Advert
Advert
Advert

BAŞSAVCI KOCAMAN, HAİN FETÖ DARBE GİRİŞİMİNİ 2.YILDÖNÜMÜNDE DEĞERLENDİRDİ

“Fetullah Gülen'e darbeye hazırlık faaliyetleri ile son bilgileri verdikleri, darbe planını örgüt lideri Fetullah Gülen'e onaylattıkları ve örgüt liderinden son talimatları alarak; 13/07/2016 tarihinde aynı uçakla Atatürk Havalimanı'na Türkiye'ye geldikle

BAŞSAVCI KOCAMAN, HAİN FETÖ DARBE GİRİŞİMİNİ 2.YILDÖNÜMÜNDE DEĞERLENDİRDİ
Bu içerik 3090 kez okundu.
Advert

 

    -Sercan KAPUSUZ-

     Ankara Cumhuriyet Başsavcısı Yüksel Kocaman, 15 Temmuz hain FETÖ darbe girişimini 2.yıldönümünde TRT World kanalına değerlendirdi.

     Başsavcı Kocaman’ın açıklamaları şöyle:

FETÖ YASADIŞI TERÖRİST ÖRGÜTLENME TAKTİKLERİNİ KULLANIYORLAR

     FETÖ/PDY Terör örgütüne yönelik yapılan soruşturmalar, bu kapsamda alınan ifadeler ve dosya içerisinde yapılan tespitlerde; kuruculuğunu ve liderliğini Fetullah Gülen'in yaptığı FETÖ/PDY Terör örgütünün, kritik öneme haiz TSK, Emniyet ve Adliye başta olmak üzere Türkiye Cumhuriyeti Devletinin Anayasal kurumlarının ele geçirilmesi nihai amacını tanıyan bir terör örgütü olduğu anlaşılmaktadır. F. Gülen ilk etapta devlete karşı savaş vererek hedeflere ulaşmanın yıpratıcı olacağını teşhis etmiş; bu nedenle, mevcut sistemi yıkmak yerine devletin tüm kurumlarını ele geçirmeyi hedeflemiştir.

     Örgütsel faaliyet çerçevesinde özel görevlere getirilen bu şahıslarca, ele geçirilmesi hedeflenen kurum içine yerleştikten sonra, her türlü hile ve desise kullanılarak deşifre edilmelerinin önüne geçildiği, bu kapsamda cemaat yaşam  tarzına taban tabana zıt bir yaşam tarzı sergilendiği, hatta örgütün  karşısında ve örgüt ile mücadele edildiği izlenimi verildiği, bu vesile ile diğer kurum çalışanları ile yakın irtibata geçilerek bu şahıslar hakkında birçok özel ve mahrem  bilgi ele geçirildiği, örgütün arşivine katılmasının sağlandığı görülmektedir. Örgüt arşivinde yer alan bilgilerin, bir takım gerçeğe aykırı karalama iddiaları ile harmanlanarak tasfiye edilmesi düşünülen şahıslar aleyhinde kullanıldığı, kimi zaman bu şahıslar hakkında çeşitli soruşturmaların başlatılmasının sağlandığı, kimi zaman ise bu şahısların kurum içinde terfi ederek önemli görevler almalarının engellendiği, bu görevlere ise örgüt üyelerinin yerleştirilmelerinin sağlandığı görülmektedir. FETÖ yasadışı terörist örgütlenme taktiklerini kullanmaktadır.

ÖRGÜT İÇERSİNDE ÖDÜL VE CEZA SİSTEMİ UYGULUYORLAR

     FETÖ/PDY'de "F. Gülen'in verdiği kararı sorgulama anlamına gelecek her düşünce, eylem veya tavır kuvvetle ezilmekte, liderin ve ona bağlı diğer yöneticilerin tüm talimatları, aklın da ötesinde bir kutsiyet kazandırılarak uygulanmaktadır. F.Gülen başta olmak üzere örgüt yöneticileri, halka hitap ederken büyük bir tevazu sergilerken, örgüt içerisinde mutlak bir otorite ile hareket etmekte olup, örgüt içerisinde ödül ve ceza sistemi uygulanmaktadır.

     Örgüt mensuplarının evlilikleri dahi bağlı bulundukları imamların izin ve talimatları doğrultusunda gerçekleşmektedir. Örgüt Mensuplarının iş ve özel hayatlarındaki bütün kararlarını örgütün  tasarrufuna bırakmış olmalarının altında yatan sebeplerden en önemlisi, bağlı oldukları imamların ve Fetullah Gülen'in hata yapmayacağına inanmış olmalarıdır.

