Advert
Advert
Advert

“ÇOCUKLARIMIZIN HAKKINI SAVUNMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

Cumhuriyet Halk Partisi Karadeniz Ereğli son günlerde gündemden düşmeyen çocuk cinayetleri konusunda “Tacizcilerin ve tecavüzcülerin katillerinin yargılanması ile ilgili verilen önergelere red veren hükümet ve yandaşları her gün bir çocuğun dünyadan k

“ÇOCUKLARIMIZIN HAKKINI SAVUNMAYA DEVAM EDECEĞİZ”
Bu içerik 1680 kez okundu.
Advert

 

    Cumhuriyet Halk Partisi Karadeniz  Ereğli İlçe Başkanlığı Kadın Kolları’ndan yapılan açıklamada, “Hemen hemen her gün bir çocuğumuz avuçlarımızın içinden kayıp gidiyor” denildi.

    Çocuk istismar ve cinayetleri konusunda iktidar partisine eleştirilerde bulunan CHP Kdz Ereğli Kadın Kolları, açıklamada şu ifadeleri kullandı:

    “Tacizcilerin ve tecavüzcülerin katillerinin yargılanması ile ilgili verilen önergelere red veren hükümet ve yandaşları her gün bir çocuğun dünyadan kopup gitme sebebidir. Güzelim ülkemizde 15 binin üzerinde, dünyalar güzeli kayıp kız çocuğumuz var. Dün de Leyla’mız, Eylül’ümüz hunharca katledildi, onunla birlikte vicdanlarımız katledildi, insanlığımız katledildi.

    Geçmiş dönemlerde yaptıkları gibi çocuk istismarı ve çocuğa yönelik şiddetin araştırmasına yönelik soru önergeleri AKP’nin oylarıyla reddedilirken bu günahsız ana kuzuları, sesimizi duyuramadıkça, vicdanlarımıza hançer saplarcasına, siyasetin de kurbanı olmaya devam edecekler.

     Devletin kurumlarınca taziye mesajı ve taziye ziyaretleri yapılmasından, Diyanet İşleri kurumunun, başsağlığı, kınama mesajlarından daha öteye gidilmiyor. Bu ülkede Diyanet sadece kadınların plaja nasıl gideceklerine dair fetva veriyor. Söz konusu masumiyet, söz konusu çocuklar ise “duymadım, görmedim, bilmiyorum”’u oynamaktan başka hiçbir şeye yapılmıyor.

    ‘Bir kereden bir şey olmaz’ diyen, “Çocuğun rızası var dı diyen, 9 yaşındaki kız çocukla evlenilebilir diyen, iyi halden tecavüzcüye indirim yapan kendini bilmez tutumunun, adının çocuklarımızın önünde var olmasından bile iğrendiğimiz vakıfların ve bütün bunları engelleyebilmek için verilen “Çocuklara tecavüz önergesi” ni red eden AKP zihniyetin ürünüdür bunlar.

    Biz, geçmişte olanların geleceğe ayna olacağını biliyorduk. Bunun için her seferinde “evlatlarımız, canlarımız, ana kuzularımız elimizden, yüreğimizden akıp gidiyor” diye haykırdık. Unutmasınlar. Kaybettiğimiz her çocuğumuz bizimdir. Ve çocuklarımızı korumakta bizim görevimizdir. Onlar bizim çocuklarımızı koruyamıyorlar ise bilsinler ki Bizler, bir anne bir kadın ve sonrası bir insan olarak çocuklarımızın hakkını savunmaya son nefesimize kadar devam edeceğiz.Çünkü bizler bu savunmayı siyaset için değil insanlık için ortaya koyuyoruz.”

 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
BAŞKAN BOZKURT: İNSAN ODAKLI PROJELERLE GELİYORUZ
BAŞKAN BOZKURT: İNSAN ODAKLI PROJELERLE GELİYORUZ
BAŞKAN BOZKURT: ALLAH ÖZCAN’IN YALAN VE İFTİRALARINDAN KORUSUN
BAŞKAN BOZKURT: ALLAH ÖZCAN’IN YALAN VE İFTİRALARINDAN KORUSUN