ediyoruz. Gezerek, dolaşarak, konuşarak kendi usullerince başka tekniklerle vatandaşımızı haberdar etmek, vatandaşı yönlendirmek şeklinde bir sorumluluğumuz var” diye konuştu.

     Vali Ahmet Çınar, 7 yıl Güneydoğu da görev yaptığını belirterek, “Aslında gazi sayılmam gerekir. Terör konusunda mağduriyet yaşadım. Bana suikast düzenleyeceklerdi. Bu yüzden terörü en iyi ben biliyorum. PKK ve onun siyasi uzantıları, destekçileriyle barış olmayacak ve asla olmayacaktır da.

İMAR BARIŞINI MUHTARLAR HERKESE ANLATMAKLA SORUMLUDUR

     Reno12 markalı araçla göreve başladığını, ülkenin gelişmesi karşısında bu aracı yollarda göremez olduk. Bülent Ecevit Başbakanken ülkenin ürettiği hiçbir şey yoktu, elde olan tek şeyin afyon ekimi olduğudur. ABD Büyükelçisi de Ecevit’i bu afyonu ekmemesi için tehdit etmiştir. Ülkemiz bugün bu tehditlerden korkmuyor, Türkiye güçlüdür, değerinin bilinmesi gerekiyor. Köylerde eskiden yol yapılırken traktör geçsin yeter deniliyordu, artık köylülerimiz normal asfaltı bile beğenmeyip sıcak asfalt istiyorlar. ‘İmar Barışı’ yasası bir daha çıkarılmayacak bunun için köylerde muhtarların bunu yasayı herkese anlatmakla sorumludur” dedi.

     VALİ BEY, BU HİZMETLERİN KIYMETİNİ, DEĞERİNİ BİLİN VE PAZAR GÜNÜ SEÇİMİ İÇİN 2 GÜN ÇALIŞIN DEMEK İSTEDİ. İŞİN ÖZETİ BU.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
MÜDÜR VE MÜDÜR YARDIMCILARI ATAMASI YAPILDI
MÜDÜR VE MÜDÜR YARDIMCILARI ATAMASI YAPILDI
ŞAİR VE YAZARLARDAN “TOMBULACIK HALİME”NİN MEZARINA ZİYARET
ŞAİR VE YAZARLARDAN “TOMBULACIK HALİME”NİN MEZARINA ZİYARET