     Yazarı M. Abdülfettah Şahin (Fethullah Gülen) olan "ÖLÇÜ VE YOLDAKİ IŞIKLAR" isimli kitabın 57. Ve 58. Sayfalarında "Hizmet İnsanı" başlıklı bölümde "Cemaate bağlı kişinin azimli, kararlı ve hizmete karşı itaatkar her bireyin sorumluluğunu alması gereken, darbe yediğinde azmi bozulmayan, yüksek rütbelere geldiğinde KENDİ RÜTBESİ DEĞİL DE HİZMETİN RÜTBESİNİ ÖN PLANDA TUTAN hizmet içerisinde yapacağı görevlerin zor olabileceğine inanan  ve bütün varlığını, canını, sevdiklerini hizmet için feda etmeye hazır olması" gerektiği vurgulanmıştır.

DİNİ DEĞERLERİ ZAMANA VE ŞARTLARA GÖRE KENDİ İDİALLERİNE GÖRE YORUMLUYORLAR     

      Dini unsurları temel alarak hareket ettiğini iddia eden FETÖ/PDY'nin dini değerleri zamana ve şartlara göre kendi idealleri doğrultusunda yorumlaması, ülkesi ve devleti ile barışık olmak yerine devleti kendisine hasım olarak görmesi, açık ve şeffaf olmak yerine bir istihbarat örgütü gibi "kod isimler, özel haberleşme kanalları, kaynağı bilinmeyen paralar" kullanması, yönetim kadrosunun faaliyetlerini yurt dışından idare etmesi ve hasımlarını saf dışı etmek için her türlü baskı, şantaj ve yasadışı yöntemi kullanması, çeşitli yabancı misyon temsilcileriyle mahiyeti bilinmeyen görüşmelerde bulunması, söz konusu yapının casusluk faaliyetlerini de kapsayan organize olmuş bir örgüt olduğunu ortaya koyan unsurlardır. FETÖ/PDY Örgütü; 'coğrafi', 'sektörel' ya da 'kurumsal' anlamda, “imam" olarak ifade edilen sorumlulardan oluşan bir çalışma ve hiyerarşik düzene sahiptir.

BU ÖRGÜT ELDE ETTİKLERİ BİLGİ VE BELGELERİ AMAÇLARI DOĞRULTUSUNDA KULLANIYOR

     FETÖ/PDY üyelerince “Kâinat imamı” ve “Mehdi" olarak kabul edilen Fetullah Gülen’in liderliğini yaptığı örgüt; Danışman Kadrosu, Kıta İmamları, Ülke imamları, Bölge imamları, il imamları, ilçe imamları, Esnaf imamları, Semt imamları, Ev imamları üzerinden örgütlenmiş ve tabana yayılmıştır.

     Örgüt, Emniyet Teşkilatı'ndaki kadrolaşmasını belirli bir düzeye ulaştırdıktan sonra, buradaki gücünü operasyonlarının ana aracı olarak kullanmaya başlamıştır.

     Örgütün, devlet yapılanması içerisinde en güçlü olduğu alanların başında, güçlü bir istihbarat ağına sahip olması gelmektedir. Öyle ki, kamu kurumlarında çalışan örgüt mensupları elde ettikleri bilgileri örgüte aktarmakta ve toplanan bütün bilgiler yukarıda birleştirilerek, büyük bir havuz oluşturulmaktadır. Örgüt, hedeflerine ulaşmak için bu havuzdaki bilgi ve belgeleri amaca uygun hale getirerek hasım cephedeki kişi ve kurumlar

aleyhinde kullanmaktadır. Süreç, önce olayın kendilerine yakın medyaya sızdırılması ve kamuoyu oluşturulması ile başlamaktadır. Örgüt mensuplarının kendi adlarına olmayan GSM hatları temin edip bunları belirli aralıklarla cihazlarıyla birlikte değiştirmeleri dahi, legal olduğunu iddia ettikleri faaliyetlerinin illegal olduğunu ve bunları gizlemeye çalıştıklarını ortaya koymak açısından önemli bir veridir. Türkiye'de Almanya, ABD ya da başka bir ülkeye kayıtlı GSM hatlarının kullanılması, örgütün üst düzey abilerinin kullandığı yöntemlerdendir.

