Advert
Advert
Advert

ZONGULDAK 27. DÖNEM MİLLETVEKİLLERİNİ SEÇTİ

Türkiye dün sandığa giderek kendilerini mecliste temsil edecek milletvekillerini seçti.

ZONGULDAK 27. DÖNEM MİLLETVEKİLLERİNİ SEÇTİ
Bu içerik 2734 kez okundu.
Advert

 

   Türkiye dün sandığa giderek kendilerini mecliste temsil edecek milletvekillerini seçti. Yapılan seçim sonuçlarına göre Zonguldak halkı kendilerini mecliste temsil etmeleri için AKP’den 3, CHP’den ise 2 milletvekili seçerek meclise 5 milletvekili yolladı.

 Mecliste Zonguldak halkını temsil edecek olan isimler ise şu şekilde;

AKP; Polat Türkmen, Ahmet Çolakoğlu, Hamdi Uçar

CHP; Ünal Demirtaş, Deniz Yavuzyılmaz

 

 Polat Türkmen kimdir?

 Polat Türkmen, 1 Ocak 1957'de Trabzon Araklı'da doğdu. Babasının adı Cafer, annesinin adı Türkan'dır. Maden Mühendisi; Hacettepe Üniversitesi Zonguldak Maden Fakültesi'ni bitirdi. Serbest ticaretle uğraştı. Kilimli Spor Kulübü Asbaşkanlığı, Zonguldak Spor Kulübü Üyeliği, Türk Ocağı Kurucu Üyeliği, Teknik Elemanlar Kurucu Üyeliği ve Başkanlığı, Kilimli Lisesi Eğitim Vakfı Kurucu Üyeliği ve Başkanlığı, Trabzonlular Cemiyeti Kurucu Başkanlığı görevlerinde bulundu. 22. ve 23. Dönem Zonguldak Milletvekili. İngilizce bilen Türkmen, evlidir.

Ahmet Çolakoğlu kimdir?

 20/06/1978'de Çaycuma ilçesine bağlı Şehler köyünde doğan Ahmet Çolakoğlu, ilk ve ortaöğretimini Çaycuma'da, lise eğitimini ise İstanbul Avcılar İNSA Lisesinde tamamladı. Lisans eğitimin Eskişehir Anadolu Üniversitesi İktisat Fakültesi Kamu Yönetimini bitirdi. Evli ve 3 çocuk babası olan Çolakoğlu, 1969'da kurulan aile şirketinde 2000 yılından bu yana yöneticilik yapmakta.

Hamdi Uçar kimdir?

 Hamdi Uçar, 1963 yılında Zonguldak'ta doğdu. İlk, orta ve lise eğitimini Zonguldak'ta, üniversiteyi ise Anadolu Üniversitesi İşletme Fakültesinde tamamladı. 1990 yılından bu yana ticaretle uğraşan Hamdi Uçar, AK Parti kurucu üyeliği, 2002'de Merkez İlçe Başkanlığı, 2006'da İl Başkanlığın 2014'de kadar yürüttü.

Ünal Demirtaş kimdir?

  1971 yılında Karadeniz Ereğli'ye bağlı Ballıca köyünde dünyaya geldi. İlk eğitim hayatına Ballıca Köyü İlkokulu'nda, ortaokulu Bayat Köyü Ortaokulu'nda, liseyi Kdz. Ereğli Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Elektronik bölümünde okudu. Eğitim hayatına 1989 yılında Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ni kazanarak devam eden Ünal Demirtaş, 1993 yılında Hukuk Fakültesi'nden mezun oldu. Mezuniyetinin ardından 20 yıl boyunca Ankara Barosu'na kayıtlı olarak avukatlık yaptı. Demirtaş, meslek yaşamı boyunca, bugüne kadar Zonguldak'ta, Soma'da hayatını kaybeden maden işçilerinin ailelerinin ve yakınlarının, tekel, tersane, inşaat işçilerinin, emeklilerin, değişik işçi ve memur sendikalarının, şirketlerin hukuk danışmanlığını ve avukatlığını yaptı. Bir dönem Ankara Barosu Basın ve Parlamento İlişkiler Komisyonu'nda da görev yapan Demirtaş, 2011 yılı milletvekili genel seçimlerinde CHP'den Zonguldak 5. Sıra adayı gösterildi. 26. Dönem CHP Zonguldak Milletvekili.

Deniz Yavuzyılmaz kimdir?

  Deniz Yavuzyılmaz 1979 Zonguldak doğumlu. İlk, orta ve lise öğrenimini Zonguldak’ta yaptı. Anadolu Lisesi’nden sonra Yıldız Teknik Üniversitesi Elektrik Mühendisliği Bölümünü bitirdi.Yavuzyılmaz iyi derece İngilizce, Almanca ve Fransızca biliyor. Yavuzyılmaz bir süre serbest piyasada çalıştıktan sonra 2007 yılında Ankara’da “Dole Elektrik” adıyla kendi şirketini kurdu.Deniz Yavuzyılmaz Avrupa Sosyal Politikalar Araştırma Enstitüsü Yönetim Kurulu Üyeliği, Sosyal Demokrasi Derneği yöneticiliği, Uluslararası Af Örgütü üyeliği yanında aynı zamanda AKUT gönüllüsü olarak da görev yapıyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
 BAŞKAN ULUPINAR İLK MECLİS TOPLANTISINI YAPTI
BAŞKAN ULUPINAR İLK MECLİS TOPLANTISINI YAPTI
DEVREKLİ ÖĞRENCİ İL BİRİNCİSİ OLDU
DEVREKLİ ÖĞRENCİ İL BİRİNCİSİ OLDU