Advert
Advert
Advert

ÜNAL DEMİRTAŞ’A TBMM’DE İKİ ÖNEMLİ GÖREV

24 Haziran seçimleri sonrasında, Türkiye Büyük Millet Meclisi mesaisi başladı. Milletvekillerinin kayıt işlemlerinin hemen arkasından yemin töreni yapıldı.

ÜNAL DEMİRTAŞ’A TBMM’DE İKİ ÖNEMLİ GÖREV
Bu içerik 4183 kez okundu.
Advert

 

  24 Haziran seçimleri sonrasında, Türkiye Büyük Millet Meclisi mesaisi başladı. Milletvekillerinin kayıt işlemlerinin hemen arkasından yemin töreni yapıldı.

  Meclis Başkanlığı seçimi ile çalışmalarına devam eden Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde ihtisas komisyonlarının üye seçimleri de tamamlandı.

  KOMİSYON SÖZCÜSÜ

  CHP Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş, 27.Dönemde de Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu’nda görev aldı. İş ve çalışma hukuku uzmanı olan CHP’li Demirtaş, 25 ve 26.Dönemde de aynı komisyonda yoğun mesai harcamıştı. Parlamentodaki çalışmalarını ağırlıklı olarak Zonguldak’ın sorunları ile iş ve çalışma yaşamı üzerine yapan Ünal Demirtaş TBMM’de bu konularla ilgili pek çok soru önergesi, meclis araştırma önergesi ve kanun teklifi de verdi.

  Ünal Demirtaş, bu dönemde de, aynı zamanda Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu’nun CHP sözcüsü olarak görevlendirildi.

  GRUP DİSİPLİN KURULU BAŞKANI

  Siyasi Parti gruplarının yönetimlerinin de belirlendiği bu süreçte, Cumhuriyet Halk Partisi TBMM Parlamento Grubu,  Grup Disiplin Kurulu Başkanlığı’na da CHP Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş seçildi.

  İhtisas komisyonu ve CHP Grup Disiplin Kurulu Başkanlığı görevleri ile ilgili olarak CHP Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş, şunları ifade etti:

  “24 Haziran seçimleri sonrasında Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde yemin ederek görevimize başladık. Meclis çalışmalarının bir parçası olarak hem ihtisas komisyonlarında hem de siyasi partilerin parlamento gruplarında seçim süreci tamamlandı. Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu’nda geçen dönem yoğun bir çalışma yaptık. Öncelikle CHP Parlamento grubuna, hem komisyon sözcülüğü hem de Grup Disiplin Kurulu Başkanlığı görevlerini verilmesi nedeniyle çok teşekkür ediyorum. Şimdiye kadar olduğu gibi,  bundan sonra da verilen görev ve sorumluluk anlayışı çerçevesinde parlamentoda ki çalışmalarımızı en iyi şekilde yapacağım. Elbette tüm Zonguldakımızın sorunlarını ve çözüm önerilerini  her zaman parlamentoda gündeme getirdim ve bundan sonra da gündeme getirmeye ve sorunların çözülmesi için katkı sunmaya devam edeceğim.  İş ve çalışma yaşamı, sağlık alanı  ve sosyal politikalar da Türkiye’de vatandaşlarımızın en fazla sorun yaşadığı konular. 

  Geçtiğimiz dönemde ağırlıklı olarak çalışma hayatına ilişkin çok temel yasaların görüşüldüğü Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal Haklar Komisyonuna gelecek yasalarla ilgili titiz bir çalışmayı,  bu dönemde de yapacağım. İş ve  çalışma yaşamı,sağlık ve aile, sosyal işler konularında yaşanan ve tüm toplumu ilgilendiren sorunların  tespiti ve bu sorunların çözülmesi, Zonguldak’ın sorunlarının çözülmesi noktasında  iktidarın yakın takipçisi olacağım.”

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
BAŞKAN BOZKURT: VATANDAŞIN DERDİ GEÇİM
BAŞKAN BOZKURT: VATANDAŞIN DERDİ GEÇİM
CHP İLÇE BAŞKANI DİKENLİ: ULUPINAR ARTIK KENDİNE GEL
CHP İLÇE BAŞKANI DİKENLİ: ULUPINAR ARTIK KENDİNE GEL