     FETÖ/PDY Terör örgütü tarafından; kamuya personel alımına ilişkin sınav sorularının, sınav öncesi ele geçirilerek örgüt mensuplarına dağıtıldığına dair ele geçen bilgiler üzerine sınavlar mercek altına alınmış ve soruşturmalara başlanılmıştır.

SORULAR SANAL SERVERLERE KOPYALANARAK ÖRGÜT MENSUPLARINCA DIŞARIYA ÇIKARILMIŞTIR

     ÖSYM'nin bilgisayarlarında yapılan incelemelerde, sınav öncesinde matbaya basım için gönderilme aşamasında soruları sanal server üzerinde yedekleyerek muhafaza eden bir program tespit edilmiştir. Sanal server üzerinde kopyası tutulan sınav soruları örgüt mensubu olan ÖSYM görevlileri tarafından buradan alınarak dışarıya çıkarılmış ve örgüt mensuplarına sınav öncesinde dağıtılmıştır.

     Yapılan soruşturmalarda alınan itirafçı beyanlarında; örgüt tarafından kullanılan bir takım evlere çağrılan örgüt mensuplarına yemin ettirilerek sınav öncesi sınav sorularının ezberletildiği tespit edilmiştir. Kimi zaman projeksiyon yöntemiyle bu evlerde sınav soruları okutulmuş, kimi zamanda kağıda basılı halde verilerek örgüt evinde soru ve cevaplar ezberletilmiştir.

BU TERÖR ÖRGÜTÜ YILLARDAN BERİ TSK İÇİNE SIZARAK OLUŞTURDUKLARI BU GÜCÜ KULLANMAK İSTEDİLER

     17-25 Aralık sürecinden sonra öncelikle Türkiye'de gerçekleşecek olan seçim sonuçlarının beklendiği, 2014 yılı bahar ayında gerçekleştirilen Yerel Yönetimler Seçimleri ve yaz aylarında yapılan Cumhurbaşkanlığı Seçimleri, 2015 yılının Haziran ayında ve Kasım ayında yapılan genel seçim sonuçlarının beklendiği, seçimlerden istemedikleri sonucun çıkması, yargı ve emniyetteki örgüt elemanlarının deşifre olması ve devlet tarafından pasivize edilmeye başlanması nedeniyle son çare olarak; FETÖ/PDY terör örgütünün yıllardan beri Türk Silahlı Kuvvetleri içerisine sızarak oluşturdukları gücü kullanmaya karar verdikleri anlaşılmıştır.

     1 Kasım 2015 tarihinde yapılan genel seçim sonuçlarının kesinleşmesinin hemen sonrasında, FETÖ/PDY terör örgütü kurucusu ve yöneticileri tarafından darbeye teşebbüs faaliyetini organize edecek kişilerin belirlendiği, bu kapsamda; Adil Öksüz, Kemal Batmaz, Hakan Çiçek, Nurettin Oruç ve Harun Biniş'in darbeye hazırlık faaliyetlerini Türk Silahlı Kuvvetleri içerisine sızmış örgüt elemanlarıyla irtibat kurmak suretiyle yürütmekle görevlendirildikleri anlaşılmıştır.

ADİL ÖKSÜZ’ÜN ANKARA’DA DARBE TOPLANTILARI YAPTIĞI ANLAŞILMIŞTIR

     Darbeye hazırlık faaliyetleri kapsamında FETÖ/PDY Terör Örgütü'nün Türk Silahlı Kuvvetleri imamı olduğu Bylock yazışma içeriklerinden anlaşılan Adil Öksüz'ün PTS (Plaka tanıma sistemi)  kayıtlarından anlaşılacağı gibi; kullandığı 34 SIR 49 plakalı araç ile 27/12/2015, 09/01/2016, 16/01/2016, 30/01/2016,20/02/2016, 29/02/2016,14/03/2016, 30/03/2016, 05/05/2016, 27/05/2016, 04/06/2016,15/06/2016 tarihlerinde Ankara'ya geldiği, Ankara'da darbeye hazırlık toplantıları yaptığı bahse konu toplantılara örgüte bağlı rütbeli askerlerin de katıldığı, toplantılarda darbe faaliyetinin planlamasını yaptıkları, Ankara'daki her önemli toplantıdan sonra, Adil Öksüz'ün yurt dışına giderek yurt dışında da değerlendirme toplantıları yaptığı Yurtdışı Giriş-Çıkış kayıtlarından anlaşılmıştır.

