Advert
Advert
Advert

ZONGULDAK'TA '57. ALAYA VEFA YÜRÜYÜŞÜ' DÜZENLENDİ

Çanakkale Zaferi'nin 101'inci yıldönümü etkinlikleri kapsamında Zonguldak'ta '57. Alaya Vefa Yürüyüşü' düzenlendi. Programda, sabah namazının ardından katılımcılara çorba ikram edildi.

ZONGULDAK'TA '57. ALAYA VEFA YÜRÜYÜŞÜ' DÜZENLENDİ
Bu içerik 2576 kez okundu.
Advert

Zonguldak Gençlik Spor İl Müdürlüğü ve Gençlik Merkezi tarafından düzenlenen program, Yayla Mahallesi'ndeki Fener Camii'nde sabah namazı ile başladı. İl Müftüsü Mürsel Öztürk'ün kıldırdığı sabah namazının ardından Kur'an-ı Kerim okundu. Şehitler için yapılan duaların ardından cami önünde katılımcılara ekmek ve Yarma Çorbası ikram edildi.

   Programa katılan AKP Merkez İlçe Başkanı Metin Karaduman, "Gençlik ve Spor Müdürlüğümüzün organize ettiği Çanakkale Savaşı'nda 57. Alayın anısına Kuran tilaveti yapıldı. Bizler de teşkilat olarak katılım sağladık. Bu program bu sene ilk defa yapılıyor. Bu programların anlamı tarihimizi unutmamak, yaşatmak ve şehitlerimizin ruhuna Kur'an okunması daha anlamlı" diye konuştu.

   Gençlik ve Spor İl Müdürü Ahmet Karayılmaz ise, "Ecdadımızı bir kez daha anma gününde beraberiz. 57. Alay şehitlerimizi anıyoruz. Çanakkale Şehitlerimizi anıyoruz. 'Geçmişini bilmeyen, geçmişinden ders almayan toplumların geleceği olamaz' diyerek bu düstur ile yola çıktık. Gençlerimize sabah namazımızı eda ettik. İkramların ardından yürüyüşümüzü yaptık" dedi.

   Ellerine Türk bayraklarını alan katılımcılar Fener Camii önünden Zonguldak Valiliği önüne yürüyüş düzenlendirildi. Bülent Ecevit Üniversitesi Maden Fakültesi Bölümü öğrencilerinin de katıldığı yürüyüşte dev Türk bayrağı açıldı.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
 BAŞKAN ULUPINAR İLK MECLİS TOPLANTISINI YAPTI
BAŞKAN ULUPINAR İLK MECLİS TOPLANTISINI YAPTI
DEVREKLİ ÖĞRENCİ İL BİRİNCİSİ OLDU
DEVREKLİ ÖĞRENCİ İL BİRİNCİSİ OLDU