Advert
Advert
Advert

DURAK: TTK’NİN SATILMASI ZONGULDAK İÇİN BİR YIKIMDIR

Vatan Partisi Devrek İlçe Başkanlığı, Türkiye Taşkömürü Kurumu'nun (TTK) özelleştirilme girişimlerine karşı hazırladığı bildiride tüm Zonguldaklıları mücadeleye çağırdı.

DURAK: TTK’NİN SATILMASI ZONGULDAK İÇİN BİR YIKIMDIR
Bu içerik 1741 kez okundu.
Advert

    Vatan Partisi Devrek İlçe Başkanlığı, Türkiye Taşkömürü Kurumu'nun (TTK) özelleştirilme girişimlerine karşı hazırladığı bildiride tüm Zonguldaklıları mücadeleye çağırdı. İktidar boyunca neredeyse satmadık kurum bırakmayan AKP hükümeti, Zonguldaklıların ekmek teknesi olan TTK'ye de göz dikti. Enerji Bakanı Berat Albayrak'ın açıklamalarına göre TTK, "yeniden yapılandırma" adı altında adım adım özelleştirilecek.

    Vatan Partisi Devrek İlçe Başkanı Bahattin Durak partilerince özeleştirmeye karşı bir bildiri hazırlandığını, bildirdi. Vatan Partisi’nce hazırlanan bildiride özetle şu ifadelere yer verildi:

'EMPERYALİST SALDIRI'

     "Özelleştirme milli devleti yok etmeye yönelik emperyalist bir saldırıdır. Özelleştirme ile ülkemizin kaynaklan peşkeş çekilmiştir. Milletin ekonomik varlıkları haraç mezat satılmıştır. Özelleştirme politikasının milletimize hiçbir yaran olmamıştır. Tam tersine holdingleri daha da zengin etmiş, ülkemizi dışa bağımlı hale getirmiştir. Zonguldak yıllardır sistemli bir saldın ile karşı karşıyadır. 20 yıldır rödevans ve taşeronlaştırma adı altında özelleştirme yapılmıştır. Hükümetin son olarak almış olduğu özelleştirme karan da bunun parçasıdır.

BÜYÜK YÜRÜYÜŞ HATIRLATMASI

    TTK'nin özelleştirilmesi Zonguldak için yıkımdır. Gelen hükümetlerin hiçbiri Zonguldak'a bir yatırım yapmamıştır. Zonguldak yıllardır işsizliğe mahkum edilmiştir. Göç veren bir şehir haline gelmiştir. Şimdi de gözlerini madenlere dikmişlerdir. Madenleri özelleştirmeye yönelik çabalar başarılı olamayacaktır. Zonguldak bu yıkım girişimini durduracaktır. Büyük madenci yürüyüşündeki gibi Zonguldak tümüyle kenetlenecektir ve bu saldırıyı püskürtecektir. Zonguldak yeterince bedel ödemiştir. Ekonomideki kötü gidişin faturası Zonguldak'a ödetilemez. Madenler Zonguldak'ın geleceğidir. Zonguldak, TTK'nin özelleştirilmesini durduracak ve kendi geleceğine sahip çıkacaktır. İşçisiyle köylüsüyle; esnafı, öğrencisiyle ve kamu çalışanıyla tüm Zonguldaklıları özelleştirmeye karşı mücadeleye çağırıyoruz."

 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
BAŞKAN BOZKURT: İNSAN ODAKLI PROJELERLE GELİYORUZ
BAŞKAN BOZKURT: İNSAN ODAKLI PROJELERLE GELİYORUZ
BAŞKAN BOZKURT: ALLAH ÖZCAN’IN YALAN VE İFTİRALARINDAN KORUSUN
BAŞKAN BOZKURT: ALLAH ÖZCAN’IN YALAN VE İFTİRALARINDAN KORUSUN