     Şüpheli Adil Öksüz'ün 25/06/2016 tarihinde ABD ülkesinden döndükten sonra darbeye hazırlık faaliyetlerine Türkiye'de devam ettiği, bu tarihten  sonra Ankara'ya geldiğinde 34 SIR 49 plakalı aracını kullanmadığı, ayrıca yukarıda anlatılan  seyahatleri gerçekleştirirken Adil Öksüz, Kemal Batmaz, Hakan Çiçek ve Nurettin Oruç'un farklı günlerde ülkeden çıkmaya, aynı gün çıktıklarında da farklı uçakla gitmeye, bazen Avrupa ülkeleri üzerinden ABD ülkesine gitmeye tedbir kuralları gereği özen gösterdikleri anlaşılmıştır.

      Şüpheli Adil Öksüz' ün, Şüpheliler Ahmet Sürmen, Fatih Baştürk, Serkan Aydın ve Murat Bayrakçeken tarafından kiralanan evlerde darbeye hazırlık toplantılarını yaptığı detayları Gizli tanıklar ŞAPKA ve KUZGUN' un ifadelerinde anlatıldığı gibi; 6-7-8-9 Temmuz 2016 tarihlerinde Ankara Konutkent' teki villada son hazırlık ve değerlendirme toplantısı yaptığı, toplantıya; Türk Silahlı Kuvvetleri'nin farklı birimlerinde görev yapan örgüt mensubu ve Türk Silahlı Kuvvetleri'ne sızan darbeci askerlerden de katılanlar olduğu, kurmay

yarbay Turgay Sökmen, kurmay albay Bilal Akyüz, kurmay yarbay Mustafa Barış Avıalan, Tuğgeneral Mehmet Partigöç, Tuğgeneral Gökhan Şahin Sönmezateş, Koramiral Ömer Faruk Harmancık, Kurmay albay Murat Koçyiğit'in de toplantıya katılanlar arasında olduğu, toplantıyı Adil Öksüz' ün yönettiği, toplantıya katılanlara namaz kıldırdığı, namazdan sonra "arkadaşlar 15 Temmuz akşamında yapılacak ilk işlerden bir tanesinin görevlendirme verilecek kuvvetlerle cezaevlerinde tutuklu bulunan cemaat mensubu kişileri vakit kaybetmeksizin cezaevlerinden çıkarmak olduğunu" söylediği, toplantı sırasında zaman zaman yan odaya geçerek ABD ülkesinde yaşayan örgüt lideri Fetullah Gülen ile durum değerlendirmesi yapmak amacıyla telefon görüşmeleri yaptığı, bu görüşmelerden sonra toplantı odasına geldiğinde; toplantıya katılanlara “arkadaşlar biraz önce içerideki odada büyüğümüzle (örgüt lideri Fetullah Gülen) görüştüm, sizlere selamı var. Arkadaşlar ben cumartesi veya pazar  İstanbul'da olacağım, oradan yurtdışına uçacağım, bir aksilik olmazsa salı günü büyüğümüzle görüşüp çarşamba veya perşembe döneceğim” dediğini, silahlı darbe girişiminin başarı ile sonuçlanamayacağı görüşü belirtildiğinde ise orada bulunan herkese “Bu tür olumsuz düşüncelerle şeytanı içimize karıştırmayalım. Allah'ın yardımı ile bu iş olumlu sonuçlanacaktır.” dediği anlaşılmıştır.

DARBEYE HAZIRLIK FAALİYETLERİNİ GÜLEN’E ONAYLATMIŞLAR

    09/07/2016 tarihinde Ankara'da Konutkent'teki villada son değerlendirme toplantısı tamamlandıktan sonra Gizli tanık ŞAPKA'nın ifadesinde anlatıldığı, uçak biletlerinden ve dosya kapsamında mevcut Atatürk Havalimanı kamera kayıtlarından anlaşılacağı gibi; Şüpheli Adil Öksüz'ün şüpheli Kemal Batmaz ile birlikte 11/07/2016 tarihinde aynı uçakla ABD ülkesine gittikleri, örgüt lideri Fetullah Gülen'e darbeye hazırlık faaliyetleri ile son bilgileri verdikleri, darbe planını örgüt lideri Fetullah Gülen'e onaylattıkları ve örgüt liderinden son talimatları alarak; 13/07/2016 tarihinde aynı uçakla Atatürk Havalimanı'na Türkiye'ye geldikleri anlaşılmıştır.

     Yapılan soruşturmalarda Adil Öksüz'ün FETÖ'nün TSK imamı Kemal Batmaz'ın Hava Kuvvetleri İmamı, Nurettin Oruç'un Jandarma Genel Komutanlığı imamı olduğu anlaşılmıştır. Hakan Çiçek'in Kara Kuvvetleri İmamı, Harun Biniş'in ise Deniz Kuvvetleri İmamı olduğu değerlendirilmektedir.

Sanık Hakan Çiçek'e ait olduğu anlaşılan 355688079760651 İMEI nolu telefonun incelenmesinde Hakan Çiçek'in 15/07/2018 tarihinde saat 20:49'da örgüt lideri Fetullah Gülen'in yanında bulunan ve 18624000371 nolu ABD ülkesine ait telefon hattını kullanan  Eczacı  Abdi  kod ismini kullanan Abdullah Bayram  isimli kişi üzerinden FETÖ silahlı terör örgütü başı Fetullah Gülen ile mesajlaştığı darbe girişiminin gece 03:00'den akşam saat 21:00'a alınması konusunda olurunu  aldığı ve darbe girişimi sırasında ilerleyen saatlerde de viber yazılımı üzerinden Pensilvanyada bulunan Fetullah Gülen'in yanındaki kişiler vasıtasıyla Fetullah Gülen ile haberleştiği tespit edilmiştir.

250 VATANDAŞIMIZ ŞEHİT OLURKEN 2 BİN 558 VATANDAŞIMIZ DA YARALANMIŞTIR

      FETÖ silahlı terör örgütü tarafından 15/07/2016 tarihinde gerçekleştirilen darbeye teşebbüs eylemi sırasında Akıncı üssünden kaldırılan F-16 savaş uçakları ile Türkiye Büyük Millet Meclisi binası,  Cumhurbaşkanlığı Külliyesi yakını, Ankara Emniyet Müdürlüğü binası, televizyon yayınlarının gerçekleştirildiği Türksat binası, Emniyet Genel Müdürlüğüne ait Özel Harekat Binası, Emniyet Genel Müdürlüğü Havacılık Dairesi Binası bombalanmış ayrıca Akıncı Üssünden kalkan Kara Havacılık Komutanlığına ait helikopterler ile Ankara Emniyet Müdürlüğü, Milli İstihbarat Teşkilatı Müsteşarlığı, Genel Kurmay Karargahı ve Cumhurbaşkanlığı Külliyesi yakınında bulunan vatandaşların üzerine ateş açılmıştır.          Darbeciler tarafından başkent Ankara da ve diğer illerde 250 vatandaşımız şehit edilmiş, 2558 vatandaşımız ise yaralanmıştır.

HALEN 12 BİN 967 ADET FETÖ TERÖR ÖRGÜTÜ İLE SORUŞTURMA DOSYASI BULUNUYOR

     64031 adet soruşturma açılmış bu soruşturmalardan 11764'ü takipsizlik kararı ile sonuçlanmış, 12988 soruşturma dosyasında ise 18947 kişi hakkında kamu davası açılmıştır. Ayrıca halen 12967 adet FETÖ terör örgütü üyeliği ile ilgili soruşturma dosyası bulunmaktadır.

     Türk Silahlı Kuvvetlerine sızan FETÖ terör örgütü mensubu çok sayıda  askerin mahrem imamları ile  kontörlü telefon hizmeti veren büfelerden ve ankesörlü telefonlardan haberleştiklerinin tespit edilmesi üzerine Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca konu ile ilgili soruşturma açılmış  gözaltı ve tutuklama işlemleri halen devam  etmektedir.

     Yürütülen soruşturma işlemleri sırasında hiç bir asker ve sivil vatandaşın mağdur olmaması için inceleme ve araştırmalar titizlikle yapılmaktadır.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
BAŞKAN BOZKURT: VATANDAŞIN DERDİ GEÇİM
BAŞKAN BOZKURT: VATANDAŞIN DERDİ GEÇİM
CHP İLÇE BAŞKANI DİKENLİ: ULUPINAR ARTIK KENDİNE GEL
CHP İLÇE BAŞKANI DİKENLİ: ULUPINAR ARTIK KENDİNE GEL